cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Grațian Sovereșan va aduce acasă, în Munții Cugirului, ultramaratonul montan „Cugirace”

Grațian Sovereșan va aduce acasă, în Munții Cugirului, ultramaratonul montan „Cugirace”

Publicat în 06.06.2019 la ora 20:20

Ultramaratonistul Andrei Grațian Soverșan, originar din Cugir, va pune în practică, în toamna acestui an, în orașul său natal, un proiect de suflet: „Cugirace”. Din informațiile pe care le deținem până în prezent, concursul este o premieră pentru Cugir, pentru traseele montane din jur.

Evenimentul este o manifestare sportivă pentru amatori, profesioniști, copii și are ca scop promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viață sănătos. Concursul „Cugirace” este organizat de Asociația Raw Nature Experience, cu sediul în Cugir. Evenimentul cuprinde trei probe de concurs: ultramaraton, pe 55 km, semimaraton, pe 21 km, cros, pe 11 km.

Pe lângă evenimentul sportiv de amploare, care se va desfășura în 14 septembrie, Cugirul va beneficia și de o binemeritată promovare în țară și străinătate, prin fotografiile făcute de profesioniștii de pe traseu sau pur și simplu de către prietenii sau familiile concurenților.

• Ultramaraton, 55 de kilometri, semimaraton de 21 km și un cros de 10 km prin Munții Cugirului

Startul probelor de ultramaraton se vor da din incinta stadionului Cugir Arena. Alergătorii vor străbate în sus dealul Cetate, Crucea Romoșelului, Valea Dăii, cătunul Fețeni, Vf. Frăsinei, Vf. Tomnetec, Vf. Bătrâna, până la Cabana Prislop, Vf. Lupșea, Valea Râului Mic Cugir la Tăul Lupșii, Dealul Molivișului, Vf. Răfăianu şi Vf. Răchită, cătunul Bocșitura, în cătunul Bucuru, Râul Mare Cugir. În josul orașului, alți alergători vor străbate Țara Vântului, Drumul Vaideiului, Crucea Romoșelului, cătunul Fețeni. Valea Râului Mic, Ghergheleu, Valea Viilor, dealul Dumbrava.

Andrei Grațian Sovereșan a terminat Ultra-Trail du Mont-Blanc, cel mai greu ultramaraton din lume, pe teritoriul a trei țări: Franța, Italia și Elveția, în 36 de ore și 19 minute. Sovereșan, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia a alergat, în luna iulie 2018, întreg arcul carpatic, din Sighetul Marmației urmând principalele creste montane carpatice, până la Orșova. Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri. A alergat pentru a strânge fonduri pentru Asociaţia 1Leu, asociaţie ce îşi propune să construiască Spitalul Copiilor. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecţiuni oncologice, în Bucureşti.

Este participant și câștigător a numeroase ultramaratoane montane. ”Cugirace” este însă proiectul său de suflet. Dacă în anii de liceu nu a găsit la Cugir decât o slabă opțiune alternativă pentru maratonul montan – aceasta fiind orientarea turistică – peste ani, se întoarce învingător acasă oferindu-le tinerilor de aici o altă șansă: aceea de a se îndrăgosti de ultra-maratonul montan, de le da startul spre alte culmi ale perormanței.

Acest articol a fost citit de 864 ori

Comentarii

Un Comentariu la Grațian Sovereșan va aduce acasă, în Munții Cugirului, ultramaratonul montan „Cugirace”

 1. Eduard Cojocaru Răspunde

  11.06.2019 la 9:26

  Salutare,
  Va puteti inscrie la acest concurs accesand link-ul: https://arcpestecarpati.ro/cugirace/meniu-inscriere/concurenti/

  Daca esti pasionat de voluntariat, poti sa ajuti echipa de organizare. Te poti inscrie ca si voluntar, aici: https://arcpestecarpati.ro/cugirace/meniu-inscriere/voluntari/

  Mai multe detalii despre competitie, gasiti pe site: https://arcpestecarpati.ro/cugirace/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.