Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Comuna Șibot are buget pe anul 2023. Primăria are în implementare 11 proiecte din fonduri UE nerambursabile și programe naționale

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vinerea trecută, în cadrul ședinței Consiliului Local din Șibot, a fost votat bugetul pentru anul 2023, precum și estimările bugetare pentru 2024 – 2026. Prin proiectul bugetului local pentru 2023 s-au stabilit venituri in suma de.14.344 mii lei și cheltuieli în sumă de 15.847mii lei.

Veniturile proprii se ridică la suma de 2.987mii lei, venituri curente 4.426 mii lei, finantare PNDL 8.927 mii lei, iar sumele primite de la FEADR însumează 382 mii lei.

La capitolul cheltuieli, Învățământul are alocate 676 mii lei, Autoritățile executive 1.746 mii lei, Cultura, recreerea și religia 454 mii lei, asistența socială 1.068 mii lei. Pentru servicii și dezvoltarea publică au fost aprobați 1.721 lei, pentru iluminatul public – 281 mii lei. Protecția mediului a primit 8210 mii lei, iar la transporturi, 1503 mii lei la sectiunea investitii – din excedentul anului 2022.

În ceea ce privește proiectele depuse, aprobate spre finanțare și aflate în derulare de către Primăria Șibot, aceasta are în prezent în implementare 11 proiecte cofinanțate din bugetul local, după cum urmează:

– Sistem de canalizare menajeră și stații de epurare în localitățile Șibot și Balomiru de Câmp, cofinanțat prin PNDL;

– Modernizare străzi și drumuri în comuna Șibot și satele aparținătoare, cofinanțat prin PNDL;

– Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în comuna Șibot prin reabilitarea școlii gimnaziale Șibot, cofinanțat prin PNDL;

– Achiziționare de utilaje și echipamente pentru dotarea compartimentului de gospodărire comunală, cofinanțat prin AFIR;

– Înființare sistem de supraveghere video și achiziția de echipamente IT, cofinanțare AFIR;

– Întocmire Plan Urbanistic General;

– Amenajare zona de agreement la râul Mureș, în perimetrul satului Băcăinți, în cadrul proiectului „Mureșul navigabi”, finanțat de Programul Operațional Pescuit și Afaceri Maritime prin FLAG;

– Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Șibot, cofinanțare AFM;

– Asfaltare drum de legătură cu comuna Blandiana prin intermediul podului peste râul Mureș, finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”;

– Îmbunătățirea serviciilor publice prin digitalizarea infrastructurii TIS, proiect finanțat prin PNRR;

– Amplasare stații de reîncărcare pentru automobile și microbuze electrice, cofinanțare AFM.

„Suma totală atrasă prin aceste proiecte este de aproximativ 31 milioane RON, din care partea alocată de Primăria Șibot din bugetul propriu este de aproape 1.700.000 RON. În proiectul de buget s-a tinut cont de cofinantarea acestora precum si de amenajarea unor locuri de joaca pentru copii pe raza comunei. Se mai are in vedere definitivarea Planului Urbanistic General al comunei Sibot, inceput in anul precedent”, a ținut să precizeze primarul localității, Marinela Oană.

Constantin PREDESCU.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar, din Balumiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină în cursul serii de marți, 14 mai 2024, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar din localitatea Balomiru de Câmp.

„Secția de pompieri Sebeș intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Balomiru de Câmp. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la un hambar. Forțe alocate: 2 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Incendiul este localizat. Arde acoperișul unui hambar pe o suprafață de aproximativ 30mp. De asemenea, echipajul medical prezent la locul producerii incendiului a asistat o persoană cu atac de panică. În continuare forțele de intervenție lucrează la stingerea în totalitate a incendiului”, a mai transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Ravagii făcute de o ploaie torențială însoțită de grindină, la Tărtăria

cugirinfo.ro

Publicat

în

O ploaie cu grindină de mari dimensiuni a făcut ravagii duminică în satul Tărtăria, comuna Săliștea. Curțile și grădinile oamenilor au fost acoperită de bucăți de gheață, ca după o ninsoare.

Codul galben de vreme rea și-a spus cuvântul la Tărtăria unde o ploaie de câteva minute, cu grindină a făcut prăpăd în curțile și grădinile localnicilor.

Oamenii spun că grindina le-a distrus grădinile, dar și florile din curți și pomii fructiferi.

Reamintim că județul Alba se află sub avertizare de vreme rea până duminică la ora 23.00. Sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, vânt, dar și grindină.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe DJ 704K

cugirinfo.ro

Publicat

în

La data de 8 mai 2024 în jurul orei 20.45, polițiștii din Cugir au intervenit pe DJ 704K unde a fost sesizată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din Bumbești-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 704K, într-o curbă, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului și s-a răsturnat într-un canal de colectare a apei pluviale.

În urma accidentului, un bărbat de 63 de ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir