Rămâi conectat

Politică

„Marea fuziune a partidelor de dreapta – PNL şi PDL – nu are ca termen limită prezidenţialele”

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

atanasiuInterviu realizat cu preşedintele PNL Alba, Teodor ATANASIU

– În opinia dumneavoastră, dorita unificare a dreptei înseamnă fuziune sau o alianţă cu scop electoral?
– Toate alianţele şi uniunile româneşti au eşuat lamentabil până acum. Deci pentru a avea siguranţa că putem crea un mare partid de dreapta, trebuie creată o fuziune între PNL şi PDL.
– Fuziunea este de dorit să se petreacă înainte sau după scrutinul prezidenţial?
– Este de dorit ca fuziunea să se petreacă în momentul în care cele două partide sunt pregătite să facă acest pas. Noi suntem în plin proces de pregătire a acestui pas important pentru cele două partide. Până atunci trebuie să mai urmăm nişte paşi importanţi de armonizare a dorinţelor celor două partide. Trebuie rezolvate multe probleme pentru a deveni un singur partid. Nu este important dacă se întâmplă înainte sau după alegerile prezidenţiale. E important să se întâmple în momentul în care cele două partide sunt pregătite.
– Declaraţiile tot mai dese ale unor lideri, foşti sau actuali, ai PNL privind păstrarea numelui, a identităţii PNL influenţează în bine negocierile? Pot fie ele ţinute sub control? Cum? Ce nume credeţi că ar trebui să aibă noul partid?
– Niciun fel de iniţiale, spuse înaintea luării deciziilor, nu fac bine negocierilor. Fiecare partid are o agendă proprie când merge la astfel de negocieri, are propria lui gândire şi valori la care ţine. Rezultatul bun nu se poate obţine printr-o presiune publică pusă pe partidul cu care negociezi.

Toate se discută frumos, la masa negocierilor, iar rezultatul se prezintă la final. Niciodată nu îţi prezinţi public pretenţiile cu care mergi la negocieri.
– Cum influenţează retragerea lui Crin Antonescu negocierile dintre PNL şi PDL?
– Retragerea lui Crin Antonescu din cursă nu poate influenţa decât în bine derularea negocierilor cu PDL. Crin Antonescu a fost candidatul PNL, desemnat în urma unui congres. În iunie (n.r. ultimul weekend din lună) vom avea un nou congres, va fi dezbătut noul statut şi va fi desemnat noul candidat liberal.
– Desemnarea prezidenţiabilului Dreptei se va face cu adevărat în urma unei cercetări sociologice sau putem considera că domnul Klaus Iohannis a „furat startul”?
– Bineînţeles că desemnarea candidatului Dreptei la preşedinţie se va face în urma unei cercetări sociologice, conform procedurilor. Faptul că domnul Klaus Iohannis este deja o persoană foarte cunoscută, nu poate fi decât în avantajul dânsului.
– Care credeţi că sunt şansele lui Klaus Iohannis de a atrage electori din Moldova, Muntenia şi Oltenia?
– Suntem convinşi de capacitatea domnului Johannis de a atrage electori şi din Moldova, şi din Muntenia şi din Oltenia, pentru că peste tot sunt oameni care au aceleaşi dorinţe: să aibă în frunte oameni capabili şi serioşi. Pentru că la un moment dat te şi saturi de oamenii care spun multe şi fac puţine…
– Care este situaţia la nivelul judeţului Alba? Cum merg negocierile? Va exista o colaborare cu PMP? În ce mod?
– La nivelul judeţului Alba negocierile sunt încă în stadiu incipient. Săptămâna viitoare vor fi concretizate comisiile naţionale de negociere, care vor începe discuţiile şi abia apoi transferăm negocierile pe plan judeţean. Iar referitor la restul partidelor cu orientare de dreapta… Noi vorbim aici de unificarea celor două mari partide: PNL şi PDL. Restul, dacă vor să fuzioneze, nu au decât să se lipească acum de unul dintre aceste partide sau după, de marele partid de dreapta.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir