Rămâi conectat

Actualitate

Un pui de căprioară a fost salvat de un pompier şi amicul său, din albia Râului Mare din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Final fericit pentru un pui de căprioară, captiv în albia râului Mare, de la Cugir. Căprioara, zgribulită și lovită, nu putea să mai ajungă la mal, după ce căzut în tufele de murari, de pe malul apei.

Un tânăr a zărit de pe geamul biroului de la locul de muncă puiul de căprioară şi s-a grăbit să îi sară în ajutor.

“Stăteam pe geam şi vorbeam la telefon, când văd puiul de căprioară că fuge disperat prin parcare, apoi cade în râu, în nişte murari. Am fugit repede să îl scot, dar nu am putut. S-a speriat şi a fugit sub podul unde se uneşte râul Mic cu râul Mare,” ne-a povestit Bogdan Suciu, cel care a vrut primul să salveze micul animal.

Cum nu a reuşit, l-a sunat pe Robert Paul, un prieten care lucrează la pompieri în oraşul Cugir şi care nu a stat pe gânduri şi a venit de îndată la locul unde se afla căprioara.

“Ne-am pus unul la un capăt şi unul la celălalt al podului şi Robi a venit pe sub pod până a reuşit să îl orbească cu lanterna şi l-a prins”, au mai spus salvatorii.

Fiind lovit destul de tare, tinerii au dus în siguranţă puiul la un medic veterinar din oraş, unde i-au fost tratate rănile şi a fost vaccinat. Puiul a fost eliberat în pădure, iar salvatorii săi speră să îşi găsească şi mama şi să se ţină cât mai departe de alte peripeţii în oraş.

Imaginile cu puiul salvat au devenit virale pe facebook şi zeci de mesaje de felicitări au început să curgă pentru salvatori.

„Om fain ce eşti ! Mulţumesc tare de implicarea ta, ai salvat ce alţii abia apucau să pună în oală. Datorită ţie, ea mai are o şansă la viaţă. „

„De curând am avut ocazia să-l văd în acțiune….omul ăsta are un suflet mare și chiar te uimește mărinimia lui. Respect Robi!”

„Bravo Robert&Bogdan! Cugiruuuuul!”

„Respect. Nu există cuvinte de laudă. Din suflet RESPECT.”

„Bravo băieții! Vă pupă Drogo și vă respectă! Cugiruuuuul!”

O colaborare cu beneficii! Felicitari pentru implicare!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir