cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Un agent de poliție din județul Hunedoara a salvat viața a doi minori scoțându-i la timp dintr-o casă în flăcări

Un agent de poliție din județul Hunedoara a salvat viața a doi minori scoțându-i la timp dintr-o casă în flăcări

Publicat în 27.02.2018 la ora 12:34

Ieri, 26 februarie 2018, în jurul orei 19.00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la declanșarea unui incendiu, la o locuință situată în comuna Dobra.

Agentul şef de poliţie Tudor Darie (foto), din cadrul Postului de Poliţie Dobra, deşi se afla în afara orelor de program, a intervenit cu promptitudine la locul incendiului, pătrunzând în incinta imobilului care ardea și evacuându-i cei doi copii ai familiei (în vârstă de 6 luni şi 4 ani), cărora le-a salvat, astfel, viaţa.

Poliţistul, care locuieşte în apropiere de casa care a luat foc, a ajuns primul la locul incendiului şi a pătruns în interior, alertat pe plânsetele copiilor aflaţi în una din camerele imobilului.

Acesta a reuşit să o extragă iniţial pe fetița în vârstă de 4 ani, după care a pătruns din nou în locuinţă, reuşind să îl salveze şi pe fratele acesteia, în vârstă de 6 luni.

La scurt timp, la fața locului a ajuns şi un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara, care a reuşit stingerea incendiului.

Din fericire, copiii sunt în afara pericolului, aceştia fiind internaţi pentru investigaţii medicale la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Deva. Totodată, a fost sesizată autoritatea locală pentru protecţia copilului, în vederea realizării unei anchete sociale, în cazul celor doi minori.

Poliţiştii au stabilit că părinţii celor doi minori au plecat de acasă în jurul orei 18:30, lăsând nesupravegheați copiii, care se aflau în camera alăturată celei în care a izbucnit incendiul. Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că incendiului a fost declanşat de focul deschis, provenit de la soba din încăpere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, prin incendiere.

Agentul şef de poliţie Tudor Darie (de 41 de ani), a fost încadrat în structurile I.P.J. Hunedoara din anul 2000, iar din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie Dobra, după ce anterior a fost încadrat la Poliţia Oraşului Petrila. Deşi a dat dovadă de curaj, salvând viaţa celor doi copii, acesta consideră că şi-a făcut doar datoria şi crede că orice poliţist ar fi procedat la fel.

Acest articol a fost citit de 164 ori

Un agent de poliție din județul Hunedoara a salvat viața a doi minori scoțându-i la timp dintr-o casă în flăcări
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.