Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Şchiop Ştefan a revenit în activitatea pugilistică cugireană

cugirinfo.ro

Publicat

în

box-cso-cugir-2015Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir are, de curând, la secţia de box încă un antrenor, în al cărui palmares se află câţiva campioni şi vicecampioni ai României.

Este vorba de Şchiop Ştefan care revine în activitatea pugilistică cugireană după o perioadă de timp în care a activat în alte locuri. Întors de curând din Spania, acesta şi-a propus să contribuie la dezvoltarea boxului cugirean, sport revitalizat prin Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir.

De-a lungul carierei sale, Şchiop Ştefan a obţinut rezultate interne şi internaţionale foarte bune ca antrenor ai pugiliştilor: Neagu Emilian – campion naţional şi vicecampion European cat. +91 kg; Suciu Nicolae, Suciu Alin, Florea Vasilică, Barba Florin – campioni naţionali; Romaniuc Gheorgh, Ilovan Danuț – vicecampioni naţionali, Barb Florin – vicecampion naţional şi campion European la cat 81 kg. Totodată, Şchiop Ştefan a fost antrenor al campionului mondial la profesionişti Mihai Leu în anii 1984-1985. A mai activat ca antrenor în Centru Olimpic de Junior din Reşita în anii 1992-1993 având printre alţii în pregătire patru boxeri din Cugir: Floare Vasilca, Barb Florin, Suciu Nicolae şi Suciu Alin.

Având sprijinul directorului CSO, prof. Adrian Mihai, antrenorul Şchiop Ştefan intenţionează să continue bunele rezultate în cadrul C.S.O Cugir. Băieţii şi fetele care doresc să practice acest sport, se pot înscrie de luni până vineri, la sala de sport a Colegiului Naţional “David Prodan”, între orele 16.00-17.30.

În Cugir, activitatea pugilistică a fost readusă la viaţă de doi ani, prin implicarea antrenorului Constantin Gheorghe, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate: o medalie de bronz la campionatele naţionale si o medalie de argint si una de bronz la Cupa Romaniei. Din spusele directorului CSO Cugir, prof. Adrian Mihai, clubul cugirean poate obţine rezultate notabile în viitor ca urmare a experienţei celor doi antrenori. Deocamdată antrenamentele au loc în sala de sport a Colegiului Naţional “David Prodan”, însă în viitor boxeri vor avea o sală specială, dotată cu ring de box. Directorul CSO a declarat că a fost realizat deja studiul de fezabilitate şi se aşteaptă finanţarea pentru amenajarea obiectivului, lucru care s-ar putea întâmpla anul viitor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Gimnasta Daria Mihaiu, originară din Cugir, locul cinci la Cupa Mondială din Japonia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, originară din Cugir, a reușit la Cupa Mondială din Japonia o performanță cu adevărat extraordinară. S-a clasat pe locul cinci la proba Individual feminin.

„Mihaiu Daria din România a fermecat lumea cu magia ei la a 17-a ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică FIG din Guimarães, obținând un loc cinci, încântător! O realizare magică ce ne umple de uimire!

Motto-ul ei inspirator este: „Cel mai important lucru este să asculți de inima ta, pentru că doar ceea ce faci cu pasiune și dorință poate avea un rezultat înfloritor.”

Mulțumim, Daria, că ne-ai arătat încântarea care vine din urmarea inimii și pasiunii tale! Ești o adevărată inspirație pentru noi toți!” au transmis reprezentanții Aeropesaro pe una dintre rețelele de socializare.

Proba de Individual feminin a fost câștigată de către nipona Riri Kitazume.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vineri, 14 iunie 2024: Finala Cupei României și Sărbătoarea fotbalului județean Alba, pe Cugir Arena

cugirinfo.ro

Publicat

în

Finala Cupei României, faza județeană, ediția 2024/2025 și Sărbătoarea fotbalului județean, se vor desfășura vineri, 14 iunie 2024, pe Stadionul „Arena Cugir”, conform hotărârii Biroului Executiv al AJF Alba din 23 mai 2024.

Finala va debuta la ora 18.00, iar festivitatea de premiere la toate competițiile se va desfășura în deschidere, de la ora 16.00. Câștigătorea trofeului se va califica la faza regională, organizată de FRF, cu meciurile din grupă în 10, 13, 17 și 20 iulie.

Stadionul din Cugir a mai găzduit în 2017 un astfel de eveniment, când în ultimul act Șurianu Sebeș a învins cu 6-0 pe Spicul Daia Română. Inițial ultimul act al competiției „KO” a fost prevăzut în 8-9 iunie, însă nu s-a putut respecta această programare din pricina alegerilor ce se vor desfășura în acel weekend.

Semifinalele sunt marți, 28 mai, la Galtiu (Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag) și miercuri, 29 mai, la Unirea (Inter Unirea – Performanța Ighiu).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

În ultima rundă a sezonului: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 0-1 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins vineri, în ultima rundă a sezolului actual de Liga a 3-a, în deplasare, pe Viitorul Cluj, cu scorul de 1-0 (0-0).

• 0-1, MIN. 62: COCAN a deschis scorul, cu un șut deviat

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Checicheș – Milandru/ cpt, D. Popa, Podea, Țica, Bara, Băbuțan, Herciu, Gligor, I. Moldovan, D. Mureșan; rezerve Corjenco, Mocanu, Cr. Istrate, Benke, D. Pop, Dreve, Irimie, Thiam, Crăciun. Antrenor Laurențiu Rus.

Metalurgistul Cugir: Herlea – Dohotariu, Onaci (46, R. Păcurar), Vitinha, Kiraly, Șaucă/ cpt, Udrea (59, Raica), M. Barbu (72, Gavrilă), Cocan, P. Păcurar, M. Domșa (59, Bura); rezerve Perjeriu, L. Itu, Neagu, Cîrloanță, Vl. Popa. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri C. Olaru (Rm. Vâlcea), L. Zifceac (Oradea), G. Urs (Oradea) Observatori D. Jica (Bistrița), Raluca Șerban (București).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir