Rămâi conectat
Călin Mătieș - Deputat

Actualitate

Dezbatere despre prevenirea agravării funcțiilor motrice, la Centrul „LOTUS” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice Lotus din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Cugir, preocuparea pentru starea de bine a seniorilor beneficiari ai Centrului, capătă valențe multiple.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Asistență Socială Cugir – economist Silviu Samoilescu, activitățile organizate în acest cadru, acoperă deopotrivă aspecte care țin de sănătatea fizică, emoțională, spirituală și relațională, grație invitaților pe care îi avem alături de noi. Astăzi, în cadrul unei dezbateri referitoare la stabilitatea mersului, doctorul Ludwig Karlheinz a adus în discuție importanța menținerii/ameliorarii capacităților fizice ale vârstnicilor, accentuând asupra modului în care se poate interveni pentru prevenirea apariției/agravării funcțiilor motrice. După cum se știe, unul dintre factorii care conduc la dependențele persoanelor vârstnice sunt accidentele casnice, care pot fi corelate cu o scădere a capacității de menținere a stabilității mersului.

„Din aceste considerente, educarea seniorilor cu privire la măsurile preventive este cu atât mai oportună, cu cât patologia geriatrică este mai complexă și variată”, a dorit să sublinieze dr-ul Ludwig Karlheinz.

Legat de realizarea unor astfel de activități medicale în cadrul Centrului „Lotus”, directorul Samoilescu a ținut să declare că: „ne-am propus să organizăm lunar asemenea evenimente, pe teme cât mai diverse, având în vedere că Centrul reprezintă o locație adecvată și tot mai frecventabilă de către seniori. Un loc potrivit, merit special în realizarea acestuia avându-l după cum se știe, Primăria și Consiliul Local Cugir”.

La eveniment au luat parte: Viorica Nedel – șef serviciu SPAS Cugir și Carmen Sulincean – șef Centru „Lotus”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 70 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Alba Iulia, după ce a furat o bicicletă din fața unei societăți comerciale

cugirinfo.ro

Publicat

în

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un bărbat de 70 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 octombrie 2024, acesta ar fi sustras, din fața unei societăți comerciale din Alba Iulia, o bicicletă.

 

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 8 noiembrie 2024: „Balul Toamnei” la Căminul Cultural din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 8 noiembrie 2024, la Căminul Cultural Vinerea va avea loc „Balul Toamnei”, eveniment organizat de Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir, Căminul Cultural şi Asociaţia „Câmpul Pâinii”, din Vinerea.

Evenimentul este prilejuit de lăsatul secului, fiind un obicei anual pentru comunitatea locală de a se reuni pentru a petrece înainte de intrarea în postul Crăciunului, care va începe pe 14 noiembrie.

Potrivit organizatorilor, M.C. Patrick îi așteaptă pe amatori la o seară de muzică și dans, iar ceilalți parteneri îi întâmpină pe toți cu plăcinte, mici și virșli, street food și vin fiert pentru o seară completă. Pentru o rețetă și mai atractivă, seara va fi condimentată cu concursuri de dans și karaoke, așa că toți participanții sunt invitați să intre în ritm.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Toamna scrisului” – atelier de scriere creativă Verbum, la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Centrul Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir, care găzduiește lunar în cadrul Proiectului Verbum, un atelier de scriere creativă, a avut loc joi, 31 octombrie 2024, a VIII-a întâlnire din acest an cu tema „Toamna scrisului”. Proiectul este inițiat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia și reunește lunar scriitori consacrați, dar și tineri talentați din orașul Cugir.

Moderatoarea evenimentului, doamna prof. dr. Luminița Cebotari a menționat faptul că „tema aleasă sugerează bogăția și frumusețea limbajului în anotimpul schimbărilor. Fiecare expresie, fiecare rând pare desprins dintr-un tablou plin de culori tomnatice calde și linii delicate. La această întâlnire cuvintele s-au așezat la locul lor cu o greutate aparte și pentru toți participanții a fost un prilej de introspecție într-un anotimp al comunicării sensibile în care limbajul a devenit o punte între emoție și rațiune, între noi și natură”.    

Cei 11 participanți la atelierul de scriere creativă sunt de la unitățile școlare din Cugir. Ne-am bucurat astfel de prezența doamnei director Diane Dobrean, prof. Diana Sibișan, a doamnelor Elena Mateica, Maria Dodoc, Ana Bejenar Bugeag și a elevilor: Sofia Maria Dodoc, Răzvan Dorin Gurgui, Antonia Bianca DiNardo. Participanții, alături de coordonatorul evenimentului prof. Luminița Cebotari, au recitat din poezii și creații proprii, au prezentat ultimele cărți citite.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir