Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Un premiu I, două premii II, un premiu III și o mențiune, obținute de elevii Colegiului Național „David Prodan” Cugir la faza județeană a Olimpiadei de Informatică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Fără doar și poate, în acest an școlar, la Colegiul Național „David Prodan”, cele mai multe premii au fost obţinute la disciplina informatică, unde sub îndrumarea doamnei profesor Janeta Crăciun, elevii noștri ne-au impresionat prin implicarea de care au dat dovadă, prin pasiunea pentru disciplina la care au ales să se afirme, prin consecvenţa și creativitatea demonstrată pe parcursul competiţiilor la care au luat parte.

Antoniu Negrea, George Pop, Rareş Oană și David Urieşu, toți elevi la profilul matematică informatică intensiv informatică, pot fi astfel modele demne de urmat pentru toţi cei care nu îṣi doresc să se oprească la nivelul de bază al studiului unei anumite materii, ci aspiră la performanţă, elevi care, deṣi au avut- după cum ei înṣiṣi mărturisesc- întotdeauna o înclinaţie spre ṣtiinţele exacte, au înţeles destul de repede că talentul, fără muncă și perseverenţă, nu înseamnă nimic, și au folosit acest lucru în avantajul lor. Alături de ei s-a remarcat și elevul Dămian Alberto care a obținut locul I despre care am vorbit detaliat săptămânile trecute.

O să vedem în rândurile care urmează care a fost parcursul lor până la acest nivel și care este secretul care stă în spatele unor rezultate atât de bune.

George Pop, clasa a XI-a A, premiul II

„Până să ajung la liceu, am cochetat mai mult cu matematica, deoarece știintele exacte m-au pasionat mai mult încă de mic. Când am intrat în clasa a 9-a, am descoperit ceea ce am căutat de mult, o materie care implică gândirea, logica pură, adică informatica. Cu ajutorul doamnei profesor Crăciun Janeta, fără de care nu aș fi putut să ating această performanță, am descoperit tainele informaticii și am evoluat constant prin multă muncă depusă. Îi mulțumesc cu această ocazie, pentru tot sprijinul și motivația oferită în cei trei ani de studiu. Această muncă grea a fost însă ușurată de pasiunea mea pentru informatică. De când am descoperit acest univers fascinant al tehnologiei și programării, am fost ferm convins că este ceea ce vreau să fac. Fiecare linie de cod pe care am scris-o a fost o provocare plină de satisfacție, iar fiecare problemă de programare pe care am rezolvat-o a fost o recompensă pentru munca mea. Nu poți atinge performanța doar cu ceea ce faci la școală, fiindcă munca suplimentară de acasă face diferența. Pot să petrec nenumărate ore în fața calculatorului fără să-mi dau seama, fiindcă fac totul din pasiune și plăcere, și nu mă dau bătut în fața unei probleme. Pe lângă olimpiadele județene organizate, pe parcursul anilor am mai participat și la alte concursuri de algoritmică, web development și inteligență artificială, care mi-au deschis noi căi pe care aș putea să le urmez.”

Antoniu Negrea – clasa a XII-a A – premiul II

„Chiar dacă eu am participat la acest concurs și am o parte din merite, consider că laudele ar trebui acordate persoanei care m-a sprijinit în toţi aceşti frumoşi ani de liceu, persoanei care mi-a trezit această pasiune pentru informatică încă din prima oră, persoanei care mi-a dat sfatul sincer de oricâte ori l-am cerut, persoanei care „a stat pe capul meu” în săptămâna premergătoare olimpiadei încercând să mă convingă să particip şi la faza judeţeană, deşi eu nu eram atât de interesat, fiind axat pe admitere. În acest moment îi sunt deplin recunoscător, deoarece nu am câştigat doar un premiu la olimpiadă şi o notă de 10 pentru media de admitere, am câştigat experienţe şi cunoştinţe, pe care o să le folosesc în fiecare zi. Toate aceste merite se datorează profesoarei mele de informatică Janeta Crăciun, căreia simt nevoia să-i mulţumesc încă o dată.”

Rareş Oană – clasa a XII-a A – premiul III

„Încă din clasa a IX-a mi-a plăcut informatica și am învățat-o cu ușurință și plăcere. Mă bucur de rezultatele mele din acest an, care n-ar fi fost posibile fără ajutorul doamnei profesoare Crăciun Janeta, căreia îi mulțumesc.”

David Urieşu – clasa a X-a A – mențiune

„Munca depusă pentru a obține rezultate bune la olimpiadă este o dovadă a perseverenței și pasiunii mele pentru informatică. Aș dori să îi mulțumesc profesoarei mele, Crăciun Janeta, pentru efortul depus de-a lungul anului școlar, fără de care nu aș fi ajuns la performanța aceasta. Nu în ultimul rând, îi îndemn și pe colegii mei mai mari sau mici să-mi devină „rivali”, iar pe cei care nu îi pasionează acest domeniu să muncească din greu pentru a-și îndeplini visele!”

Felicitări băieţi pentru rezultatele obţinute, pentru eforturile la disciplina care v-au adus până în acest punct, pentru nenumăratele ore petrecute în faţa monitoarelor încercând să vă autodepășiti. Suntem mândri de voi și sperăm să reuṣiti să vă atingeţi toate ţelurile propuse!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învăţământ - Cultură

Școala Gimnazială „Singidava” Cugir va reprezenta județul Alba la faza naţională a concursului „Sanitarii Pricepuţi”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aproximativ 300 de elevi de gimnaziu și de liceu au participat vineri, 6 iunie 2025, la faza județeană a concursului „Sanitarii Pricepuți”, cel mai longeviv concurs de educație pentru sănătate și prim ajutor din România.

Competiția este organizată anual de Crucea Roșie Română Filiala Alba și are ca scop formarea elevilor din școlile gimnaziale și liceele din județul Alba, în domeniul educației pentru sănătate și al primului ajutor. Și în acest an, concursul a fost organizat cu sprijinul companiei Star Assembly.

La faza județeană a concursului au fost invitate echipaje de la toate unitățile de învățământ din județul Alba, de nivel gimnazial și liceal. Potrivit regulamentului, competiția a însemnat o probă teoretică de verificare a cunoștințelor de sănătate și prim ajutor, precum și o probă practică în cadrul căreia concurenții au trebuit să își demonstreze abilitățile de a reacționa și a interveni într-o situație de urgență.

„Concursul național „Sanitarii Pricepuți” este mai mult decât o competiție, este o adevărată lecție de viață! Cu o tradiție neîntreruptă de peste 60 de ani, „Sanitarii Pricepuți” este cel mai longeviv concurs de educație pentru sănătate și prim ajutor din România. Acesta este locul unde cunoștințele se împletesc cu pasiunea, iar spiritul de echipă se întâlnește cu dorința sinceră de a salva vieți. Pe parcursul competiției, elevii și-au testat abilitățile și cunoștințele legate de sănătate și acordarea primului ajutor, dovedind că educația poate fi nu doar utilă, ci și captivantă. Și, fără să fim considerați lipsiți de modestie, vă spunem că multe cadre medicale au făcut primii pași în domeniul sanitar chiar în cadrul concursului nostru sau ca voluntari ai Crucii Roșii”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

În urma competiției, clasamentul la școli generale s-a prezentat astfel:

locul 1: Școala Gimnazială „Singidava” Cugir – profesor coordonator doamna Stela Predescu,

locul 2: Școala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud – profesor coordonator doamna Mardare Monica Maria,

locul 3: Școala Gimnazială „Decebal” Cricău – profesor coordonator doamna Blagu Ionela și Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia – profesor coordonator doamna Incze Monica.

La licee, clasamentul a fost:

locul 1: Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș – profesor coordonator doamna Pârțilă Doriana,

locul 2: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – profesor coordonator doamna Tudor Adela,

locul 3: Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia – profesor coordonator doamna Pașca Adriana.

În acest an, județul Alba va fi reprezentat la Faza Națională a concursului „Sanitarii Pricepuți” de echipajul Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir.

„De la an la an, competiția este tot mai strânsă, toate echipajele remarcându-se printr-o foarte bună pregătire în domeniul primului ajutor. Dorim pe această cale să felicităm toți participanții și mulțumim în mod deosebit cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Nu în ultimul rând, suntem profund recunoscători partenerului nostru Star Assembly care ne este alături în toate acțiunile ce vizează educația pentru sănătate și primul ajutor în rândul tinerilor”, a mai spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

„Sanitarii Pricepuți” este singurul concurs dedicat sănătății și primului ajutor în școlile din România, încă din anul 1962, având o contribuție însemnată la instruirea elevilor în acordarea primului ajutor, în orice situație: la școală, pe stradă, în cadrul diverselor evenimente publice și orice alte împrejurări în care este nevoie de pricepere, promptitudine și dorință de implicare.

Concursul presupune reguli stricte și o tematică care vizează aspecte legate de: noțiuni generale de igienă și educație pentru sănătate, regimul de activitate și odihnă al elevului, prevenirea bolilor contagioase, consumul de droguri, noțiuni de siguranță rutieră, principiile primului ajutor psihologic, noțiuni de protecție civilă.

Totodată tematica concursului conține o secțiune consistentă privind acordarea primului ajutor (principii de bază, etape în acordarea primului ajutor, suport vital de bază și defibrilare externă automată, primul ajutor de bază în urgențe de ordin medical, în caz de leziuni, probleme de sănătate cauzate de animale, probleme de sănătate cauzate de mediu etc).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Festivitatea de absolvire a promoțiilor 2025, de la Colegiul Național „David Prodan” și Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 6 iunie 2025, într-un cadru festiv, plin de emoție și semnificație, a avut loc ceremonia de încheiere a anului școlar pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național „David Prodan” și Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu”.

Acest moment solemn a adus împreună elevi, profesori, părinți și membri ai comunității, marcând cu respect și admirație finalul unei etape esențiale în parcursul educațional al tinerilor absolvenți.

Alături de emoțiile firești ale despărțirii de anii de liceu, festivitatea a fost încărcată de bucuria realizărilor, de aplauze sincere și de priviri pline de speranță.

Pe podiumul evenimentului au luat cuvântul mai multe personalități ale comunității. Primararul orașului Cugir, Adrian Teban, a adresat un mesaj emoționant și plin de încurajare:

„De fiecare data când particip la această manifestare de absolvire, sunt înconjurat atât de fericire dar și tristețe. Ne bucurăm cu toții că ați ajuns la această vârstă frumoasă și la terminarea liceului. Acest moment reprezintă finalul unei etape și începutul altei etape din viața voastră. Fiecare generație are provocările ei. Importantă este educația și informațiile acumulate în timpul liceului precum și lucrurile pe care le veți acumula de-a lungul timpului, în universitățile pe care le veți urma. Să aveți puterea de a face față la oricare provocare! Cu siguranță, unii veți pleca, alții veți rămâne iar alții vor reveni. Trebuie să beneficiați de toate oportunitățile pe care le aveți. Aici mă refer la Erasmus și alte programe care sunt puse la dispoziție voastră, pentru a vă putea atinge potențialul. Asta este cel mai important! Vă urez mult succes!”

Părintele Cebotari Adrian a oferit un moment de reflecție spirituală și binecuvântare.

Directorii celor două instituții de învățământ au vorbit despre parcursul educațional al elevilor și munca depusă de cadrele didactice, precum si alte oficialități locale care au adresat cuvinte de apreciere și încurajare.

În cadrul ceremoniei, absolvenții au fost felicitați și premiați pentru rezultatele obținute pe parcursul anilor de studiu, pentru implicarea în activitățile școlare și extracurriculare și pentru spiritul lor de echipă.

Promoția 2025 pășește acum către un nou început – spre universități, cariere și proiecte de viitor. Le dorim tuturor mult succes la examenele de Bacalaureat, curaj în alegerile ce vor urma și încredere în forțele proprii!

Felicitări, Promoția 2025!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, la Simpozionului Național „Sustenabilitate în educație prin proiecte eTwinning și Erasmus”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Peste 200 de cadre diactice din toată țara s-au înscris la cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Național (desfășurat online) „Sustenabilitate în educație prin proiecte eTwinning și Erasmus”.

Simpozionul se desfășoară anual prin bunăvoința Școlilor eTwinning în care sunt Ambasadori eTwinning/Erasmus: Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Liceul Tehnologic Aiud.

Cadrele didactice: Nicoletta Hustiuc, Corina Voicu și Maria Badale (Șc. Agârbiceanu Alba Iulia), în parteneriat cu Corpul Cadrelor Didactice Alba (reprezentată la simpozion de prof. Ligia Oros), ISJ Alba, inspector de proiecte Alina Miron și ANPCDEFP București, reprezentată de Nicușor Ciobanu, responsabil comunicare și rețea Ambasadori Erasmus România

Au participat cadre didactice din întreaga țară, care au prezentat proiecte de succes eTwinning și Erasmus, convingand toți participanții că se merită să acceseze acest tip de proiecte deoarece internaționalizarea este viitorul învățământului.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir