Rămâi conectat

Economie

Calin Giurgiu, lider sindical ICA-STC: „Tribunalul Alba ne-a luat dreptul la apărare!”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 29 septembrie 2020, trebuia aibă loc greva de avertisment la Star Transmission, însă Tribunalul Alba a decis că acțiunea de protest este ilegală.

Acțiunea salariaților STC a fost blocată de Tribunalul Alba, la solicitarea conducerii Star Transmission în baza Art. 198-200 din Legea dialogului social, care precizează ce se întâmpla dacă conducerea societății consideră greva este ilegală.

 Art. 198 zice că dacă conducerea societății consideră că greva este ilegală, fuge repede la tribunal și solicită ÎNCETAREA GREVEI! Nu se poate solicită altceva pe procedura de urgență! Art. 199 spune că tribunalul are termen de maxim două zile lucratoare pentru a judeca solicitarea angajatorului de ÎNCETARE A GREVEI! Termenul de maxim două zile nu este valabil pentru alte reclamații ale angajatorului.

Ori conducerea STC a cerut două lucruri:

a) constatarea nelegalitatii grevei de avertismentdin 29 septembrie (nu se încadreaza la urgență);

b) încetarea grevei nelegale (se încadreaza la urgență).

Conducerea societății a înregistrat reclamatia în data de 25 septembrie 2020. Tribunalul Alba a fost extrem de harnic și a fixat termen imediat, având în vedere că prima și ultima zi, nu se numără. Procesul a avut loc în data de 28 septembrie la ora 14:00.

Pe noi ne-au anunțat telefonic, pe telefonul fix al sindicatului (din Brașov) la ora 11:30. La ora 11:49 ne-au trimis pe e-mail documentele (aproximativ 400 pagini) depuse vineri la tribunal, de conducerea STC. În 131 de minute ar fi trebuit să citim, să ne facem un punct de vedere asupra acuzațiilor conținute în cele aproximativ 400 de pagini, să răspundem la toate aceste acuzații (în scris) și tot în acest timp, să ajungem și la Tribunalul Alba.

În fapt, prin ceea ce a făcut, noi considerăm că Tribunalul Alba ne-a luat dreptul la apărare! Art.200 zice ce poate să facă tribunalul:

– Să respingă cererea angajatorului

– Să admită cererea angajatorului și să dispună încetarea grevei că fiind ilegală.

Ce a făcut Tribunalul Alba? A admis în parte cererea angajatoruluisi a constatat nelegalitatea grevei de avertisment. Adică a judecat pe procedura de urgență, exact solicitarea care nu se încadra la urgență! De ce au pus un termen de zero zile, când legea le permitea să pună un termen de două zile? Unde era urgența extraordinară, în condițiile în care greva nici nu se declanșase?

Tribunalul Alba ne acordă 10 zile pentru apel. Problema este că dacă facem apel și câștigăm, este doar pentru palmares. Nu vom mai putea face greva în dată de 29 septembrie 2020. Prin apel, doar o să pierdem timp, lucru care arfi doar pe placul conducerii STC.

Punctul nostru de vedere? Dorim să continuăm negocierile și, în cazul în care nu vom ajunge la o întelegere, vom relua procedura de declarare a conflictului de muncă. Precizăm (inclusiv pentruconducerea STC) că greva de avertisment face parte din dialogul social care are loc între partenerii sociali (sindicat–patronat). În acest caz, dialogul socială fost întrerupt în mod brutal, prin actiunea introdusa de conducerea STC la Tribunalul Alba.

Noi considerăm (până la proba contrarie) că afirmatiaconducerii STC, că dorește continuarea dialogului social, este cel puțîn neadevărată! Pe cei care mai au dubii în ceea ce privește „dorința conducerii STC de a continuă dialogul social”, îi anunțăm că în dată de 25.09.2020 ne-au invitat, în scris, la o ședința de negociere pentru dată de 30.09.2020.

După soluția dată de tribunal, în dată de 29.09.2020 ne-au anunțat, tot în scris, că, „având în vedere decizia Tribunalului Albade ieri, 28.09.2020, ședința de mâine (30.09.202) se anulează.

Sindicatul Liber Independent ICA,
Lider ICA-STC, Calin-Iosif Giurgiu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Marin

    08.10.2020 la 1:22

    Si cu asa conducere inca mai lucreaza oamenii acolo? Daca cu un grup se face asa, cu un individ cum se comporta? S a tot permis si la asta s a ajuns. Ne vindem pt.orice si dupa suferim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir