cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Bogdan Borza, inclus în lotul lărgit al României pentru întâlnirea de Cupa Davis împotriva Slovaciei

Bogdan Borza, inclus în lotul lărgit al României pentru întâlnirea de Cupa Davis împotriva Slovaciei

Publicat în 15.07.2015 la ora 13:24

bogdan borzaCugireanul Bogdan Borza (18 ani, legitimat la Asociaţia Clubul de Tenis Alba-Cugir) este inclus în lotul lărgit al României, pentru întâlnirea de Cupa Davis ce se va desfăşura la finele acestei săptămâni, la Constanţa, contra Slovaciei!

Locul secund în ierarhia internă la Under 18, talentatul tenismen de sub Drăgana are oportunitatea să se antreneze câteva zile alături de Horia Tecău, recent câştigător al turneului de la Wimbledon, în proba de dublu. Alături de Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea, la Constanţa se mai regăsesc, până la finele săptămânii Bogdan Borza şi Dragoş Dima, legitimat la Cluj.

Este o premieră pentru sportivul cugirean, care intră astfel în circuitul echipei masculine de tenis a României .“Am fost solicitat să mă antrenez cu băieţii săptămâna aceasta, m-a chemat Andrei Pavel. Este o pregătire pentru mine, înaintea Campionatelor Europene, dar şi o experienţă frumoasă, să joc cu Horia, Adi, Marius şi Florin, cei mai buni tenismeni din România. O să dat tot ce am mai bun, pentru că sper, ca în curând să ajung şi eu să joc în Cupa Davis, pentru ţara mea”, a spus Bogdan.

• Dublu campion european

În 2011, tenismenul cugirean a devenit dublu campion european, la Under 14, pe echipe şi individual, iar în acest an va reprezenta România la Campionatele Europene Under 18, la individual, la Klosters în Elveţia (din 20 iulie) şi apoi, alături de Nicolae Frunză, la Europenele pe echipă, la Piestany (Slovacia, în perioada 29-31 iulie).

Căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a anunţat şi oficial jucătorii care vor reprezenta România în întâlnirea cu Slovacia contând pentru turul 2 al Grupei I din Zona Euro/Africană. Pe lista oficială înaintată forului internaţional de tenis au fost nominalizaţi: Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea.

Echipa Slovaciei va fi formată, conform site-ului oficial, www.daviscup.com, din jucătorii Martin Klizan, Norbert Gombos, Jozef Kovalik, Igor Zelenay, conduşi de pe bancă de căpitanul Miloslav Mecir.
Întâlnirea dintre România şi Slovacia va avea loc în perioada 17-19 iulie 2015, pe terenul central de la tenis Club Idu Mamaia-Constanța. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate vineri, 17 iulie, meciul de dublu se va juca sâmbătă, 18 iulie, iar duminică, 19 iulie, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu.
Echipa care va câştiga întâlnirea se va califica în în Play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Acest articol a fost citit de 276 ori

Bogdan Borza, inclus în lotul lărgit al României pentru întâlnirea de Cupa Davis împotriva Slovaciei
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.