Rămâi conectat

Actualitate

În acest an “Zilele Tineretului” vor fi serbate la Cugir în 11 și 12 mai. Vezi programul evenimentelor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spre deosebire de anii anteriori când zilele Tineretului Cugirean se desfăşurau în zilele de 1 şi 2 Mai , de data aceasta organizatorii – Consiliul Local, Primăria şi Casa Orăşeneasca de Cultură au hotărât să sărbătorească evenimentul cu cca 10 zile mai târziu, adică pe 11 şi 12 mai.

Potrivit unor  informaţii, modificarea este motivată de faptul că 1 respectiv 2 mai sunt zile care cad în Săptămâna Mare, premergătoare Sfintelor Paşti, perioadă în care mulţi dintre tineri folosesc această perioadă pentru post şi rugăciune.

Potrivit tradiţiei, locaţia aleasă şi în acest an va fi zona de agrement de la Cabana “Mistreţul”, un loc special ales, unde tinerii petrec aici de şase ani consecutiv. Deşi, mai sunt aproape trei săptămâni până atunci, autorităţile au lansat deja chemarea către tineri prin mijloacele de socializare şi prin afişe, anunţând un program de mare anvergură şi de calitate.

Şi cu această ocazie a “Zilelor Tineretului”, atracţia evenimentului îl constituie Fesivalul de Folk aflat la cea de-a VI-a ediţie. Astfel, data de 11 mai va fi prima zi a festivalului care va debuta la ora 17.00, când pe scenă vor urca Fanfara 2Transilvania”, Grupul “Aprentis”, Trupa “Zip”, Doru Stănculescu, Vali Iloaie, Trupa “Equinoxe”, iar la ceas de seară va avea loc o discotecă în aer liber.

În cea de-a doua zi, duminică 12 mai, spectacolul va începe la ora 17.00, cu grupul Anotimpuri după care vor evolua Grupul “Amurg”, Grupul “Plus Noi”, Trupa “Milenium C”, după care vor urca pe scenă Mircea Baniciu Bând, Ioan Gyuri Pascu, The Blue Workers, Dorin Andone, Ionel Susan.

Ca şi în ceilalţi ani Primăria va pune la dispoziţia amatorilor, mijloace de transport din oră în ora spre cabana “Mistreţul”, preţul unui bilet fiind de 1,5 lei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir