Rămâi conectat

Sport

Drept la replică: CSO Cugir respectă valoarea fiecărui sportiv

cugirinfo.ro

Publicat

în

Clubul Sportiv Orășenesc Cugir nu ignoră talentul și valoarea nici unui sportiv, cu atât mai mult a celor care au performant la diferite niveluri.

Dimpotrivă, în ultimii 10 ani, clubul și-a asumat misiunea de a încuraja și a oferi cele mai bune condiții pentru practicarea sportului și pentru a sprijini fiecare tânăr din Cugir care își dorește să facă performanță. La fel s-a întâmplat și cu tenismenul cugirean Rareș Andriuc, care a primit încă din copilărie, de la debutul său, tot sprijinul din partea administrației locale și a clubului sportiv.

În aceste condiții, considerăm că articolul publicat de curând de către Cugirinfo, referitor la faptul că CSO Cugir ignoră un fost multiplu campion la tenis, compromite la nivelul imaginii publice eforturile și misiunea clubului din toți acești ani. Ar fi fost normal ca o asemenea știre să aibă la bază o documentare mai serioasă și, obligatoriu, să respecte regula jurnalistică de a oferi ambele puncte de vedere. Din păcate, CSO Cugir este și de această dată într-o poziție neprivilegiata, fiind nevoit să răspundă printr-un drept la replică.

Așadar, pentru ca opinia publică să beneficieze de o informare corectă, precizăm că nu a existat nicio solicitare sau vreun demers scris din partea domnului Rareș Andriuc pentru a-și arată dorința de a antrena la CSO Cugir. A existat doar o discuție amicală cu directorul CSO Cugir, domnul Călin Mureșan unde acesta din urmă l-a invitat pe Rareș ca voluntar în cadrul clubului, în speranța în care va crește numărul de copii pentru a se justifica angajarea unui nou instructor. În nici un caz nu i s-a refuzat voluntariatul fostului campion, care, probabil, nemulțumit de răspuns a preferat să-și „întoarcă favoarea imensă” printr-un demers mediatic cu efect negativ asupra clubului.

Precizăm încă o dată, CSO Cugir respectă rezultatele sportive obținute de Rareș Andriuc, care au pornit tocmai de pe terenurile de tenis de câmp ale Orașului Cugir, însă ne-am fi așteptat ca anii munciți în acest sport alb sa își fi pus amprenta asupra atitudinii de fair-play și a limbajului folosit de un fost campion. Spunem acest lucru ca urmare a unui mesaj scris de Rareș pe una din rețelele de socializare, pe care nu dorim să-l facem public, tocmai pentru că respectămperformanțele sportive. Dar, în același timp, avem nevoie de instructori/antrenori capabili nu doar de performanță, ci și de formarea caracterelor.

Sportul înseamnă inclusiv educație, iar CSO Cugir își propune în continuare să ofere copiilor și tinerilor din oraș un mediu plăcut în care să facă mișcare,antrenați cu atenție și calm într-un mediu adecvat, în spiritul respectului și al fair-play-ului.

CLUBUL SPORTIV ORASENESC CUGIR


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

 1. Avatar

  Carla

  07.06.2019 la 14:24

  Mureșan vorbește de formarea de caractere? Când în conducere e un caracter infect? Îmi cer scuze pt cuvântul folosit dar reflecta caracterul său.
  Doi la mână : ce educație formați și ce caractere când echipa de copii merge la antrenamente cu țigările în gura și înjura ca la ușa cortului iar la finalul antrenamentului sau al meciului pe teren sunt doar semințe și sticle de plastic de apa și de bere aruncate pe acolo!?Normal in viziunea lui Mureșan, asta înseamnă „educație sportivă”…
  Puteți scrie și spune ce vreți în ziare, oamenii din oraș văd realitatea dar știu ca nu au cu cine ca sunteți toți mană în mână și vă ascundeți după rezultatele câtorva copii talentați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Metalurgistul Cugir în cautare de fundaș central experimentat, după cel mai modest sezon din ultimii 11 ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a parcurs cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, respectiv de la promovarea din 2013 pe a treia scenă fotbalistică.

După două stagiuni în care au disputat primul baraj de accedere în eșalonul superior (cu SCM Zalău și Minaur Baia Mare) și o a treia în care a evoluat în play-off (locul 4), „roș-albaștrii” au jucat, în premieră, în play-out, terminând pe locul 7 în Seria 9, cu un total de 39 de puncte. Au fost 28 de jocuri (11 succese și tot atâtea înfrângeri, 6 remize) și un golaveraj general negative.

A rezultat un sezon modest, din care tragem învățămintele. Am avut foarte multe probleme medicale care au contat enorm, dar și așa am fost în calcule până aproape de finalul sezonului regular pentru calificarea în play-off”, a spus antrenorul Lucian Itu (45 de ani), acesta încheind al cincilea sezon la rând pe banca echipei din orașul natal.

• Reunirea lotului programată pentru 8 iulie 2024

Reunirea divizionarei terțe este fixată în 8 iulie, iar momentan sunt sigure 3 plecări: Cîrloanță (revine la CSC Șelimbăr), Dohotariu (își dorește să joace în Liga 2) și Vl. Popa (aparține de Hermannstadt). Tocmai despărțirile de ultimii doi jucători îi ridică probleme majore antrenorului Lucian Itu, care este descoperit în defensivă.

„Am testat diverse piste, dar nu am reușit nimic până în prezent. Trebuie obligatoriu să găsim soluții în zona centrală a defensivei, să achiziționăm jucători, să ne întărim în acel compartiment”, a mai punctat Itu.

În finalul sezonului trecut, Metalurgistul Cugir a apelat la o improvizație, respectiv reprofilarea portughezului Vitinha din postura de fundaș lateral. Momentan „principalul” Cugirului are la îndemână numai două soluții, pe fiul său Sebastian Itu (18 ani, revenit după 6 luni de la Gloria Bistrița-Năsăud, formație prezentă la barajul de promovare) și Andrei Onaci (n. 2006, venit în iarnă de la LPS Cluj-Napoca).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Rezultate remarcabile ale atleților de la „Metalurgistul” Cugir la Semimaratonul Eroilor INVICTUS

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Voluntarilor Invictus România, în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a organizat în data de 15 iunie 2024 a doua editie a concursului de alergare urbană „Semimaratonul Eroilor Invictus”.

Invictus România este un grup informal de oameni care prin propriul exemplu și exemplul camarazilor răniți reușesc să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. E o contribuție la cultivarea
ambiției și a curajului de a depăși orice obstacol în momentele de cumpănă.

Competiția s-a dovedit deosebit de antrenantă reunind sute de sportivi din întreaga țară, de la copii, tineret și seniori.

Printre participant s-a aflat și un grup de 8 atleți de la Clubul Sportiv ,,Metalurgistul” Cugir condus pe profesorul Gheorghe Hăprean.

Titlul de Campion la proba de Semimaraton + 60 deani a revenit alergătorului Vasile Hârjoc (CS ,,Metalurgistul”) care a parcurs distanța de 21, 097 km cu timpul de 1h: 50 minute.

S-au remarcat: Maria Hăprean – categ 6-8 ani, locul 3 pe distanța de 600 m; Luca Hăprean – categ 6-8 ani loc 3 – (600 m); Levi Hăprean – categ 10- 12 ani – loc 5 (800 m); Sorin Oniga – participant.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alexandru Simu, supranumit „Mijlocașul de fier al Metalurgistului Cugir”, a trecut la cele veșnice

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ne-a părăsit un simbol, un adevărat „mijlocaș de fier” al Metalurgistului Cugir, un om care și-a pus, aproape toată cariera în slujba clubului de la „poalele” Drăganei.

Alexandru Simu s-a născut în municipiul Blaj în anul 1957. A evoluat la Metalurgistul Cugir pe postul care s-a făcut cunoscut, cel de mijlocaș, în perioada anilor 1970-1980, cu sute de meciuri în tricoul „roș-albaștrilor” la nivelul Diviziei B. A debutat pentru Metalurgistul în anul 1975, la vârsta de 18 ani. Tot aici și-a întemeiat o familie, având două fete. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Alexandru Simu a îmbrățișat-o pe cea de antrenor.

La nivel de copii și juniori la Metalurgistul Cugir, în una dintre grupele pregătite, Alexandru Simu l-a descoperit pe actualul fotbalist și tehnician al Cugirului – Lucian Itu. Apoi a activat ca antrenor secund a echipei de seniori a Clubului Sportiv Orășenesc (CSO) Cugir, alături de regretatul tehnician Emil Țimpea. A mai pregătit din postura de antrenor echipa FC Cugir în Divizia D.

La finalul carierei de antrenor, Alexandru Simu a lucrat în cadrul Uzinei Mecanice Cugir, până la pensionarea sa din anul 2020.

După pensionare, fostul fundaș al Metalurgistului s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, iar joi după-amiază acesta a încetat din viață.

Personal, l-am cunoscut în cei 10 ani când am fost secretarul Asociației Sportive „Metalurgistul” Cugir. Un om de o calitate umană deosebită și un fotbalist de excepție.

Odihnește-te în pace Alexandru Simu! Condoleanțe familiei îndoliate!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir