cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Turneul european al fanfarei „Transilvania” din Cugir a fost un real succes

Turneul european al fanfarei „Transilvania” din Cugir a fost un real succes

Publicat în 24.08.2013 la ora 10:00

Este cel de-al șaselea an de când fanfara „Transilvania” din Cugir călătorește prin numeroase țări ale Europei, participând la diverse evenimente care i-au adus faima internațională. O trupă de profesioniști ajunsă la adevărata maturitate artistică pregătită să transmită întregii lumi mesajul lor muzical atât de special prin unicitatea sunetului și a temelor etno-balcanice prezentate în repertoriul muzical din care nu lipsesc cântecele marelui Goran Bregovic.

festival mondial de folklore„Fanfara lui Găƒlan”, nume atribuit de localnicii de la poalele Draganei se constituie într-o extraordinară grupare de instrumentiști virtuoși care aduce un strop de fericire în sufltele celor care ascultă.
„Transilvania” din Cugir s-a remarcat și se remarcă prin faptul că cheamă ascultătorul către o lume în care se îmbină culturi diverse, cea a satului românesc cu cea a mahalalei orașului industrializat și a comunităților de țigani lăutari.
Recent, trupa lui Găƒlan s-a întors dintr-un turneu pe care timp de mai bine de o luna la făcut prin Europa și unde membrii ei au reușit prin instrumentele lor de alamă să însuflețească mulțimile și să dovedească faptul, că sunt veritabili ambasadoari ai muzicii de fanfară în lume.
Potrivit lui Cristian Roman, interpret și reprezentant al formației în relațiile cu mass-media, „Transilvania” Cugir a cucerit din nou publicul prin concertele muzicii de fanfară susținute în Ungaria la Festivalul de Folclor „Sziget”, la „Gipsy Internațional Fest” din Bratislava, la Fesivalul Internațional din Ganat – Franța, în Spania la Fesivalul „TRAMA” din zonă Munților Pirinei.
Urmează ca în septembrie, fanfara „Transilvania” să răspundă invitației autorităților culturale din Franța și să participe la „Nomad Festival”, eveniment internațional care are loc în fiecare an la Paris

Acest articol a fost citit de 467 ori

Turneul european al fanfarei „Transilvania” din Cugir a fost un real succes
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.