cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Trei membri ai aceleiaşi familii din Cugir condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia pentru braconaj pe timp de noapte

Trei membri ai aceleiaşi familii din Cugir condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia pentru braconaj pe timp de noapte

Publicat în 15.10.2017 la ora 20:34

Judecătoria Alba Iulia a pronunțat soluția într-un dosar de braconaj în care este implicat Liviu Bulbucan, patronul unei importante firme din Cugir care îi poartă și numele, alături de alți membri ai familiei.

În dosar mai sunt judecați de asemenea un bărbat din Orăștie și un italian. În total, 5 bărbați au fost trimiși în judecată pentru braconaj, după ce, în august 2015, au fost prinși la o vânătoare ilegală pe raza comunei Săliștea.

Toți au primit condamnări cu amânare, patru dintre ei sub forma unor amenzi penale, iar cetățeanul italian a fost condamnat la închisoare cu suspendare tot cu amânarea aplicării pedepsei. Bulbucan Liviu Puiu, Bulbucan Iulian Cosmin, Bulbucan Liviu Dragoș și Emandi Cătălin Andrei au fost condamnați la plata unor amenzi penale în cuantuam de 1.800 de lei fiecare, iar Sachetti Marcello a primit 1 an de închisoare cu suspendare.

Instanța a dispus amânarea aplicării pedepselor pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentințelor. De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpaţi a următoarelor bunuri: 1 binoclu marca Nikon , 3 lanterne marca Olight, 1 binoclu marca Zeiss, 1 binoclu tip militar, 1 lanternă tip led Lancer, 1 aparat viziune pe tip de noapte, 1 băţ telescopic sprijin, ridicate conform procesului verbal seria AB nr 0029137 din data de 13.10.2015 – bunuri aflate la camera de corpuri delicte a IPJ Alba; o armă tip carabină marca Hacker&Cock, o armă tip carabină marca Browning, o armă tip carabină marca Benelli Argo, o armă tip carabină marca Merkel Shul, o armă tip carabină marca Simionov, 5 cartuşe cal 30-06, 6 cartuşe cal 300 Whinchester, 8 cartuşe cal 7,62X39mm, precum şi a autoturismului marca Jeep Wrangler Unlimited 2,8 CRD, cu nr. de înmatriculare B-100-BUL, a cheii de contact şi a telecomenzii, dar care apoi a fost restituit către SC LIL MEC SRL, societate aparținând tot familiei Bulbucan.

• Prinși de polițiștii din Vințu de Jos în timp ce încercau să vâneze pe timp de noapte

Faptele de care sunt acuzați cei 5 bărbați din Cugir și Orăștie s-ar fi petrecut în august 2015 când, potrivit IPJ Alba, ”poliţiştii din Vinţu de Jos au depistat, pe un fond de vânătoare din comuna Săliştea, cinci bărbaţi aflaţi la o vânătoare ilegală”. ”La data de 11 august, în jurul orei 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, i-au depistat, în flagrant delict, pe cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 62 de ani, patru din Cugir, judeţul Alba şi unul din Geoagiu, judeţul Hunedoara, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, pe fondul vânătoare 49 – Săliştea.

Cei cinci bărbaţi, posesori legali de arme de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare cu un autoturism de teren pe care era montate dispozitive de iluminare cu amplificator suplimentar şi fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe timp de noapte, au folosit dispozitivul de iluminare, pentru a detecta vânatul. Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism, polițiștii au identificat cinci arme de vânătoare, prevăzute cu lunete şi muniţia aferentă, din care două nu erau transportate în condiţiile prevăzute de normele legale. Faţă de cei cinci bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic (…). Totodată, în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea faptei, precum şi a celor cinci arme şi a muniţiei găsite asupra lor, în vederea continuării cercetărilor”, se arăta în comunicatul IPJ Alba de la acea vreme.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Facem precizarea că această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

Acest articol a fost citit de 3297 ori

Trei membri ai aceleiaşi familii din Cugir condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia pentru braconaj pe timp de noapte
3.9 (77.78%) 9 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.