Rămâi conectat

Actualitate

Un şofer din Cugir a fost amendat degeaba de Poliţia Rutieră. Greşeala a fost recunoscută abia în instanţă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un şofer din orașul Cugir a obţinut anularea unui proces verbal de sancţionare încheiat de poliţişti rutieri din IPJ Alba pentru că a fost amendat din greşeală.

Bărbatul a contestat sancţiunea pe 14 aprilie 2021, iar în 30 septembrie Judecătoria Alba Iulia i-a admis acţiunea. Acesta ar fi fost amendat pe data de 27 martie 2021 şi a ales să achite jumătate din cuantumul sumei de 870 de lei.

Prin procesul verbal contestat, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru că ar fi depăşit viteza maximă legală în municipiul Alba Iulia la intrarea pe Bulevardul Ferdinand, undear fi avut o viteză de 83 de kilometri pe oră. Şoferul a arătat că el circula pe ruta Teiuş-Cugir şi a intrat în Alba Iulia de pe centura ocolitoare a municipiului, depunând la dosar procesul-verbal de contravenţie.

„Petentul a arătat că agentul de poliţie i-a comunicat faptul că ar fi fost depistat de către o maşină neinscripţionată în dreptul staţiei de carburant Lukoil, iar la momentul constatării contravenţiei nu a avut obiecţiuni deoarece nu cunoaşte foarte bine zona şi a crezut că este posibil să fi greşit, dar ulterior a refăcut traseul şi a constatat că pe centura ocolitoare a Municipiului Alba-Iulia nu există nicio staţie de carburant Lukoil şi în plus pe acest drum nu există indicatoare rutiere care să ateste faptul că se află în interiorul unei localităţi şi implicit este necesară limitarea vitezei, singurele indicatoare rutiere privind limitarea vitezei pe centură fiind amplasate la intersecţia acesteia cu drumurile secundare sau în zona sensurilor giratorii”, a mai susţinut şoferul, potrivit hotărârii instanţei de judecată.

Poliţia Alba şi-a recunoscut imediat greşeala. A vizionat înregistrările video şi a constatat că nu şoferul acesta fusese cel în culpă. Astfel că anularea procesului verbal a fost susţinută, în final, şi de către reprezentanţii IPJ Alba.

„În cuprinsul procesului verbal de contravenţie s-a reţinut în sarcina petentului o presupusă faptă contravenţională, care, în urma verificărilor ulterioare încheierii procesului verbal s-a dovedit că nu a fost săvârşită”, au susţinut cei de la poliţie. În final, instanţa de judecată i-a dat dreptate şoferului din Cugir.

„Petentul a contestat starea de fapt reţinută în cuprinsul actului constatator, arătând că a intrat în municipiul Alba Iulia de pe centura ocolitoare a oraşului, fără să treacă prin dreptul staţiei de carburant Lukoil de pe bulevardul Ferdinand. Prin întâmpinarea formulată în cauză intimatul a solicitat admiterea plângerii şi anularea procesului verbal de contravenţie, arătând că în urma verificărilor s-a constatat că fapta reţinută în actul contestat nu a fost săvârşită de petent. A menţionat intimatul că numărul de înmatriculare al autovehiculului oprit în trafic nu coincide cu cel al autovehiculului înregistrat de aparatul radar, fiind vorba de o confuzie. Pentru aceste considerente, instanţa apreciază că se impune anularea procesului verbal, fiind înlăturată prezumţia de temeinicie a acestuia, motiv pentru care va admite plângerea contravenţională şi va exonera petentul de executarea sancţiunilor applicate”, a susţinut magistratul care a judecat cauza.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă, astfel încât şoferul îşi va putea recupera banii achitaţi în contul amenzii false aplicate de poliţie.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir