Actualitate
Un bărbat a decedat după ce intrat într-o depășire neregulamentară și a provocat o coliziune între 4 autoturisme, între Șibot și Cugir
Un accident rutier s-a petrecut în această dimineață, în jurul orei 07.00, între localitățile Șibot și Cugir.
Din primele date, în incident au fost implicate 4 autoturisme, iar trei persoane sunt încarcerate. Garda Sebeș intervine la locul accidentului. Traficul rutier pe DJ704 este blocat.
UPDATE 1: Cauza posibilă a accidentului este depășirea neregulamentară, în condiții de ceață densă.
Un bărbat de 36 de ani s-a angajat în depășire fără să se asigure, a acroșat autoturismul depășit și a intrat în coliziune frontală cu o camionetă ce venea din sens opus. În legătură cu al 4-lea autoturism se fac cercetări cu privire la împrejurările în care a fost implicat în accident.
Bărbatul care a provocat accidentul este stare gravă. Alte 2 persoane sunt rănite ușor.
UPDATE 2: Conducătorul auto care a provocat accidentul a decedat.
UPDATE 3: Astăzi, 18 septembrie 2017, în jurul orei 07.00, Poliţia Oraşului Cugir a fost sesizată cu privire la faptul că, pe DJ 704, în afara localității Vinerea, s-a produs un accident rutier.
Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că un bărbat de 36 de ani, din comuna Vințu de Jos, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism în direcția Șibot – Cugir, în condiţii de vizibilitate redusă, datorată ceţii dense, s-a angajat într-o depăşire, fără să se asigure în mod corespunzător, împrejurare în care a intrat în coliziune laterală cu autoturismul depăşit, care era condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Topliţa, judeţul Harghita şi ulterior în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă, din sens opus, de un bărbat de 46 de ani, din Cugir.
În accident a mai fost implicat un autoturism, condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, care circula în direcţia Cugir – Şibot şi care a fost acroşat de autoturismul condus de tânărul din Topliţa.
În urma accidentului, bărbatul de 36 de ani, din Vinţu de Jos, a decedat, iar o tânără de 24 de ani, din Cugir, pasageră în autoturismul condus de acesta şi bărbatul de 59 de ani, din Orăștie, au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia, pentru îngrijiri medicale.
Cercetările sunt continuate.
Actualitate
20-22 septembrie 2024: Toamna Cugireană, pe Stadionul „Parc”. Vezi programul
Toamna Cugireană – 2024 va avea loc în intervalul 20-22 septembrie la Stadionul Parc, Cugir. Vă așteaptă 3 zile de distracție, tradiții și voie bună, într-o atmosferă autentică a toamnei!
„Readucem la viață istoria glorioasă a strămoșilor noștri prin spectaculoasele evenimente de reconstituire istorică din cadrul Festivalului Dacic Singidava. Atmosfera magică a serilor va fi completată de nume mari ale scenei, care vor transforma fiecare moment într-unul de neuitat, prin concerte vibrante și spectacole speciale dedicate Toamnei Cugirene. Vino să retrăiești trecutul și să te bucuri de un prezent plin de muzică, tradiție și bucurie!”, au transmis organizatorii.
PROGRAMUL TOAMNA CUGIREANĂ 2024
Vineri, 20 septembrie – Bulevardul pietonal Al. Sahia
Ora 20.00 – Festivalul dacic Singidava
Paradă cu torțe, muzică și dansuri de inspirație antică
Sâmbătă, 21 septembrie – Stadionul Parc
Ora 10.00 – Festivalul dacic Singidava
Ateliere și jocuri interactive specifice perioadei antice
Ora 12.00 – Tur ghidat pe Via Transilvanica spre Cetatea Dacică Singidava
Ora 17.00 – Bătălia pentru Singidava
Echipamente și tehnică militară, ritualul de incinerare dacic
Ora 19.00 – Concerte
Subcarpați – Mihail Band – Cimpoierii din Transilvania
În deschidere trupe locale: The Beat, Blue Shadow, Fanfara Cugir, Clasa de percuție
Entertainment și focuri de artificii
Duminică, 22 septembrie
Ora 10.00 – Ziua Recoltei – Piața de Sus
Târgul producătorilor locali
Recital de folclor, momente de dans popular și concert cu Fanfara Cugir
Ora 11.00 – Festivalul dacic Singidava – Stadionul Parc
Tabără de meșteșuguri și ateliere muzicale, jocuri specifice perioadei antice, întreceri sportive
Ora 15.00 – Paradă folclorică – Bulevardul Al. Sahia
Ora 16.00 – Spectacol folcloric – Stadionul Parc
Ansamblul folcloric și orchestra Jidvei România și invitații: Mariana Anghel, Robert Târnăveanu, Daria Gâdea
Recital Ionela Moruțan și Taraful Cugir
Participă ansamblurile: Bihorul, Potaissa, Valea Mureșului, Leleșana, Someșul, Câmpul Pâinii.
Actualitate
Cuplurile fin Cugir care în acest an împlinesc 50 ani de căsătorie, sărbătorite pe 1 Octombrie 2024
Primăria orașului Cugir organizează nunta de aur pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Înscrierile se fac la Centrul Cultural Valentin Uritescu.
„În fiecare an sărbătorim 1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și totodată familiile care aniversează 50 de ani de căsătorie. Invităm și pe această cale cuplurile pentru care acest an este dedicat celebrării Nunții de aur să participe la ceremonia aparte, dedicată dumnealor. Înscrierea se face la sediul instituției Centrului Cultural Valentin Uritescu Cugir, iar pentru mai multe detalii vă așteptăm să ne vizitați sau ne puteți contacta online aici ori la numărul de telefon 0258755767”, au transmis reărezentanții Primăriei orașului Cugir.
Actualitate
Rechizite și dulciuri pentru copiii din Cugir
Un gest de suflet al Parohiei Ortodoxe române – Cugir 2 (Biserica Sf. Gheorghe Cugir) a adus lumină și speranță în sufletele mai multor copii.
Cu sprijinul preotului paroh, Adrian Ioan Aldea și al unor enoriași devotați, zeci de copii prezenți la Te Deum-ul organizat cu prilejul noului an de școală în locașul de cult au primit daruri cu ocazia începerii noului an școlar.
Ei au primit cu inimile pline de bucurie și recunoștință daruri constând în plase cu rechizite școlare (penare complete, caiete, creioane colorate, pixuri, plastilină ș.a.).
Pe lângă rechizitele școlare, copiii au fost întâmpinați și cu dulciuri și fructe, simboluri ale grijii și dragostei pe care Biserica o poartă pentru fiecare dintre ei.
Acest sprijin oferit aproape în fiecare copiilor reprezintă mai mult decât un simplu ajutor material, este o șansă la educație și la un viitor mai bun pentru acești tineri, care au astfel cât de cât cele necesare pentru a merge la școală și a-și continua studiile.
„Prin aceste gesturi de iubire creștină, Biserica nu doar că sprijină educația, ci și reînnoiește speranța în inimile acestor copii, arătându-le că nu sunt singuri în fața provocărilor vieții. În fiecare ghiozdan se află nu doar rechizite, ci și un strop de credință, de încurajare și de binecuvântare pentru un nou an școlar plin de realizări”, a dorit să precizeze părintele Adrian Aldea.
Constantin PREDESCU
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 săptămâni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 5 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
Radu
18.09.2017 la 12:47
Un prost mai putin pe sosea! Pacat de cei nevinovati care suferă pentru prostia lui!