cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Viceprimarul demis nelegal la Săliștea, a fost repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească definitivă

Viceprimarul demis nelegal la Săliștea, a fost repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească definitivă

Publicat în 11.03.2016 la ora 13:45

Viceprimarul comunei Săliştea, Ioan Lucian Muntean, a fost schimbat din funcţie printr-o hotărâre de consiliu local care nu a respectat legea şi, în consecinţă, trebuie repus în drepturi – aceasta este sentinţa definitivă, pronunţată de Tribunalul Alba, după judecarea cauzei de contencios administrativ având ca obiect anularea actului emis de autoritatea publică locală amintită.

facsimil-viceprimar-salisteaIoan Lucian Muntean, ales în ”epoca USL”, şi-a pierdut funcţia în data de 24 septembrie 2014, când partea PNL-istă a Consiliului Local Săliştea a decis că vrea să aibă viceprimarul său şi a votat schimbarea lui cu Gheorghe Mircea Linuţ (consilier local PNL).

Motiv pentru care, la judecarea procesului, avocatul său a susţinut că hotărârea adoptată de Consiliul Local Săliştea ”a avut la bază argumente politicianiste, iar nu în legătură cu modul în care reclamantul şi-a îndeplinit atribuţiile şi sarcinile ce-i revin potrivit legii” (n.r. deci nu pe criterii de incompetenţă).

Abuzul sau incompetenţa crasă, constatate şi sancţionate de instanţă

Din hotărârea instanţei putem concluziona că incompetenţi au fost chiar consilierii (8 la număr), care au decis că îl pot demite pe viceprimar prin vot deschis, dovedind că nu cunosc legea: ”Hotărârea nr. 48/2014, prin care reclamantul a fost schimbat din funcţia de viceprimar al comunei Săliştea şi a fost declarată vacantă funcţia de viceprimar, făcând parte din categoria hotărârilor individuale, cu privire la persoane, trebuia adoptată prin vot secret, neexistând nicio excepţie prevăzută de lege de la caracterul secret al votului, în situaţia schimbării din funcţie a viceprimarului.

Cu alte cuvinte, în materia hotărârilor cu caracter individual, referitoare la persoane, caracterul deschis al votului trebuie prevăzut de lege, nicidecum prin hotărâre a Consiliului Local, dispoziţiile art. 45, alin. 5, teza a II-a, din Legea 215/2001 fiind lipsite de echivoc în acest sens.

În plus, nu trebuie făcută confuzie între caracterul votului deschis sau secret şi procedura de votare”, se arată în hotărârea pronunţată de Tribunalul Alba. În consecinţă, instanţa a dispus: ”Constatarea nulităţii Hotărârii nr. 48/24.09.2014, adoptată de pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, prin care reclamantul a fost schimbat din funcţia de viceprimar al comunei Săliştea şi a fost declarată vacantă funcţia de viceprimar. Anularea Hotărârii nr. 49/24.09.2014, adoptată de pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, prin care pârâtul Linuţ Gheorghe Mircea a fost ales în funcţia de viceprimar al comunei Săliştea, judeţul Alba. Dispunerea revenirii reclamantului în funcţia de viceprimar al comunei Săliştea, judeţul Alba”. Dar ”pedeapsa” pentru nedreptatea suferită de Ioan Lucian Muntean nu se opreşte aici, hotărârea instanţei având şi o latură financiară.

Cine plăteşte pentru deciziile politicianiste şi nelegale ale consilierilor PNL Săliştea?

Tribunalul Alba i-a dat câştig de cauză viceprimarului demis printr-o hotărâre de consiliu local nelegală şi în privinţa salariului. Astfel, instanţa a dispus: ”Obligarea pârâtei Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săliştea, în numele şi pentru pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, să-i plătească reclamantului drepturile băneşti cuvenite, reprezentând diferenţa dintre indemnizaţia de care a beneficiat ca viceprimar şi indemnizaţia de care a beneficiat în calitate de consilier local, începând cu data de 24.09.2014 şi până la revenirea pe post. Obligarea pârâtei Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săliştea, în numele şi pentru pârâtul Consiliul Local al comunei Săliştea, să-i plătească reclamantului toate contribuţiile sociale lunare aferente, începând cu data de 24.09.2014 şi până la revenirea pe postul de viceprimar”.

De asemenea, Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săliştea mai trebuie să-i plătească reclamantului sumele de 920 de lei şi 200 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Întrebarea este: cine va plăti, până la urmă, ”oalele sparte” de o administraţie care a adoptat o hotărâre nelegală pentru o ”reglare de conturi” politice? Consilierii locali care au dovedit că nu cunosc legea? Sau ”factura” va fi plătită din bugetul local, respectiv din buzunarul săliştenilor?

Corect şi moral ar fi să plătească cei care au adoptat hotărârea nelegală pentru că Aghiuţă, spiritul malefic care i-a îndemnat, nu credem că se va arăta!

Acest articol a fost citit de 92 ori

Viceprimarul demis nelegal la Săliștea, a fost repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească definitivă
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Un Comentariu la Viceprimarul demis nelegal la Săliștea, a fost repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească definitivă

  1. un satean Răspunde

    11.03.2016 la 13:48

    Zi PNL si trage apa… Daca ajung infractorii astia la putere in acest an o sa vanda Romania bucata cu bucata impreuna cu smenarul de case de la Sibiu pe care romanii l-au votat presedinte fiind prostiti de S*R*I !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.