Rămâi conectat

Actualitate

Alegeri cu surpriză la Sindicatul Liber Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Timp de trei zile, la Societatea Uzina Mecanică Cugir s-au desfășurat adunări generale ale  Sindicatului Liber, în cadrul cărora au fost aleși liderii sindicali de la nivelul secțiilor și compartimentelor de activitate,  precum și conducerea la nivel de unitate, pentru următorii patru ani.

Conmform noului statut, este pentru prima dată când pentru alegera noilor organe de conducere la nivel de societate,  au luat parte la vot cei aproximativ 900 de sindicaliști, procedura veche acordând acest drept doar reprezentanților la nivel de grupe de sindicat.

În  funcția de lider sindical la SC Uzina Mecanică Cugir a fost  reales Sorin Tomescu (fără contracandidat), numărul de voturi obținute de acesta deși au fost neașteptat de reduse, l-au validat pentru un noumandat. El a venit la conducerea sindicatului (din calitatea de secretar), la propunerea fostului lider Crăciun Herlea (acum la pensie), omul din umbră, care potrivit surselor face și în prezent jocurile în sindicat.

Surpriza alegerilor a constituit-o alegerea secretarului Sindicatului Liber, funcția omului nr. 2 în conducere revenind lui Virgil Matei, deși pentru această pozițiie era pregătit fostul secretar, fapt ce a creat nemulțumirea atât a lui Tomescu cât și probabil a lui Herlea.

După cum ne-au relatat mai mulți sindicaliști, se speră într-o schimbare a activității sindicale, Matei fiind considerat un lider pragmatic, onest și cu mai mult respect pentru democrația sindicală și care cu siguranță nu va accepta ingerințele venite din partea lui Herlea.

Potrivit informațiilor pe surse, membrii de sindicat sunt nemulțumiți că nu au acces la informații privind salariul liderului pe intreprindere, dar nici despre modul în care au fost folosite fondurile sindicatului, intenționând ca pentru cea de-a doua situație să sesizeze autoritățile legale.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir