cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Un bărbat din Sibiu și alți patru din Pianu şi Vinţu de Jos s-au ales cu dosare penale pentru braconaj piscicol pe albia râului Mureş

Un bărbat din Sibiu și alți patru din Pianu şi Vinţu de Jos s-au ales cu dosare penale pentru braconaj piscicol pe albia râului Mureş

Publicat în 27.02.2016 la ora 12:34

braconaj-piscicolIeri 26 februarie 2016, în jurul orelor 22.00, poliţiştii Postului de Poliţie Ciugud, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Ceru Băcăinţi au oprit pentru control, o autoutilitară ce se deplasa pe DJ 107 A şi care era condusă de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Sibiu.

În autoutilitară se mai aflau 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani, din comunele Pianu şi Vinţu de Jos, judeţul Alba.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit în portbagajul autovehiculului, o barcă pneumatică, mai multe unelte de pescuit, acumulatori, un aparat cu curent continuu precum şi 12 kilograme de peşte.

Se pare că, cei 5 bărbaţi au obţinut peştele, din albia râului Mureş, prin electrocutare,  folosindu-se de aparatul ce generează curent continuu şi de unelte interzise.

Faţă de cei 5 bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol (pescuit prin electrocutare), faptă prevăzută şi pedepsită de art., 65, alin. 1 din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 268 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.