cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Tenismenul cugirean Bogdan Borza ar putea ajunge în acest an la Roland Garros

Tenismenul cugirean Bogdan Borza ar putea ajunge în acest an la Roland Garros

Publicat în 10.04.2014 la ora 16:44

bogdan-borza-2014Tenismenul cugirean Bogdan Borza a izbutit primul rezultat notabil din acest an, calificându-se în ultimul act al  turneului „VIII ITS Junior Benicarlo” din Spania.

După alte participări internaţionale, Emiratele Arabe Unite, Tunisia şi Republica Moldova, bune prilejuri pentru a acumula experienţă la nivel înalt, conjudeteanul a bifat prima finală din 2014. La respectivul turneu au fost performanţe de excepţie pentru români: Ioana Loredana Roşca a câştigat titlul la simplu şi la dublu, Elena Gabriela Ruse a ajuns până în finala de dublu, iar Bogdan Borza a acces până în finala de simplu.

Deşi nu a fost cotat printre favoriţi la această competiţie de Grad 2, Borza a avut o comportare remarcabilă pe zgura iberică, câştigând 4 meciuri, respectiv 1-6, 7-5, 6-0 cu Oleg Prihodko (Ucraina, nr. 7 pe tablou) – turul inaugural; 3-6, 7-5, 6-1 cu Dmitry Mnushkin (Rusia) – turul al doilea; 6-4, 6-1 cu Jacopo Stefaninin (Italia) – sferturi; 6-0, 6-3 cu Aswin Lizen (Marea Britanie) – semifinale. În urma acestui rezultat, Bogdan (foto, centru) clasat pe locul al treilea în ierarhia internă la 18 ani a cunoscut o ascensiune de peste 80 de locuri în clasamentul ITF, ajungând pe poziţia 152 (de pe 236 înaintea turneului spaniol).

• Speranţe de „Mare Şlem”

Considerat una dintre speranţele României în „sportul alb” masculin, Bogdan Borza a jucat tocmai de ziua sa, în 5 aprilie, când a împlinit 17 ani, finala turneului din Spania, meci pierdut în faţa favoritului principal, croatul Nini Serdarusic, scor 6-7 (2), 6-1, 4-6. Programul şi rezultatele următoare pot aduce o premieră extraordinară pentru talentatul tensimen de sub Drăgana. În cazul în care va reuşi comportări bune la întrecerile din Bulgaria (Plovdiv Cup, în perioada 15-20 aprilie şi Kenana Cup, în intervalul 22-26 aprilie), respectiv Campionatul Naţional pentru 18 ani (Mediaş, 29 aprilie-4 mai), Borza poate ajunge să reprezinte România la celebrul turneu Roland Garros (25 mai – 8 iunie), pe tabloul juniorilor. Sportivul cugirean este legitimat la Clubul de Tenis Alba-Cugir şi se antrenează în Bucureşti cu Daniel Dobre.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 607 ori

Tenismenul cugirean Bogdan Borza ar putea ajunge în acest an la Roland Garros
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *