Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Viceprimarul demis nelegal la Săliștea, a fost repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească definitivă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Viceprimarul comunei Săliştea, Ioan Lucian Muntean, a fost schimbat din funcţie printr-o hotărâre de consiliu local care nu a respectat legea şi, în consecinţă, trebuie repus în drepturi – aceasta este sentinţa definitivă, pronunţată de Tribunalul Alba, după judecarea cauzei de contencios administrativ având ca obiect anularea actului emis de autoritatea publică locală amintită.

facsimil-viceprimar-salisteaIoan Lucian Muntean, ales în ”epoca USL”, şi-a pierdut funcţia în data de 24 septembrie 2014, când partea PNL-istă a Consiliului Local Săliştea a decis că vrea să aibă viceprimarul său şi a votat schimbarea lui cu Gheorghe Mircea Linuţ (consilier local PNL).

Motiv pentru care, la judecarea procesului, avocatul său a susţinut că hotărârea adoptată de Consiliul Local Săliştea ”a avut la bază argumente politicianiste, iar nu în legătură cu modul în care reclamantul şi-a îndeplinit atribuţiile şi sarcinile ce-i revin potrivit legii” (n.r. deci nu pe criterii de incompetenţă).

Abuzul sau incompetenţa crasă, constatate şi sancţionate de instanţă

Din hotărârea instanţei putem concluziona că incompetenţi au fost chiar consilierii (8 la număr), care au decis că îl pot demite pe viceprimar prin vot deschis, dovedind că nu cunosc legea: ”Hotărârea nr. 48/2014, prin care reclamantul a fost schimbat din funcţia de viceprimar al comunei Săliştea şi a fost declarată vacantă funcţia de viceprimar, făcând parte din categoria hotărârilor individuale, cu privire la persoane, trebuia adoptată prin vot secret, neexistând nicio excepţie prevăzută de lege de la caracterul secret al votului, în situaţia schimbării din funcţie a viceprimarului.

Cu alte cuvinte, în materia hotărârilor cu caracter individual, referitoare la persoane, caracterul deschis al votului trebuie prevăzut de lege, nicidecum prin hotărâre a Consiliului Local, dispoziţiile art. 45, alin. 5, teza a II-a, din Legea 215/2001 fiind lipsite de echivoc în acest sens.

În plus, nu trebuie făcută confuzie între caracterul votului deschis sau secret şi procedura de votare”, se arată în hotărârea pronunţată de Tribunalul Alba. În consecinţă, instanţa a dispus: ”Constatarea nulităţii Hotărârii nr. 48/24.09.2014, adoptată de pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, prin care reclamantul a fost schimbat din funcţia de viceprimar al comunei Săliştea şi a fost declarată vacantă funcţia de viceprimar. Anularea Hotărârii nr. 49/24.09.2014, adoptată de pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, prin care pârâtul Linuţ Gheorghe Mircea a fost ales în funcţia de viceprimar al comunei Săliştea, judeţul Alba. Dispunerea revenirii reclamantului în funcţia de viceprimar al comunei Săliştea, judeţul Alba”. Dar ”pedeapsa” pentru nedreptatea suferită de Ioan Lucian Muntean nu se opreşte aici, hotărârea instanţei având şi o latură financiară.

Cine plăteşte pentru deciziile politicianiste şi nelegale ale consilierilor PNL Săliştea?

Tribunalul Alba i-a dat câştig de cauză viceprimarului demis printr-o hotărâre de consiliu local nelegală şi în privinţa salariului. Astfel, instanţa a dispus: ”Obligarea pârâtei Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săliştea, în numele şi pentru pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, să-i plătească reclamantului drepturile băneşti cuvenite, reprezentând diferenţa dintre indemnizaţia de care a beneficiat ca viceprimar şi indemnizaţia de care a beneficiat în calitate de consilier local, începând cu data de 24.09.2014 şi până la revenirea pe post. Obligarea pârâtei Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săliştea, în numele şi pentru pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, să-i plătească reclamantului toate contribuţiile sociale lunare aferente, începând cu data de 24.09.2014 şi până la revenirea pe postul de viceprimar”.

De asemenea, Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săliştea mai trebuie să-i plătească reclamantului sumele de 920 de lei şi 200 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Întrebarea este: cine va plăti, până la urmă, ”oalele sparte” de o administraţie care a adoptat o hotărâre nelegală pentru o ”reglare de conturi” politice? Consilierii locali care au dovedit că nu cunosc legea? Sau ”factura” va fi plătită din bugetul local, respectiv din buzunarul săliştenilor?

Corect şi moral ar fi să plătească cei care au adoptat hotărârea nelegală pentru că Aghiuţă, spiritul malefic care i-a îndemnat, nu credem că se va arăta!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    un satean

    11.03.2016 la 13:48

    Zi PNL si trage apa… Daca ajung infractorii astia la putere in acest an o sa vanda Romania bucata cu bucata impreuna cu smenarul de case de la Sibiu pe care romanii l-au votat presedinte fiind prostiti de S*R*I !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ştiri din zonă

Filmare indecentă transmisă live pe două rețele de socializare, de un tânăr de 19 ani din Balomirul de Câmp. Vezi ce pedeapsă a primit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr de 19 ani, din Balomirul de Câmp, care a filmat și a transmis prin rețelele Telegram și WhatsApp o înregistrare în care două persoane întrețineau relații sexuale, a fost condamnat la plata unei amende penale pentru infracțiunea de violare a vieții private.

Bărbatul (M.C.R.) este acuzat de procurori de săvârșirea a două fapte de violare a vieții private. Plângerea a fost depusă de femeia care apărea în înregistrarea video. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 24 august 2021, a realizat o înregistrare audio-video cu telefonul mobil, în cadrul căreia a surprins pe un martor în cauză, prieten de-al său, şi o femeie în timp ce aceştia întreţineau relaţii sexuale.

Filmarea a fost realizată într-o încăpere din locuința sa, în comuna Șibot, satul Balomiru de Câmp.

„Ulterior, în aceeași noapte, fără a avea consimţământul persoanei vătămate a transmis mai multor persoane filmarea realizată cu telefonul mobil, în care se observă cum martorul şi persoana vătămată întreţineau relaţii sexuale, filmarea ajungând în cele din urmă să fie distribuită pe aplicaţia Telegram”, se precizează în rechizitoriul Parchetului

Femeia a declarat că, în timp ce aceasta se afla la locuinţa bărbatului, un prieten al acestuia a întrebat-o dacă doreşte să întreţină relaţii sexual, fiind de acord.

• Daune morale de 1.000 de euro

„Inculpatul se afla în cameră şi i-a filmat cu telefonul său mobil, însă persoana vătămată nu a ştiut şi nici nu şi-a dat acordul pentru a fi filmată, motiv pentru care l-a întrebat pe acesta ce face cu telefonul în mână. În cursul zilei de 25 august 2021 persoana vătămată a primit un mesaj pe Snapchat de la un utilizator, în care se regăsea filmarea actului sexual”, se mai susține în dosar.

Autorul filmului a menţionat că a trimis filmarea mai multor persoane, în jur de 4-5, fără a putea preciza numele acestora. Acesta  a recunoscut că nu a avut consimţământul femeii sau a celuilalt bărbat pentru a trimite acea înregistrare către alte persoane.

„Chiar dacă inculpatul a afirmat că a comunicat înregistrarea doar unui număr mic de persoane, acest aspect nu prezintă relevanţă deoarece consecinţa finală a fost aceea a încărcării conţinutului pe Telegram şi a trimiterii acestuia pe cel puţin un grup de Whatsapp”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Acesta trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 1.190 de lei și la daune morale de 1.000 de euro. Hotărârea a rămas definitivă.

Parlamentul a votat, recent. o lege care incriminează penal și divulgarea, difuzărea, prezentărea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale. Pedeapsa stabilită pentru o astfel de faptă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Legea urmează să fie promulgată de președinte.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Miercuri, 24 mai 2023, debitul Râului Cugir va fi în crește, ca urmare a golirii barajului de la Canciu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Orașului Cugir a fost înștiințată de către Hidroelectrica, Sucursala Sebeș că în data de 24 mai 2023, între orele 09.00-12.00 sunt planificate manevre de circulație de apă în albia râului Cugir pentru verificarea funcționalității instalațiilor hidromecanice de la Barajul Cugir – Vana de golire de fund.

Debitul tranzitat în aval de acumularea Cugir va fi maxim 15 m3/s. Manevrele sunt executate conform „Programului de măsuri pentru pregătirea exploatării amenajării în condiții de ape mari (viitură) SH Sebeș-2023.”

Detali suplimentare se pot obține de la Dispeceratul Hidrocentru SH Sebeș, la telefon 0258806450.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un tânăr de 20 de ani din Săliștea a ajuns la spital, în urma unui accident rutier produs de DJ 107A, în cartierul Pâclișa din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 17 mai 2023, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au intervenit în afara localitătii Pâclișa, unde a fost semnalată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107A, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din localitatea Săliștea.

În urma accidentului, conducătorul auto de 20 de ani a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir