Rămâi conectat

Actualitate

Ziua de 1 Iunie, sărbătorită la Cugir: Copiii au participat la o expoziție cu fotografiile baloanelor decorate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Micii trecători de pe bulevardul pietonal „Alexandru Sahia” din Cugir au fost întâmpinați  de ziua lor cu baloane multicolore.

Copiii și-au putut picta, desena sau scrie mesajul pe balon, pentru a participa la „marea baloniadă”, o expoziție on-line cu fotografiile baloanelor decorate pentru această zi specială din an.

Totodată, printr-un parteneriat cu mai multe asociații din localitate, copiii s-au putut înscrie în proiectul „Să vedem altfel orașul”, un proiect menit să prezinte  Cugirul în ochii celor mai mici locuitori ai săi.

Alături de asociațiile partenere, Asociația Ecologică și de turism „Năsâpiște”, Asociația „Ține de Tine” și Asociația „Rom&Gal” cei mici și-au propus să ajungă în punctele de belvedere cele mai frumoase ale orașului, începând cu Turnul de apă, dealul Cetate, Piatra Pleșii, Țara vântului, Poiana cu goruni sau dealul Chiciora și chiar vârful Bucuru, pentru cei mai experimentați. Membrii asociațiilor enumerate le vor vorbi celor mici despre oraș și cele mai frumoase puncte de interes local, despre natură și mișcarea în aer liber, pentru ca ei să cunoască cât mai bine locul în care trăiesc, o acțiune care din motive de vreme nefavorabilă a fost, după cum am aflat,  amânată pentru sfârșitul de săptămână.

Toate activitățile programate s-au desfășurat și urmau să se desfășoare cu respectarea normelor de protecție pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Organizatorul evenimentului, Centrul Cultural Cugir prin director Diane Dobrean a ținut să le ureze celor mai mici locuitori ai orașului, „La mulți ani, zâmbete largi și multă bucurie!”

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir