cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Tenismanul cugirean Bogdan Borza – dublu campion naţional la 16 ani

Tenismanul cugirean Bogdan Borza – dublu campion naţional la 16 ani

Publicat în 22.05.2013 la ora 21:46

tenisman cugir Bogdan BorzaSportivul numărul unu al judeţului Alba în 2011, tenismanul Alexandru Bogdan Borza (CS Orăşenesc Cugir) a repurtat un succes important al carierei, câştigând două titluri naţionale la Slobozia, la Campionatul Naţional de vară (16 ani). Astfel, la simplu, individual, talentatul jucător ce a împlinit 16 ani în luna aprilie (cotat favoritul nr. 4) l-a învins în finală cu un dublu 6-0 pe Alexandru Grigorescu (CS Carpaţi Sinaia, favoritul nr. 1). De asemenea, la dublu mixt, perechea Iulia Maria Ivaşcu (CSM Târgovişte)/ Bogdan Borza (CS Orăşenesc Cugir) a învins în finală, scor 7-5, 7-5, dublul Andreea Roşca (CS AS Club Politehnica)/Sergiu Ioan Bucur (Club Sportiv Mamaia), deşi iniţial, cei doi nu figurau în topul favoriţilor.
De fapt, la aceste întreceri naţionale, Borza a scris un mic record, susţinând un total de 12 meciuri, din care a pierdut unul singur, în semifinalele întrecerii de dublu masculin, alături de Ion Efrim (CS Mamaia, nr. 3 pe tablou), joc adjudecat de viitorii campioni (Nicolae Frunză şi Călin Manda). Bogdan, considerat de specialişti drept o mare speranţă a „sportului alb” din România este triplu campion naţional în acest an, el mai cucerind un titlu, la dublu, cu Ion Efrim, la „naţionalele” de iarnă. Mai mult, recent, la Sibiu, la Campionatele Naţionale individuale de 18 ani, categorie superioară ca şi vârstă, sportivul de sub Drăgana a terminat pe poziţia a 3-a, fiind învins numai în semifinale de Bogdan Apostol (Dafora Mediaş) – favoritul nr. 1 şi ulteriorul campion.
Dublu medaliat cu aur la naţionalele Under 16 de la Slobozia, Bogdan Borza va participa la începutul lunii viitoare la un turneu Under 18, în Moldova la Chişinău, cea mai importantă competiţie a verii fiind însă Campionatele Europene individuale, de la Moscova, din luna iulie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 425 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.