Rămâi conectat

Actualitate

Drept la replică, la articolul ,,Însoțitorii pacienților internați pe secția chirurgie, a Spitalului Orășenesc Cugir, cer suplimentarea numărului de asistente și infirmiere din această secție”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În urma articolului cu textul de mai sus, doresc să precizez modul real în care se prezintă situația, pentru a nu crea o imagine eronată a ceea ce se întămplă în spitalul nostru.

Compartimentul Chirurgie generală din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir are în structură un număr de 15 paturi, conform Ordinului M.S. nr. 529/10.05.2010, așadar afirmația că „pe secție se aflau 30 de pacienți internați este total neadevărată”.

Mai mult decât atât, în momentul publicării articolului, aveam internați un număr de 7 pacienți pe secția de chirurgie generală, aspect confirmat de către directorul medical Dr. Mureșan Terezia, aspect care nu justifică suplimentarea  numărului de asistente, respectiv infirmiere, evident nemaiputând fi vorba despre solicitări repetate de suplimentare de personal,  care nu ar fi fost aprobate de conducerea spitalului.

Citește și: Însoțitorii pacienților internați pe secția de chirurgie, a Spitalului orașenesc Cugir, cer suplimentarea numărului de asistente și infirmiere din această secție

Repartizarea personalului pe fiecare loc de muncă, se efectuează conform Anexei nr. 1 din  Ordinul M.S.   nr. 1224 din 16 septembrie 2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţa medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.778/2006 privind aprobarea normativelor de personal, astfel că suplimentarea numărului de angajați pe un anumit loc de muncă trebuie susținută și de cadrul legislativ în vigoare.

În perioada pandemiei, eforturile întregului personal din cadrul spitalului au fost sporite pentru asigurarea unui act medical adecvat noilor provocări, iar situațiile inedite care  au apărut, generate de infectarea unor salariați și care erau nevoiți să stea în izolare, au fost rezolvate cu deplină responsabilitate și colaborare între conducerea spitalului (Manager, Director medical și Director financiar-contabil) și angajați, în așa fel încât serviciile medicale oferite pacienților să nu fie afectate.

Managerul Spitalului Orășenesc Cugir,
Jr. Arion Florin


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir