Rămâi conectat

Știrea ta

Drept la replică la articolul „Pățaniile unei femei din Cugir, care a încercat să-l salveze pe „Săgeată” din adăpostul de pe strada Serelor”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Redăm mai jos punctul de vedere al doamnei Dr. Rodica Beudean, proprietara adăpostului ce câini comunitari de pe strada Serelor, cu privire la articolul: „Pățaniile unei femei din Cugir, care a încercat să-l salveze pe „Săgeată” din adăpostul de pe strada Serelor”, publicat în acestă dimineață pe cugirinfo.ro.

„Pe strada Serelor in Cugir se afla asociația de protecție a animalelor fără stăpân, deci nu știu de ce trebuia salvat cățelul „Săgeata” din acest adăpost.

Și eu am văzut filmarea cu capturarea lui Săgeata. Sincer m-a impresionat și am hotărât să-l scot din adăpostul de la Lancrăm. Pentru asta am făcut o cerere de adopție către ecarisaj, cerere semnată și de reprezentantul Primăriei responsabil cu gestionare câinilor fără stapân.

Câinele a fost castrat, vaccinat antirabic și putea fi preluat.

Datorită comentariilor ca e „Săgeată”, nu-i „Săgeată” am luat legătura cu băiatul care îl îngrijea și l-am rugat sa meargă după el. NU eu am fost după el așa cum afirmă domnișoara (eu doar i-am dat o cușca de transport).

În aceeași zi in jurul orei 15.00 am fost sunată de domnișoara spunându-mi ca merge sa-l vadă pe „Săgeata” și ca vrea sa îl adopte .

Programul de vizita la adăpost este zilnic între 09.00 și 13.00. I-am permis sa meargă și după ora 13.00, deși nu este autoritate de supraveghere sau control. Am rugat-o sa aștepte sa o sun pe prietena mea deoarece la acea ora câinii erau liberi la plimbare, joaca și baie. Deci prietena mea era acolo nicidecum plecată acasă (d-șoara. se contrazice. În postarea de pe pagina ei de facebook spune ca a vorbit cu prietena mea, dar în filmarea de pe cugirinfo.ro afirmă era plecată acasă).

La acea oră nu se hrănesc câinii ci mamele cu pui sau puii pe care îi lasă cetățenii Cugirului la poarta adăpostului în cutii sau pur și simplu aruncați în iarbă.

Și…. da, câinii sunt liberi pentru ca trebuie să se plimbe, să se joace, sa-i udăm cu apa sau să se balacească.

Dacă ai curajul sa intri intr-o curte unde este cel puțin un câine pe care nu-l cunosti, este problema ta. Cam așa a fost și la adăpost.

Dacă câinii erau liberi unde a văzut ea 7-10 câini intr-un țarc? În două țarcuri mari există 4 câini. În rest sunt 1,2 sau maxim 3 câini. Se poate verifica.

Când prietena mea a spus ca nu l-am văzut pe „Săgeată”, nu a mințit. Nu eu am fost după el. L-am văzut soar a doua zi și nici vorbă de răni la gură. Purecii nu știu cum i-a văzut sau i-a numărat cu mănușa de sudor pe care o avea pe mână…

Nu am afirmat niciodată că a fost în stare de ebrietate sau sub influența a cine știe ce substanțe (pot atașa comentariul meu la postarea de pe pagina ei, dacă este cazul). Am spus doar caăam fost informată că se cam clatină (probabil amețeli din cauza căldurii).

La final…

– Câinii din curte 2 talie mare 2 tale mijlocie și 2 talie mică , sint caini aruncați peste gard tot de către binevoitori .Ii hrănim și așa am reușit sa-i castram sau sterilizăm.
– Adăpostul este verificat periodic de DSV și Poliția animalelor .
– Domnișoara Ladaru, de fapt ce vrei? Concret. Nu înțeleg ce vrei… „Săgeată” nu este cainele dumneavoastră. De unde atâta interes și atat de brusc?

Dr. Rodica Beudean”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Știrea ta

În zilele ploioase, străzile Arinului și Toamnei din Vinerea arată ca după război

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Vinerea au fost reabilitate, însă nu și străzile Arinului și Toamnei, care au rămas pline de gropi și de noroi, iar după fiecare ploaie mai serioasă arată ca „după război”.

Un cititor al cugirinfo.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care prezintă cele două străzi. După cum se poate observa, gropile care s-au format pe străzi sunt extrem de mari, deplasarea cetățenilor realizându-se cu dificultate atât pe jos, cât și cu mașina.

„De mult timp reprezentanții Primăriei Orașului Cugir se laudă că au asfaltat multe străzi din Vinerea, însă pe aceste două străzi, nici măcar nu s-au obosit să astupe cu pietriș. Ca pieton este foarte greu să traversezi, pe vreme ploioasă, pe străzile Arinului si Toamnei, deoarece s-au format gropi uriașe. Pe aceste două străzi menționate locuiesc zeci de oameni, familii cu copii mici și sunt nevoiți să îndure nepăsarea autorităților. Vinerenii care locuiesc pe străzile Arinului și Toamnei au astupat în trecut gropile mari cu pietriș, pe timpul și banii lor, și chiar au făcut, de nenumărate ori, sesizări la Primărie, însă a fost în zadar”, a transmis cititorul.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Un crescător de ovine din Cugir susține că braconierii i-ar fi împușcat doi câini de pază, pe Valea Dăii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un crescător de ovine din Cugir ne-a contactat și ne-a relatat că acum o săptămână de zile, braconierii i-ar fi împușcat doi dintre câinii de pază ai turmei, pe drumul forestier care duce spre Fețeni, în Valea Dăii.

Iată ce n-a relatat cetățeanul respectiv:

„În cursul săptămânii trecute, pe raza orașului Cugir, mai exact pe Valea Dăii, pe drumul către Fețeni, mi-au fost împușcați doi câini ciobănești. În timp ce treceam cu oile pe drumul forestier câini au rămas la un moment dat în urma turmei, iar eu fiind ocupat în acel moment cu mânatul acesteia nu am băgat de seama. După ce am văzut că nu mai vin am început să-i caut și i-am găsit împușcați pe marginea drumului către Fețeni. Nu știu cine ia împușcat, dar zona respectivă este plină de branconeri care organizează partide de vânătoare ilegale, iar autoritățile abilitate închid de cele mai multe ori ochii. Pentru braconieri a fost simplu să apese pe trăgaci și să împuște cei doi câini, însă nu s-au gândit cât de mult costă șă crești și să hrănești un câine de pază pentru o turma de oi. Autoritățile ar trebui să ia măsuri împotriva celor care dețin arme de vânătoare ilegal, deoarece în zona respectivă a ajuns să-ți fie frică să mai mergi pe drumul forestrier ca nu cumva să fi confundat cu un animal sălbatic și să fi împușcat. Cei de la Fondul de Vânătoare sunt la curent cu problema braconierilor și au promis că o să ia măsuri împotriva acestora”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Pavajul se „scufundă” pe Bulevardul Alexandu Sahia, dar autoritățile locale nu par a fi interesate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pavajul de pe Bulevardul Alexandu Sahia a început să se „scufunde” la propriu, iar autoritățile locale, care au fost anunțate nu au intreprins nimic de mai bine de două săptămâni de când au fost sesizate cu privire la aceasta problemă.

Iată ce ne-a scris un cititor al cugirinfo.ro, pe aceast temă: „De două săptămâni pavajul de pe Bulevardul Alexandu Sahia, din apropierea intersecției cu străzile 21 decembrie 1989 și Rozelor a început să se „scfunde”. Am anunțat Primăria Cugir despre acestă problemă însă au trecut două săptămâni fără ca măcar cineva de la primărie să vină și să vadă despre ce este vorba, ca să nu mai vorbim de remedierea problemei. Chiar nu-i pasă nimănui din primărie că se degradează această arteră emblematică a Cugirului?”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir