cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Adrian Teban, primarul Cugirului, în vizită de evaluare a stadiului lucrărilor la Tecno Plast

Adrian Teban, primarul Cugirului, în vizită de evaluare a stadiului lucrărilor la Tecno Plast

Publicat în 12.02.2013 la ora 16:48

Primarul Adrian Teban s-a întâlnit recent cu reprezentanţii societăţii “Tecno Plast” SRL, întreprindere italiană aflată în plin proces de dezvoltare, ce va produce componente din plastic pentru industria auto şi electrocasnică. Edilul Cugirului a purtat discuţii cu administratorul acestei societăţi Roberto Rivaleto referitoare la stadiul lucrărilor, la etapele investiţiei şi la necesităţile pe care le are societatea cu privire la accesul la utilităţi.

Cu această ocazie, Teban a vizitat cele două hale de producţie, amenajate în fostele secţii de cuplaje şi maşini unelte ale Uzinei Mecanice Cugir, apreciind ritmul susţinut în care compania italiană a realizat lucrările de reabilitare şi dotare.

Am avut primele discuţii cu compania italiană în iunie 2012, iar buna colaborare pe care am stabilit-o s-a materializat în crearea la Cugir a acestei întreprinderi cu potenţial economic ce e va produce componente din plastic pentru piaţa internă şi externă. Până în prezent compania a dovedit o politică strategică de dezvoltare pe care a respectat-o cu maximă seriozitate. Încă de la început reprezentanţii companiei şi-au propus să finalizeze lucrările de amenajare astfel încât în primăvara aceasta să poată demara activitate. Deja în una din secţii a început o mică producţie aflată în curs de omologare, urmând ca în mai puţin de o lună să fie pornită activitatea de fabricaţie“, a declarat Adrian Teban, în urma vizitei făcute la “Tecno Plast”.

În momentul de faţă societatea are în dotare 10 maşini de injecţie mase plastice, iar până la finele anului vor mai fi aduse alte 35-40 de utilaje. Pe lângă producţia propriu-zisă, investitorul intenţionează să pornească de luna acesta o activitate de vopsitorie, iar în perspectivă, una de asamblare, astfel că peste 100 de persoane vor fi angajate până în lunile iulie-august. Potrivit afirmaţiilor reprezentanţilor “Tecno Plast”, primul produs care va ieşi pe uşa întreprinderi va fi o piesă pentru aparatele de cafea Philips.

Întrebat cum a fost susţinut investitorul străin de către administraţia locală, edilul Cugirului a declarat că, în funcţie de necesităţile enunţate de compania italiană, au fost făcute mai multe oferte cu privire la platforma viitoare societăţi. Totodată, administraţia locală a intermediat discuţiile cu reprezentanţii uzinei şi a altor societăţi furnizoare de utilităţi. “Atât cât ne permit competenţele, am sprijinit şi încurajat compania italiană să aleagă localitatea noastră şi sperăm că reprezentanţii acesteia vor fi mulţumiţi de alegerea făcută” a precizat Teban, care s-a declarat optimist în ceea ce priveşte capacitatea Cugirului de a atrage alti investitori.

Am gândit un program de dezvoltare economică care se bazează pe o ofertă concretă şi completă pentru firmele care se vor adresa în viitor administraţiei locale. În acest sens dorim ca până în 2016 să fie creat un parc industrial aflat în subordinea administraţiei locale sau să amenajăm o zonă tip greenfield astfel încât să fim capabili să oferim posibililor investitori terenuri cu utilităţi. Totodată avem în vedere şi extinderea actualului parc industrial“, a mai spus primarul Cugirului.

Acest articol a fost citit de 554 ori

Adrian Teban, primarul Cugirului, în vizită de evaluare a stadiului lucrărilor la Tecno Plast
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.