cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Trecerea industriei de armament la Ministerul Apărării mai are de aşteptat. Ministrul Mihai Fifor consideră că e nevoie de o dezbatere cât mai serioasă

Trecerea industriei de armament la Ministerul Apărării mai are de aşteptat. Ministrul Mihai Fifor consideră că e nevoie de o dezbatere cât mai serioasă

Publicat în 10.07.2018 la ora 14:00

Proiectul de lege privind trecerea industriei de apărare de la Ministerul Economiei la Ministerul Apărării Naționale se pare că mai are de așteptat. Cel puțin așa susține ministrul Apărării, Mihai Fifor, care a declarat recent că dorește o dezbatere serioasă în ceea ce privește inițiativa legislativă amintită.

La o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Economiei și ai C.N. Romarm S.A., ministrul Fifor afirma că: „Este o iniţiativă legislativă care a trecut de Senat, iar în momentul de faţă se află în procedură specifică în Camera Deputaţilor, la comisiile de specialitate.

Știu că la Comisia de apărare au avut loc din nou discuţii foarte importante şi foarte interesante cu reprezentanţii industriei de apărare, cu sindicatele, cu reprezentanţii PATROMIL. Noi ne dorim ca, într-adevăr, pe marginea acestei iniţiative legis­lative să aibă loc o dezbatere cât mai serioasă”. Ministrul Apărării consideră că, pe această bază, industria de apărare românească trebuie să se reaşeze pe noi fundamente.

Demnitarul de la MApN a ținut să precizeze faptul că: „Nu discutăm doar de o simplă mutare administrativă a unei capacităţi de producţie, foarte importantă a României, de la un minister la altul. Discutăm despre modul în care, în ultimă instanţă, industria de apărare românească trebuie să se reaşeze pe noi fundamente.

Prin procentul de 2% pe care îl avem alocat şi anul acesta ca buget al ministerului încercăm să întoarcem în industria românească de apărare o sumă cât mai consistentă prin proiectele de înzestrare ale Armatei române. Cred că acest proiect este unul de durată”. De toate aceste dezbateri și frământări la nivel guvernamental privind domeniul de apărare a țării sunt interesate, desigur, atât conducerile cât și angajații și cele două fabrici de armament din Cugir, care speră să fie cele mai bune, mai corecte.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 559 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.