Rămâi conectat

Actualitate

Fabricile de armament și muniție din Cugir, prezente la expoziția de tehnică militară și de securitate BSDA 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Și anul acesta, conform tradiției, Compania Națională Romarm și filialele vor participa la a IX-a ediție a expoziției de tehnică militară și de securitate BSDA 2024 (Black Sea Defense & Aerospace) unul dintre cele mai importante evenimente globale de acest gen, care are loc o data la doi ani, în România.

Evenimentul, dedicat industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private se va desfășura în cadrul Complexului Aeronautic Romaero S.A. Băneasa, în perioada 22 – 24 mai, 2024. Expoziția este organizată de TNT Productions Romania, cu sprijinul Guvernului României şi al Ambasadei SUA la București.

Manifestarea va reuni factori de decizie din industrie, reprezentanți militari și guvernamentali, contractori principali și reprezentanți ai lanțului de aprovizionare pentru a discuta cele mai recente tendințe și evoluții din domeniul apărării și securității.

Vor fi prezente la eveniment și fabricile din Cugir care lucrează pentru industria de apărare, Uzina Mecanică, respectiv Fabrica de Arme.

BSDA 2024 este o expoziţie internaţională concepută pentru a conecta guvernele, forțele armate, liderii de opinie din industrie și întregul lanț de aprovizionare din domeniul apărării și securității.

Evenimentul de anul acesta va găzdui peste 400 de companii expozante și o mare expoziție militară românească și americană, inclusiv expunerea celui mai modern avion de luptă din lume, F-35 Lighting, precum și elicopterul UH-60 Black Hawk.

Alături de Armata Română, filialele ROMARM vor expune vehiculele blindate fabricate în unitățile proprii.

Potrivit directorului general de la UM Cugir, ing. Mircea Trifan, Standul național Romarm va expune o gamă largă de soluții și echipamente din domeniul industriei de apărare, toate produse local în România.

Vor fi expuse produse din categoriile: Vehicule Blindate, Arme, Muniție, Rachete & Proiectile, Pulberi și explozivi.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir