Rămâi conectat

Actualitate

Trei membri ai aceleiaşi familii din Cugir condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia pentru braconaj pe timp de noapte

cugirinfo.ro

Publicat

în

Judecătoria Alba Iulia a pronunțat soluția într-un dosar de braconaj în care este implicat Liviu Bulbucan, patronul unei importante firme din Cugir care îi poartă și numele, alături de alți membri ai familiei.

În dosar mai sunt judecați de asemenea un bărbat din Orăștie și un italian. În total, 5 bărbați au fost trimiși în judecată pentru braconaj, după ce, în august 2015, au fost prinși la o vânătoare ilegală pe raza comunei Săliștea.

Toți au primit condamnări cu amânare, patru dintre ei sub forma unor amenzi penale, iar cetățeanul italian a fost condamnat la închisoare cu suspendare tot cu amânarea aplicării pedepsei. Bulbucan Liviu Puiu, Bulbucan Iulian Cosmin, Bulbucan Liviu Dragoș și Emandi Cătălin Andrei au fost condamnați la plata unor amenzi penale în cuantuam de 1.800 de lei fiecare, iar Sachetti Marcello a primit 1 an de închisoare cu suspendare.

Instanța a dispus amânarea aplicării pedepselor pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentințelor. De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpaţi a următoarelor bunuri: 1 binoclu marca Nikon , 3 lanterne marca Olight, 1 binoclu marca Zeiss, 1 binoclu tip militar, 1 lanternă tip led Lancer, 1 aparat viziune pe tip de noapte, 1 băţ telescopic sprijin, ridicate conform procesului verbal seria AB nr 0029137 din data de 13.10.2015 – bunuri aflate la camera de corpuri delicte a IPJ Alba; o armă tip carabină marca Hacker&Cock, o armă tip carabină marca Browning, o armă tip carabină marca Benelli Argo, o armă tip carabină marca Merkel Shul, o armă tip carabină marca Simionov, 5 cartuşe cal 30-06, 6 cartuşe cal 300 Whinchester, 8 cartuşe cal 7,62X39mm, precum şi a autoturismului marca Jeep Wrangler Unlimited 2,8 CRD, cu nr. de înmatriculare B-100-BUL, a cheii de contact şi a telecomenzii, dar care apoi a fost restituit către SC LIL MEC SRL, societate aparținând tot familiei Bulbucan.

• Prinși de polițiștii din Vințu de Jos în timp ce încercau să vâneze pe timp de noapte

Faptele de care sunt acuzați cei 5 bărbați din Cugir și Orăștie s-ar fi petrecut în august 2015 când, potrivit IPJ Alba, ”poliţiştii din Vinţu de Jos au depistat, pe un fond de vânătoare din comuna Săliştea, cinci bărbaţi aflaţi la o vânătoare ilegală”. ”La data de 11 august, în jurul orei 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, i-au depistat, în flagrant delict, pe cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 62 de ani, patru din Cugir, judeţul Alba şi unul din Geoagiu, judeţul Hunedoara, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, pe fondul vânătoare 49 – Săliştea.

Cei cinci bărbaţi, posesori legali de arme de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare cu un autoturism de teren pe care era montate dispozitive de iluminare cu amplificator suplimentar şi fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe timp de noapte, au folosit dispozitivul de iluminare, pentru a detecta vânatul. Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism, polițiștii au identificat cinci arme de vânătoare, prevăzute cu lunete şi muniţia aferentă, din care două nu erau transportate în condiţiile prevăzute de normele legale. Faţă de cei cinci bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic (…). Totodată, în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea faptei, precum şi a celor cinci arme şi a muniţiei găsite asupra lor, în vederea continuării cercetărilor”, se arăta în comunicatul IPJ Alba de la acea vreme.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Facem precizarea că această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Patologia venoasă, în atenţia unor specialişti din sănătate reuniți la Cugir. Noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Circa 30 de medici specialişti, de familie şi farmacişti din Cugir, au discutat ieri după amiază, despre cele mai bune soluţii de tratament în cazul patologiei venoase, o boală des întâlnită în comunitate.

Cei prezenţi au împărtăşit informaţii valoroase necesare pentru aplicarea cât mai corectă a tratamentelor şi parcurgerea procesului de reevaluare a pacientului cu această suferinţă.

Accentul a fost pus pe variantele terapeutice disponibile la ora actuală, dar, mai ales pe importanţa colaborarii dintre specialiştii din domeniul medical, deoarece protocoalele actuale de tratament pot fi applicate corect pacienţilor doar dacă aceştia sunt evaluati de specialist, la indicaţia medicului de familie şi, în final, prescripţia medicală este onorată la nivelul farmaciilor.

Masa rotundă cu tema “Inflamaţia vasculară şi difuncţia endotelială: noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică” a fost organizat de dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, în colaborare cu Alfasigma.

„Mi s-a părut extrem de important această întâlnire a cadrelor medicale implicate în tratarea pacientului cu patologie venoasă şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă participând efectiv la discuţii. Pe lângă tratamentul medicamentos al bolii venoase cornice, cu preparate medicamentoase care să susţină funcţia endoteliului venos şi care să transforme “insuficienţa” venoasă în sufiecienţa, funcţionalitate venoasă, există şi alte aspect la fel de importante în tratarea acestei afecţiuni şi care ţin de igiena personală, stilul de viaţă (evitarea consumului de toxice, renunţarea la fumat şi practicarea exerciţiilor fizice). Pentru binele pacientului, reţeaua de colaborare între profesioniştii din domeniul medical trebuie să fie una funcţională. Am vorbit la această întâlnire despre rezultatele tratamentului pe bază de Sulodexid, substanţă care “hrăneşte“ endoteliul venos şi care are proprietăţi antiinflamatorii foarte bune. Nu este neapărat vorba despre o noutate a tratamentului, ci, mai exact, despre nevoia colaborării corecte a specialiştilor implicaţi în diagnosticare şi tratament, pentru ca el să ajungă să fie utilizat în favoarea pacientului.” (dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, medic chirurg chirurgie generală).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Mai multe blocuri de pe strada George Coșbuc au rămas fără apă potabilă, în urma unei avarii la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, furnizarea apei este întreruptă în orașul Cugir pe strada George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii produse la o conductă.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 20.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Cugir a avut loc o acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Let’s do it, Romania!”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În fiecare an, orașul Cugir este solidar cu eforturile depuse în întreaga lume de a curăța deșeurile de pe suprafața Pământului într-o singură zi, printr-o campanie derulată în peste 190 de țări simultan.

Astfel, sâmbătă 16 septembrie, sub sloganul Let’s do it, Romania!- Let’s do it, Cugir!, 60 de voluntari din localitate s-au mobilizat și au adunat gunoaiele aruncate de către unii cetățeni iresponsabili, din zona albiilor Râului Mare și Râului Mic, a Drumului Județean 704, între Șibot și Vinerea și din pășunea Sub vii din Vinerea. .

Voluntarii Cugirului au colectat selectiv 160 de saci cu pet-uri și alte materiale plastice, hărtie, sticle, metal, dar și deșeuri mari precum mobilier, saltele, anvelope, etc. Acestea au fost predate operatorului de salubritate SC RER Vest SA.

Acțiunea a fost organizată de Primăria Cugir și Serviciul Public de Gospodărire Locală, iar voluntarii implicați fac parte din Asociația Năsăpiște, Colegiul Național “David Prodan”, Romsilva-Ocolul Silvic Cugir precum și simpli cetățeni.

Echipamentele necesare demersului de curățenie (saci și mănuși) au venit din partea echipelor de organizare Let’s Do It, Romania!

Campania Let’s Do It, Romania! a fost organizată pentru prima dată pe 16 septembrie 2009. Patrusprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, la nivelul întregii țări s-a dorit implicarea a 100.000 de cetățeni în ceea ce se consideră „cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi” și pentru a crește gradul de conștientizare privind protejarea mediului înconjurător.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir