Rămâi conectat

Administraţie

În 2019, zece agenti economici au contribuit la bugetul local al orașului Cugir cu peste 2,5 milioane lei

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Taxele și impozitele locale reprezintă un capitol important din economia localităţii”, arăta primarul Cugirului, Adrian Teban, în cadrul unui „Raport privind starea economico – socială a orașului pe anul 2019”. Până la data de 31.12.2019 a fost încasată de la populație și agenți economici suma de de 6.801.634 lei.

Astfel de la persoane fizice, procentul de încasare pentru clădiri a fost de 88.60%, iar impozitul şi taxa clădiri persoane juridice 87%. Impozit terenuri persoane fizice-89.60%, taxa teren persoane juridice 84,5%.  Impozitul mijloacelor de transport persoane fizice a fost de 79.80%, iar impozitul mijloace de transport persoane juridice 80,60%.

Primele 10 societăți care și-au adus contribuția la constituirea bugetului local, în anul 2019, prin plata de taxe și impozite locale, au fost: U.M Cugir – 1.221.420,28 lei; Star Transmission – 631.140,00 lei;  ELIT SRL – 202.400,00 lei;  Fabrica de Arme Cugir -104.732,00 lei; Asociația Crescătorilor de Animale Cugir – 77.542,66 lei; Dragana SRL – 70.408,00 lei; Nova Grup SRL – 52.036,00 lei; REWE PROJEKTE UNG ROMANIA – 50.814,00 lei; APA CTTA Alba Iulia -48.634,00 lei; Ocolul Silvic „Sâpcea” Cugir – 45.243,58 lei.

Anul trecut au fost întocmite 1.240 dosare de executare silită și popriri, din care s-au încasat 36.8310.51 lei și 36 sechestre aplicate bunurilor mobile și imobile. La persoane juridice, asociațiile familiale și PFA au fost efecuate 24 inspecții fiscale de unde au fost atrase la bugetul local surse suplimentare în suma de 482.4 lei. La persoane fizice au fost efecuate 76 de inspecții fiscale de unde au fost atrase la bugetul local surse suplimentare în suma 778 lei.

Pe parcursul lui 2019 au fost întocmite și eliberate 2210 certificate fiscal. Au solicitat autorizație de funcționare 76 de agenți economici de unde au fost atrase la bugetul local surse suplimentare în suma de 5.351 lei.

Direcția Venituri a reactualizat dosarele de execuție silită la marii datornici printre care amintim: A.J.V.P.S ALBA, BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, BULBUCAN LIL SRL, PROTOTIP CONSTRUCT SRL precum și a persoanelor fizice cu datorii către bugetul local.

Tot anul trecut a fost  încasată prin POS suma de 35.233.3.57 lei și prin SNEP suma de 1.825.215 lei.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir