cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Un cugirean, aflat la mii de km de țară, a marcat cea de-a 142-a aniversare a lui Constantin Brâncuși printr-o replică a Coloanei Infinitului pe care a numit-o „Infinite Blue”

Un cugirean, aflat la mii de km de țară, a marcat cea de-a 142-a aniversare a lui Constantin Brâncuși printr-o replică a Coloanei Infinitului pe care a numit-o „Infinite Blue”

Publicat în 25.02.2018 la ora 13:24

În această lună au fost marcați 142 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși, membru postum al Academiei Române. Emblemă națională și geniu creator, moștenirea lui Brâncuși în lumea artei internaționale nu are egal: Coloana recunoștinței fără sfârșit, Masa tăcerii, Poarta sărutului, Păsărea Măiastră, Muza adormită, Domnișoara Pogany, Pasărea în văzduh, ciclul Ovoidului, busturi.

Admirator declarat al geniului Brâncuși, cugireanul George Pădurean a marcat cea de-a 142-a aniversare a marelui artist cu o creație proprie pe care a denumit-o ”Infinite Blue – Canberra-Australia – 2018”. Australia, da, pentru că acolo a dus cugireanul pasiunea sa pentru Brâncuși, dar și pentru arta sudurii în inox, o artă pe care a deprins-o în anii uceniciei la Uzina Mecanică Cugir.

”Infinite Blue” are 3,2 metri, a fost creată numai din inox sudat și a fost suflată cu o culoare albastră. Deocamdată Infinite Blue este expusă în fața casei creatorului său din Canberra, dar probabil va ”prinde”, ca și alte creații ale lui George, și expozițiile organizate de Ambasada României din Australia.

George Sorin Pădurean s-a născut în 25 noiembrie 1965 în comuna Cioara, satul Tărtaria, Raionul Hunedoara. Primul loc de muncă al lui George a fost la Secţia Sculărie I, Uzina de Jos.

”Constantin Brâncuşi a fost şi rămâne, pe veci, inspiraţia mea personală. Coloana Infinitului este opera lui Brâncuşi care mă provoacă mereu”, transmite George.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 963 ori

Un cugirean, aflat la mii de km de țară, a marcat cea de-a 142-a aniversare a lui Constantin Brâncuși printr-o replică a Coloanei Infinitului pe care a numit-o „Infinite Blue”
3.4 (68%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.