cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Un urs a distrus doi stupi în zona Zăvoi din localitatea Vinerea

Un urs a distrus doi stupi în zona Zăvoi din localitatea Vinerea

Publicat în 07.05.2019 la ora 21:10

La sfârșitul săptămânii trecute, un urs a coborât din pădure și s-a înfruptat din stupii de miere ai unui apicultor din localitatea Vinerea (zona Zăvoi).

Nu mică i-a fost mirarea stuparului, când şi-a văzut doi stupi stricaţi, iar alți doi  dintre cei pe care îi avea amplasați pe un loc „la vedere”, departe de pădure, nu mai aveau niciun fagur de miere.

Speriat probabil de câinii unor localnici, ursul a luat-o la fugă, fiind observat de mai multe personae, în apropierea stației PECO din Cugir. În opinia localnicilor, este surprinzătoare apariția unui urs atât de aproape de gospodăriile acestora, ultima dată (în urmă cu 3-4 ani), fiind „vizitată” de un urs, zona Cindeni din Cugir.

Contactat în legătură cu incidentul petrecut, președintele Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv din Cugir, ing. Liviu Bulbucan, ne-a declarant că organizația pe care o conduce, nu poate interveni în astfel de cazuri, dat fiind faptul că nu este permisă vânarea animalelor protejate de lege.

Bulbucan a dat exemplu mai multe cazuri petrecute în satele de munte arondate Cugirului, unde urșii și lupii atacă animalele aflate în gospodăriile sătenilor și pun în pericol viața oamenilor.

„De foarte mulți ani, nu mai primim aprobări să vânăm aceste animale, indifferent de pericolul pe care îl reprezintă”, a mai spus președintele AVPS Cugir.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1078 ori

2.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.