Actualitate
„Suntem o farmacie serioasă, care se implică activ, oferind mereu valoare pacienţilor şi oamenilor din jurul nostru” – Interviu cu farmacistul Bogdan Petric – Farmacia „Farmex” Cugir
„Farmex” este o farmacie care mereu surprinde plăcut. O farmacie ca odinioară, unde primești mai mult decât produse farmaceutice, care își respectă promisiunea faţă de cei cu nevoi, locul unde sănătatea oamenilor este prioritară.
Farmacia „Farmex” este farmacia cugirenilor din 1994, care se implică activ în sănătatea şi dezvoltarea oraşului Cugir, o farmacie care nu doar spune, ci arată că îi pasă de cei care îi trec pragul. Participând la numeroase traininguri şi programe de dezvoltare în domeniul marketingului și managementului, managerul de la „Farmex”, tânărul farmacist Bogdan Petric, uimește și inovează continuu.
– De unde atâta pasiune, spre binele celor care vor să aibă o sănătate cât mai bună?
– Am învățat că indiferent de munca pe care o desfășori, trebuie să dai 101% în fiecare zi. Chiar dacă va trebui să mături străzile, trebuie să o faci în așa fel încât cine trece să se întrebe cine a măturat.
– Am aflat că „Farmex” este locul unde personalului i se cere să citească minimum o carte pe lună, din biblioteca pe care chiar tu ai înființat-o în farmacie, şi că angajații trebuie să participe la cursuri de dezvoltare profesională/personală și la team-buildingurile educative pe care compania le organizează frecvent. De unde această idee?
– Trebuie să oferim mereu valoare pacienților şi oamenilor din jurul nostru, vrem să fim mereu cei mai buni şi asta nu se poate decât dacă înveți și te perfecționezi în fiecare zi. Investim constant în educația personalului pentru că știm că doar așa ne vom putea îndeplini misiunea pe care o avem. Chiar dacă suntem o companie mică, am învățat să gândim mereu la scară mare, astfel că avem un plan de carieră în firmă, fiecare persoană se implică în tot ceea ce facem pentru că suntem împărțiți pe departamente și zilnic ne gândim cum putem fi mai buni, cum putem aduce mai multă valoare.
– După cum am văzut, „Farmex” este singura farmacie care, pe lângă medicamentele de pe rețetă, oferă pacienților gratuit sfaturi nutriționale legate de afecțiunile pe care le au. Proiecte umanitare și surprize plăcute la tot pasul. Cum reacționează pacienţii care vă trec pragul?
– Suntem implicați activ în sănătatea și procesul de educație al orașului nostru pentru că din momentul în care m-am întors în Cugir, scopul a fost să ofer ceva orașului, să las ceva în urmă. Este bine cunoscut faptul că în fiecare an venim cu conferințe gratuite și programe de sănătate pe teme diverse. Anul acesta lansăm ceva inedit și util pentru fiecare pacient care ne va trece pragul. Astfel, la rețeta compensată în funcție de problema medicală, pacientul va primi un minighid de nutriție gratuit, specific afecțiunilor pe care le are. Vrem astfel să arătăm că ne pasă de orașul nostru, ne pasă de pacienții noștri pentru că suntem o farmacie ca odinioară, unde sănătatea pacientului este prioritară. De asemenea, din luna aprilie demarăm o campanie prin care vom strânge fonduri și vom oferi o donație pe lună pentru câte o familie care trece prin mari greutăți. Egocentrismul este, din păcate, la modă astăzi, însă nimic nu se compară cu momentele în care arăți că îți pasă de cei din jur și încerci să aduci valoare și bucurie în viața lor. Dacă vrem schimbare în jurul nostru, trebuie să începem cu noi și să arătăm că ne pasă.
– De unde afirmaţia de mai înainte, că militezi pentru o farmacie ca pe vremuri?
– Farmacistul trebuie să fie un profesionist desăvârșit, dar și un profesor, consilier și psiholog bun. Trebuie să reatragem lumea și să reclădim încrederea în halatul alb. Oamenii trebuie să se obișnuiască că nu trebuie să consume medicamente doar pentru că vecinului i-a trecut o durere cu acel medicament sau că a căutat el pe internet și a văzut că este bun. Automedicația și utilizarea greşită a antibioticelor a ajuns la cote alarmante. De asemenea, pacienții trebuie să fugă de acele farmacii care s-au transformat în aprozare și le bagă oamenilor medicamente pe gât doar ca să aibă vânzări. Avem medici și farmaciști extraordinari la care trebuie să apeleze. Nu ieșiți dintr-un cabinet medical sau din farmacie fără să știți ce medicamente luați, pentru ce le luați și cum trebuie să le luați. Nu vă bateți joc de sănătatea dumneavoastră!
Actualitate
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorita la asezământul social „Sfântul Ierarh Nectarie”, din Cugir
Marți, 1 octombrie 2024, la sediul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nectarie” din orașul Cugir, protopopiatul Sebeș, beneficiarii Serviciului social de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități au sărbătorit Ziua internațională a persoanelor vârstnice.
Începând cu ora 17:00, la sediul așezământului, aceștia au fost primiți cu mare căldură, participând la activitățile organizate cu prilejul acestei zile. Au avut parte de o masă festivă pe cinste, au socializat, au ascultat muzică și s-au bucurat nespus de acest eveniment.
La sfârșitul evenimentului, beneficiarii prezenți au primit în dar un tort gustos, cate un coș cu fructe și câte o iconiță. Ne bucurăm nespus de mult pentru că în cadrul acestui eveniment am putut aduce bucurie pe chipurile acestor persoane minunate de care zilnic ne îngrijim. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască tuturor vârstnicilor bătrâneți binecuvântate și multă sănătate. În același timp, aducem mulțumire tuturor oamenilor de bine care ne ajută în desfășurarea serviciilor sociale.
Așezământul social „Sfântul Ierarh Nectarie” din Cugir a fost înființat în anul 2022, în cadrul Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Cugir V, în parteneriat cu DGASPC Alba, Consiliul Județean Alba, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Primăria orașului Cugir. Așezământul social oferă îngrijire la domiciliu zilnic unui număr de 10 beneficiari de pe raza orașului Cugir, proiectul așezământului fiind „Îngrijirea la domiciliu a persoanelor adulte cu dizabilități”.
Pr. Bogdan Șalariu
Actualitate
Joi, 10 octombrie 2024: Ana-Maria Păunescu prezintă două volume de poezii la Centrul Cultural din Cugir
Joi, 10 octombrie 2024, pasionații de poezie sunt invitați la Centrul Cultural din Cugir, unde Ana-Maria Păunescu își va prezenta cele mai recente două volume de versuri, și anume „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris” și „Ai vreme să vorbim?”.
„Vă invităm alături de o prezență feminină a poeziei româneșt însoțită la Cugir de două volume proaspete. Așadar, faceți-vă vreme să vorbim despre poezia scrisă de Ana-Maria Păunescu și mai ales să ne reîntâlnim la un ceai aromatizat cu versuri.
Despre poezia Anei-Maria Păunescu ne va vorbi doamna profesor Luminița Radu Cebotari iar despre frumusețea versurilor pe strune de chitară ne va aminti Clasa de Chitară a Cercului de muzică, condusă de Attila Doszlop. Poezie, muzică, ceai, o rețetă minunată pentru o seară de octombrie!” au transmis reprezentanții Centrului Cultural din Cugir, pe rețelele de socializare.
Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București, într-o casă cu poezie și aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes din capitală, a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea București, terminând, în anul 2012, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză) și în anul 2014 masteratul în aceeași instituție.
În vara anului 2022, a publicat volumul „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, versuri prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr. Cartea a primit „Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta și „Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani.
Actualitate
Dezbatere despre prevenirea agravării funcțiilor motrice, la Centrul „LOTUS” Cugir
La Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice Lotus din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Cugir, preocuparea pentru starea de bine a seniorilor beneficiari ai Centrului, capătă valențe multiple.
Potrivit directorului executiv al Direcției de Asistență Socială Cugir – economist Silviu Samoilescu, activitățile organizate în acest cadru, acoperă deopotrivă aspecte care țin de sănătatea fizică, emoțională, spirituală și relațională, grație invitaților pe care îi avem alături de noi. Astăzi, în cadrul unei dezbateri referitoare la stabilitatea mersului, doctorul Ludwig Karlheinz a adus în discuție importanța menținerii/ameliorarii capacităților fizice ale vârstnicilor, accentuând asupra modului în care se poate interveni pentru prevenirea apariției/agravării funcțiilor motrice. După cum se știe, unul dintre factorii care conduc la dependențele persoanelor vârstnice sunt accidentele casnice, care pot fi corelate cu o scădere a capacității de menținere a stabilității mersului.
„Din aceste considerente, educarea seniorilor cu privire la măsurile preventive este cu atât mai oportună, cu cât patologia geriatrică este mai complexă și variată”, a dorit să sublinieze dr-ul Ludwig Karlheinz.
Legat de realizarea unor astfel de activități medicale în cadrul Centrului „Lotus”, directorul Samoilescu a ținut să declare că: „ne-am propus să organizăm lunar asemenea evenimente, pe teme cât mai diverse, având în vedere că Centrul reprezintă o locație adecvată și tot mai frecventabilă de către seniori. Un loc potrivit, merit special în realizarea acestuia avându-l după cum se știe, Primăria și Consiliul Local Cugir”.
La eveniment au luat parte: Viorica Nedel – șef serviciu SPAS Cugir și Carmen Sulincean – șef Centru „Lotus”.
Constantin PREDESCU
-
Mondenacum 10 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 5 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 5 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 5 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 6 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 5 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro