cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Asociaţia „Pro Cugir” propune recompensarea veteranilor de război din judeţ măcar de ziua lor!

Asociaţia „Pro Cugir” propune recompensarea veteranilor de război din judeţ măcar de ziua lor!

Publicat în 28.04.2017 la ora 10:00

Într-o scrisoare adresată redacției noastre, președintele Asociației „Pro Cugir”, Aurel Voicu, face apel la primarii din județ să acorde respectul cuvenit veteranilor de război și să-i recompenseze măcar de ziua lor cu sume modice de bani și titluri sau distincții onorifice, cum se procedează deja la Cugir.

„Statului nostru i-au trebuit ani buni ca să le acorde indemnizație de 250 de lei pe lună, iar preocuparea autorităților locale și concitadinilor față de veteranii de război a fost și se menține modestă”, a subliniat liderul asociației cugirene. Din acest motiv, el le cere autorităților locale din județ „să întoarcă fața și gândul la veteranii de război și văduvele veteranilor de război”, iar cu ocazia „Zilei Veteranilor de Război” să găsească resurse financiare pentru acordarea unei sume de 200 – 300 de lei pentru fiecare veteran și 100 – 150 de lei pentru fiecare văduvă. Totodată, Aurel Voicu propune reprezentanților administrației locale să le confere veteranilor de război titlul de „Cetățean de onoare” sau „Medalia de Onoare”, așa cum s-a întâmplat la Cugir încă din 2009. Din același an, a spus președintele asociației, s-a inițiat și derulat, în premieră la nivel național, programul „Onoare și respect veteranilor de război!”, care din 2014 a fost extins și în comunele din zona Cugir – Câmpul Pâinii, amintind că veteranii sunt „istoria vie a perioadei 1941 – 1945, cei care deseori s-au aflat în situații limită de «care pe care», dintr-o încleștare mai totdeauna unul din doi cade”. El a precizat că, la Cugir, din 68 de veterani de război câți erau în 1991 mai supraviețuiesc doar 8 dintre foștii luptători pe front, dar numai unul are o stare de sănătate bună, 4 se pot deplasa numai cu însoțitor, iar 3 sunt imobilizați la pat. La Săliștea mai sunt 3 veterani, la Șibot și Blandiana câte unul, în timp ce la Ceru Băcăinți nu mai trăiește niciun veteran din al Doilea Război Mondial.
„Pe această cale, mulțumim cu recunoștință autorităților locale, firmelor și persoanelor care au făcut posibilă derularea programului menționat”, a declarat președintele Asociației „Pro Cugir”, susținătoare a veteranilor de război din zonă, alături de AGIR și C.A.R. Pensionari Cugir. El a anunțat că va participa vineri, 28 aprilie, începând cu ora 10.00, la ceremonialul militar dedicat „Zilei Veteranilor de Război”, care va avea loc la Cimitirul Veteranilor de Război din Alba Iulia.

Robert GHERGU

Acest articol a fost citit de 97 ori

Asociaţia „Pro Cugir” propune recompensarea veteranilor de război din judeţ măcar de ziua lor!
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.