cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Gigi Becali, a fost condamnat astăzi, definitiv, la trei ani de închisoare cu suspendare în “dosarul sechestrării”

Gigi Becali, a fost condamnat astăzi, definitiv, la trei ani de închisoare cu suspendare în “dosarul sechestrării”

Publicat în 11.02.2013 la ora 14:42

Gigi Becali a fost condamnat, luni, definitiv, de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

Gigi Becali a fost trimis în judecată în octombrie 2009, alături de Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi de poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate în mod nelegal.

Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG (unde funcţiona şi un bar), unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

“Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpaţii Dediu Ştefan Fănuş, Zmărăndescu Cătălin Otto, Mila Mihai, Dumitraşcu Niculae şi Popa Marcel, instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi A.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. În acest context, inculpaţii le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni”, informa Parchetul, care aprecia că furtul trebuia reclamat la poliţie, iar hoţii ar fi trebuit să fie duşi în faţa autorităţilor.

Gigi Becali a fost arestat preventiv în 3 aprilie, alături de alte cinci persoane – Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela – fiind acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani. În 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis în judecată în stare de libertate.

Pe fond Gigi Becali a fost achitat în acest dosar. Judecatorii din Completul de 5 care au dispus condamnarea cu suspendare a lui Becali au fost: Livia Stanciu (presedintele Înaltei Curţi), Florentina Dragomir, Francisca Vasile, Sorina Popescu şi Alina Ioana Ilie.

Acest articol a fost citit de 296 ori

Gigi Becali, a fost condamnat astăzi, definitiv, la trei ani de închisoare cu suspendare în “dosarul sechestrării”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *