cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » „Suntem o farmacie serioasă, care se implică activ, oferind mereu valoare pacienţilor şi oamenilor din jurul nostru” – Interviu cu farmacistul Bogdan Petric – Farmacia „Farmex” Cugir

„Suntem o farmacie serioasă, care se implică activ, oferind mereu valoare pacienţilor şi oamenilor din jurul nostru” – Interviu cu farmacistul Bogdan Petric – Farmacia „Farmex” Cugir

Publicat în 08.04.2017 la ora 10:00

„Farmex” este o farmacie care mereu surprinde plăcut. O farmacie ca odinioară, unde primești mai mult decât produse farmaceutice, care își respectă promisiunea faţă de cei cu nevoi, locul unde sănătatea oamenilor este prioritară.

Farmacia „Farmex” este farmacia cugirenilor din 1994, care se implică activ în sănătatea şi dezvoltarea oraşului Cugir, o farmacie care nu doar spune, ci arată că îi pasă de cei care îi trec pragul. Participând la numeroase traininguri şi programe de dezvoltare în domeniul marketingului și managementului, managerul de la „Farmex”, tânărul farmacist Bogdan Petric, uimește și inovează continuu.

– De unde atâta pasiune, spre binele celor care vor să aibă o sănătate cât mai bună?
– Am învățat că indiferent de munca pe care o desfășori, trebuie să dai 101% în fiecare zi. Chiar dacă va trebui să mături străzile, trebuie să o faci în așa fel încât cine trece să se întrebe cine a măturat.
– Am aflat că „Farmex” este locul unde personalului i se cere să citească minimum o carte pe lună, din biblioteca pe care chiar tu ai înființat-o în farmacie, şi că angajații trebuie să participe la cursuri de dezvoltare profesională/personală și la team-buildingurile educative pe care compania le organizează frecvent. De unde această idee?
– Trebuie să oferim mereu valoare pacienților şi oamenilor din jurul nostru, vrem să fim mereu cei mai buni şi asta nu se poate decât dacă înveți și te perfecționezi în fiecare zi. Investim constant în educația personalului pentru că știm că doar așa ne vom putea îndeplini misiunea pe care o avem. Chiar dacă suntem o companie mică, am învățat să gândim mereu la scară mare, astfel că avem un plan de carieră în firmă, fiecare persoană se implică în tot ceea ce facem pentru că suntem împărțiți pe departamente și zilnic ne gândim cum putem fi mai buni, cum putem aduce mai multă valoare.
– După cum am văzut, „Farmex” este  singura farmacie care, pe lângă medicamentele de pe rețetă, oferă pacienților gratuit sfaturi nutriționale legate de afecțiunile pe care le au. Proiecte umanitare și surprize plăcute la tot pasul. Cum reacționează pacienţii care vă trec pragul?
– Suntem implicați activ în sănătatea și procesul de educație al orașului nostru pentru că din momentul în care m-am întors în Cugir, scopul a fost să ofer ceva orașului, să las ceva în urmă. Este bine cunoscut faptul că în fiecare an venim cu conferințe gratuite și programe de sănătate pe teme diverse. Anul acesta lansăm ceva inedit și util pentru fiecare pacient care ne va trece pragul. Astfel, la rețeta compensată în funcție de problema medicală, pacientul va primi un minighid de nutriție gratuit, specific afecțiunilor pe care le are. Vrem astfel să arătăm că ne pasă de orașul nostru, ne pasă de pacienții noștri pentru că suntem o farmacie ca odinioară, unde sănătatea pacientului este prioritară. De asemenea, din luna aprilie demarăm o campanie prin care vom strânge fonduri și vom oferi o donație pe lună pentru câte o familie care trece prin mari greutăți. Egocentrismul este, din păcate, la modă astăzi, însă nimic nu se compară cu momentele în care arăți că îți pasă de cei din jur și încerci să aduci valoare și bucurie în viața lor. Dacă vrem schimbare în jurul nostru, trebuie să începem cu noi și să arătăm că ne pasă.
– De unde afirmaţia de mai înainte, că militezi pentru o farmacie ca pe vremuri?
– Farmacistul trebuie să fie un profesionist desăvârșit, dar și un profesor, consilier și psiholog bun. Trebuie să reatragem lumea și să reclădim încrederea în halatul alb. Oamenii trebuie să se obișnuiască că nu trebuie să consume medicamente doar pentru că vecinului i-a trecut o durere cu acel medicament sau că a căutat el pe internet și a văzut că este bun. Automedicația și utilizarea greşită a antibioticelor a ajuns la cote alarmante. De asemenea, pacienții trebuie să fugă de acele farmacii care s-au transformat în aprozare și le bagă oamenilor medicamente pe gât doar ca să aibă vânzări. Avem medici și farmaciști extraordinari la care trebuie să apeleze. Nu ieșiți dintr-un cabinet medical sau din farmacie fără să știți ce medicamente luați, pentru ce le luați și cum trebuie să le luați. Nu vă bateți joc de sănătatea dumneavoastră!

Acest articol a fost citit de 864 ori

„Suntem o farmacie serioasă, care se implică activ, oferind mereu valoare pacienţilor şi oamenilor din jurul nostru” – Interviu cu farmacistul Bogdan Petric – Farmacia „Farmex” Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.