Rămâi conectat

Politică

Deputat Dan Coriolan Simedru: Traian Băsescu încearcă să-şi reconstruiască profilul de preşedinte-jucător

cugirinfo.ro

Publicat

în

În stilul său caracteristic şi inconfundabil, pur propagandistic, preşedintele Traian Băsescu ne-a ţinut din nou, săptămâna trecută, un discurs, de data aceasta în Parlament, prin care a trasat sarcini Parlamentului şi Guvernului. A reluat aceleaşi teme prezidenţiale preferate, respectiv reformarea şi modernizarea statului, consolidarea statului de drept, drumul spre Vest al României care trebuie continuat, cu ţintă directă la procesul de aderare a ţării noastre la zona euro şi la Spaţiul Schengen etc.
Ne-am obişnuit deja cu ieşirile preşedintelui, în care să ne spună cât este el de responsabil, cât bine a făcut acestui popor şi acestei ţări, împreună cu fostele guverne PD-L, pe care le-a patronat între anii 2009-2012, şi cum expertiza sa în materie de politică externă este singura noastră salvare. Doar că a vorbi despre binele poporului şi interesul naţional mi se pare cel mai cinic şi ipocrit mesaj care putea fi lansat de Traian Băsescu. Un preşedinte care, pe timpul a două mandate, a eşuat în tot ceea ce şi-a propus, un preşedinte care a pierdut încrederea populară vine acum să facă apel la responsabilitatea parlamentarilor şi a Guvernului în declaraţii şi în actul de guvernare, în numele unui popor care, în majoritate covârşitoare, nu-l mai recunoaşte drept preşedinte.
Iată un alt joc de imagine al preşedintelui, care, într-un acces de autoritate, pe care nu mai poate să o manifeste cu atâta uşurinţă asupra Parlamentului şi Guvernului, în lipsa unei majorităţi favorabile, încearcă să-şi reconstruiască profilul de preşedinte – jucător, atât de drag lui. De fapt, Traian Băsescu propune o remaniere a Guvernului cu ajutorul procuraturii pe care, prin numirile făcute, a reuşit să
şi-o subordoneze.
Cel care a săpat la temelia statului de drept, pe care acum vine să îl apere, este chiar preşedintele Traian Băsescu, care a ajuns să dicteze puterii executive, puterii legislative şi celei judecătoreşti, ceea ce a reprezentat un grav derapaj de la principiile fundamentale ale Constituţiei României. Erodarea statului de drept în România a început cu această operă malefică, perfectată de însuşi preşedintele Traian Băsescu. Tema închipuită a imunităţii parlamentare este doar o marotă pe care preşedintele o foloseşte în mod ipocrit, ştiind de fapt foarte bine că imunitatea este valabilă doar pentru declaraţii politice… Singura imunitate adevărată este cea prezidenţială, de care de altfel preşedintele se bucură şi în spatele căreia s-a ascuns atâţia ani de zile, dosarele sale fiind astfel blocate în justiţie.
Domnului preşedinte îi place să dea lecţii de drept, să arate cu degetul membrii etichetaţi de domnia sa drept corupţi din alte guverne, altele decât cele pe care le gira la un moment dat, însă s-a dovedit că de fapt nu cunoaşte un principiu de drept fundamental, acela al prezumţiei de nevinovăţie. Vorbeşte despre egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii, însă când e vorba de miniştrii guvernului Ponta, persoanele neagreate trebuie executate doar pentru un moft prezidenţial. Aceasta este politica bunului plac, de la care se pare că preşedintele nu abdică nici acum, la final de mandat. O dovadă clară în acest sens a fost gestul preşedintelui care i-a cerut premierului Ponta să nu-l numească ministru al Transporturilor pe Relu Fenechiu, pentru că a doua zi îl suspendă. Ce dovadă mai elocventă a faptului că pentru preşedinte legea este facultativă şi îi place să se raporteze la ea în discursuri publice, speculând în avantajul său?
Dubla măsură prezidenţială este evidentă în abordarea acestei problematici. Vorbeşte preşedintele despre cinste şi corectitudine, însă acţiunile sale sunt golite de aceste valori. Să nu uităm de erorile trecute pe care le-a făcut preşedintele în cazul unor foşti miniştri demişi, precum Teodor Atanasiu, Paul Păcuraru sau Tudor Chiuariu, înainte ca justiţia să se fi pronunţat. În cazul unora nici măcar nu a fost începută urmărirea penală, dar preşedintele s-a antepronunţat, încălcând un principiu de drept esenţial într-un stat democratic, cel al prezumţiei de nevinovăţie. Traian Băsescu persistă în greşeală, pentru că rolul oricărui preşedinte în arhitectura constituţională este important şi decisiv pentru consolidarea statului de drept, de aceea trebuie jucat corect. Nu se pune problema de a acoperi corupţi, cum încearcă preşedintele Traian Băsescu să acrediteze ideea, ci este vorba despre respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale garantate de legile acestei ţări. De aceea, cererile prezidenţiale sunt excesive în raport cu faptele, o condamnare în primă instanţă a oricărui membru al Guvernului ar fi justificat o demisie, însă, în cazul de faţă, nu ne aflăm în această situaţie. Până acum, preşedintele a ratat orice ocazie de a-şi demonstra cinstea şi corectitudinea, atât faţă de cetăţenii acestei ţări, cât şi în raporturile instituţionale, cu Parlamentul şi Guvernul, lecţiile sale fiind inutile şi mai mult de atât, făţarnice.
Guvernul USL şi parlamentarii ce susţin acest guvern nu au nevoie de discursuri prezidenţiale pentru a şti cum să gestioneze treburile acestei ţări, ci doar de un climat de linişte şi de încredere din partea cetăţenilor.

Dan Coriolan SIMEDRU,
deputat PNL de Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Primarul Adrian Teban și echipa PNL propusă pentru Consiliul Local Cugir, și-au depus candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 26 aprilie 2024, Primarul Cugirului, Adrian Teban, și-a depus dosarul de candidatură pentru un nou mandat de primar, alături de echipa PNL Cugir propusă pentru Consiliul Local.

La ieșirea de la Biroul Electoral de Circumscripție, Adrian Teban a declarat că și-a depus candidatura „într-un act de responsabilitate față de angajamentele pe care mi le-am asumat față de oamenii din Cugir.

Împreună cu echipa PNL, am implementat proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro în ultimii 4 ani, în mobilitatea urbană prin dezvoltarea infrastructurii, sănătate prin modernizarea și echiparea maternității, învățământ prin modernizarea și dotarea școlilor și a liceului, în domeniul social prin susținerea persoanelor vârstnice, proiecte la care am muncit în ultimii ani și pentru care am accesat fonduri europene, nerambursabile.

Toate aceste realizări au avut loc într-o perioadă dificilă, marcată de pandemia Covid-19 și a contextului geopolitic din apropiere, care au dus la creșterea prețurilor la materialele de construcții, susținerea unor cofinanțări mai mari pentru proiectele europene, etc. Cu toate acestea, am dovedit că ne-am ținut de cuvânt și am construit pentru oameni, ceea ce am promis în urmă cu 4 ani!

În următorii ani urmează din nou multă muncă, nu doar pentru a implementa proiectele depuse prin PNRR, prin programele de finanțare 2021 – 2027 și programele naționale, ci și pentru a pregăti investițiile de care orașul nostru are nevoie în continuare.

Avem ca obiective stimularea economiei, înființarea unor zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei de munte.

Pentru toate acestea este nevoie de continuitate, experiență, viziune și dorință de muncă”.

În ceea ce privește este echipa de consilieri pe care liberalii o propun, Adrian Teban a declarat că „este o echipă capabilă, formată din tineri care au demonstrat în domeniile lor de activitate, precum și din oameni recunoscuți în oraș pentru profesionalism, experiență și seriozitate.

Așa cum v-am obișnuit, pe listă se regăsesc și oameni nou propuși pentru Consiliul Local, pentru un suflu și idei noi în vederea realizării proiectelor de dezvoltare ale orașului nostru.”

Pe lista PNL, propusă pentru Consiliul Local al Orașului Cugir se află:

1. Teban Adrian Ovidiu – inginer
2. Pereanu Mariana Maria – profesor
3. Furdui Călin Răzvan – inginer
4. Petric Tatiana Mariana – farmacist
5. Popescu Rafael – economist
6. Florea Rodica Cristina – profesor
7. Ferchian Ioan Mircea – jurist
8. Cebotari Luminița – profesor
9. Urițescu Cristian – asistent social
10. Jibotean Roxana – asistent social
11. Onesc Sorin Petru – economist
12. Medrea Raluca – medic
13. Mărginean Bota Claudiu – profesor
14. Balosin Maria Elena – economist
15. Arion Florin – jurist
16. Lucan Gheorghe – antreprenor
17. Mihaiu Mirela – asistent medical
18. Achim Adrian Vasile – inginer
19. Molodeț Alin – inginer
20. Ilaș Silviu Niculita – inginer
21. Savu Ioana Maria – informatician
22. Dărab Ionel Dragoș – inginer
23. David Dorin Gheorghe – inginer
24. Mara Răzvan – inginer


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Andrei Sărmășan, candidatul PSD pentru Primăria orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Biroul Organizației Cugir a PSD a hotărât în unanimitate, propunerea de candidat la fotoliul de primar al orașului Cugir a lui Andrei Sărmășan.

Andrei Sărmășan s-a născut în orașul Cugir, are 37 de ani, este căsătorit și este tatăl unei feițe de 6 ani. A absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, facultatea de Stiințe Economice și are un Masterat în Marketing și promovarea vanzărilor. A terminat cursul de Expert Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. A fost mereu în contact cu locuitorii orașului Cugir și problemele acestora prin intermediul emisiunilor diverse realizate la postul de Radio Energy Cugir, mai bine de 10 ani.

„Cunoscand multe dintre problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Cugir, implicarea mea în   politică a fost un pas firesc din dorința de a aduce schimbari pozitive la nivelul orașului în care trăim.   Doresc să mă lupt pentru o administrație mai activă și mai transparentă, mai aproape de oamneni, pentru a implemanta o politică de atragere a investitorilor și a locurilor de muncă bine plătite, de a dezvolta proiecte sociale durabile care sa aibă un impact major asupra vieții social-economice a Cugirului”, susține Sărmășan.

Sub sloganul: „Mai mult pentru Cugir, mai bine pentru oameni!”, Andrei Sărmășan își propune mai multe proiecte care vizează:

 – Sprijinirea realizarii unei asociatii a intreprinzatorilor din Cugir;

  -Realizarea unui complex de relaxare cu piscină acoperită și zona SPA;

 – Revitalizarea sistemului hotelier în vederea dezvoltarii turismului;

– Reconditionarea și reamenajarea locurilor de joaca pentru copii;

– Amenajarea unei piețe agroalimentare moderne;

– Rezolvarea problemei locurilor de parcare în Cugir și Vinerea;

– Inființarea unui centru de îngrijire a persoanelor varstnice;

– Inființarea unui Centru Respiro pentru persoanele cu dizabilitati;

– Bugetare participativa – cetățenii orașului contribuie cu proiecte făcute de ei, ce vor fi supuse dezbaterii publice și votate.

– Asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru toți locuitorii orașului.

 – Creștea calitatii vieții, crearea identității urbane și a reprezentativității orașului la nivel de județ.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Adrian Teban este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Cugir, la alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu statutul si cu deciziile luate de conducerea BPL Cugir, vineri, 19 aprilie 2024, a avut loc Adunarea Generală a PNL Cugir.

Reuniți în cadrul Adunării Generale, liberalii cugireni și-au aprobat candidații pentru alegerile locale, respectiv pentru fucția de primar și cele de consilieri locali.

Conform voturilor exprimate, în unanimitate, Adrian Teban este candidatul pentru funcția de primar. Adrian Teban a vorbit despre importanța omogenizării partidului și despre menținerea încrederii electoratului liberal prin respectarea angajamentelor luate în campania trecută cât și cele ce vor urma.

“Doresc să vă reamintesc faptul că am început dezvoltarea orașului prin modernizarea nevoilor de bază precum cele de apă – canal, am modernizat spitalul, sistemul de educație și cel social precum și dezvoltarea drumurilor sau amenajarea Centurii Vinerea. În continuare avem responsabilitatea de a pune în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie şi mă gândesc în primul rând la finalizarea proiectelor europene, implementarea a noi proiecte prin programele de finanțare 2021 – 2027, stimularea economiei, înființarea de zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei montane. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru candidez la un nou mandat”, a declarat edilul orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir