Rămâi conectat

Actualitate

Doi bărbați implicați în „Dosarul bătăușilor din Cugir” au ajuns după gratii după ce au dat dovadă de rea credinţă în respectarea obligaţiilor impuse de instanţă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Grupare-batausi-CugirDoi bărbați din Alba Iulia respectiv Cugir, inculpați în ”Dosarul bătăușilor din Cugir” aflat în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, s-au întors în arest după ce instanța a stabilit că au încălcat cu rea credință obligațiile impuse.

Astfel, în data de 9 iulie, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, l-au reţinut, pe raza municipiului Alba Iulia, pe B.A.M., de 34 de ani, din Alba Iulia, deoarece a pătruns într-un local public, existând şi suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune.

În aceeași zi,  poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir, l-au depistat şi reţinut pe C.M.A., de 33 de ani, din Cugir, împotriva căruia Curtea de Apel Alba Iulia a înlocuit măsura arestului la domiciliu luată prin încheierea din data de 13.05.2014, cu măsura arestării preventive.

Cei doi fac parte din grupul de 26 de inculpați condamnați la pedepse cu închisoarea între 8 și 12 ani, pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce, o parte dintre dintre ei au fost arestați în urma scandalului de la o discotecă din Cugir (în 2011) unde doi bodyguarzi au fost bătuți crunt. Pentru sentința dată de Tribunalul Alba în luna aprilie 2013, s-a formulat recurs care este în curs de judecare la Curtea de Apel Alba Iulia.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 70 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 13 mai 2024, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 70 de ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla pe strada Târgului, din Alba Iulia, ar fi sustras, din interiorul unui autoturism lăsat neasigurat, un telefon mobil, o pereche de ochelari, un dispozitiv bluetooth și suportul telefonului.

Bărbatul a fost identificat, cu operativitate, de către polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir