cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Până la ora 10.00 la Cugir s-au prezentat la urne aproape 1.500 alegători

Până la ora 10.00 la Cugir s-au prezentat la urne aproape 1.500 alegători

Publicat în 25.05.2014 la ora 14:19

sectie-vot-cugir-europarlamentareSecţiile de votare şi-au deschis porţile în această dimineaţă la ora 7.00 pentru ca locuitorii Cugirului să-i poată alege pe cei care timp de cinci ani urmează să reprezinte România în Parlamentul European.

Până la ora 10.00, oră la care am centralizat datele prezenţei la vot a cugirenilor la cele 21 secţii de votare arată că din cei 22.267 de cetăţeni înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la urne 1449 de votanţi într-un procent de 6,25%. Dacă ţinem însă seama de faptul că prezenţa la urme în Cugir n-a depăşit niciodată mai mult de10.000 de alegători, procentul poate fi considerat de aproape 15%.

La ora 9.00, primarul oraşului Cugir, preşedinte al organizaţiei locale a PNL, Adrian Teban împreună cu familia şi-a exercitat votul la secţia de votare nr. 132 (Şcoala Gimnazială nr. 3 –local vechi)

La ieșirea de la vot d-nia sa a declarat: ,,Am votat cu gândul la cei trei copii ai mei la şansa lor de a trăi într-o Românie puternică în Europa, o Romaine capabilă să apere interesele propriilor cetăţeni în forurile internaţionale. Trăim vremuri istorice în lume, motiv pentru care am votat cu speranţa că tinerii din România vor demonstra astăzi că sunt interesaţi de viitorul lor, că se implică în destinul acestei ţări. Nu în ultimul rand, am votat pentru Cugir şi cugireni, pentru dezvoltarea cu fonduri europene a oraşului nostru’’.

sectie-vot-cugir-europarlamentare-2Tot la secţia nr. 132, dar la ora 9.30 a votat împreună cu familia şi ing. Radu Roşian, directorul tehnic al Parcului Industrial Cugir şi lider al organizaţiei locale a PDL (candidat la alegerile pentru Bruxelles), care după vot a declarat: ,,Consider că alegerile europarlamentare sunt un test important pentru democraţie. Sper într-o Românie mai bună în Europa şi am votat în consecinţă’’.

sectie-vot-cugir-europarlamentare-3Directorul general de la Fabrica de Arme şi preşedinte al organizaţiei PSD Cugir, ing. Mircea Trifan a votat la secţia de votare nr. 145, situată la grădiniţa de pe strada 21 Decembrie 1989. Domnia sa a ţinut să faca următoarea declaraţie după ce şi-a exercitat dreptul de vot: ,,Consider alegerile europarlamentare ca fiind cele mai importante de până acum. De aceea rugăm oamenii să voteze raţional şi nu emoţional, pentru că trebuie să avem la Bruxelles reprezentanţi de calitate, care să lupte şi să susţină România’’.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 654 ori

Până la ora 10.00 la Cugir s-au prezentat la urne aproape 1.500 alegători
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.