Rămâi conectat

Actualitate

„Suntem o farmacie serioasă, care se implică activ, oferind mereu valoare pacienţilor şi oamenilor din jurul nostru” – Interviu cu farmacistul Bogdan Petric – Farmacia „Farmex” Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

„Farmex” este o farmacie care mereu surprinde plăcut. O farmacie ca odinioară, unde primești mai mult decât produse farmaceutice, care își respectă promisiunea faţă de cei cu nevoi, locul unde sănătatea oamenilor este prioritară.

Farmacia „Farmex” este farmacia cugirenilor din 1994, care se implică activ în sănătatea şi dezvoltarea oraşului Cugir, o farmacie care nu doar spune, ci arată că îi pasă de cei care îi trec pragul. Participând la numeroase traininguri şi programe de dezvoltare în domeniul marketingului și managementului, managerul de la „Farmex”, tânărul farmacist Bogdan Petric, uimește și inovează continuu.

– De unde atâta pasiune, spre binele celor care vor să aibă o sănătate cât mai bună?
– Am învățat că indiferent de munca pe care o desfășori, trebuie să dai 101% în fiecare zi. Chiar dacă va trebui să mături străzile, trebuie să o faci în așa fel încât cine trece să se întrebe cine a măturat.
– Am aflat că „Farmex” este locul unde personalului i se cere să citească minimum o carte pe lună, din biblioteca pe care chiar tu ai înființat-o în farmacie, şi că angajații trebuie să participe la cursuri de dezvoltare profesională/personală și la team-buildingurile educative pe care compania le organizează frecvent. De unde această idee?
– Trebuie să oferim mereu valoare pacienților şi oamenilor din jurul nostru, vrem să fim mereu cei mai buni şi asta nu se poate decât dacă înveți și te perfecționezi în fiecare zi. Investim constant în educația personalului pentru că știm că doar așa ne vom putea îndeplini misiunea pe care o avem. Chiar dacă suntem o companie mică, am învățat să gândim mereu la scară mare, astfel că avem un plan de carieră în firmă, fiecare persoană se implică în tot ceea ce facem pentru că suntem împărțiți pe departamente și zilnic ne gândim cum putem fi mai buni, cum putem aduce mai multă valoare.
– După cum am văzut, „Farmex” este  singura farmacie care, pe lângă medicamentele de pe rețetă, oferă pacienților gratuit sfaturi nutriționale legate de afecțiunile pe care le au. Proiecte umanitare și surprize plăcute la tot pasul. Cum reacționează pacienţii care vă trec pragul?
– Suntem implicați activ în sănătatea și procesul de educație al orașului nostru pentru că din momentul în care m-am întors în Cugir, scopul a fost să ofer ceva orașului, să las ceva în urmă. Este bine cunoscut faptul că în fiecare an venim cu conferințe gratuite și programe de sănătate pe teme diverse. Anul acesta lansăm ceva inedit și util pentru fiecare pacient care ne va trece pragul. Astfel, la rețeta compensată în funcție de problema medicală, pacientul va primi un minighid de nutriție gratuit, specific afecțiunilor pe care le are. Vrem astfel să arătăm că ne pasă de orașul nostru, ne pasă de pacienții noștri pentru că suntem o farmacie ca odinioară, unde sănătatea pacientului este prioritară. De asemenea, din luna aprilie demarăm o campanie prin care vom strânge fonduri și vom oferi o donație pe lună pentru câte o familie care trece prin mari greutăți. Egocentrismul este, din păcate, la modă astăzi, însă nimic nu se compară cu momentele în care arăți că îți pasă de cei din jur și încerci să aduci valoare și bucurie în viața lor. Dacă vrem schimbare în jurul nostru, trebuie să începem cu noi și să arătăm că ne pasă.
– De unde afirmaţia de mai înainte, că militezi pentru o farmacie ca pe vremuri?
– Farmacistul trebuie să fie un profesionist desăvârșit, dar și un profesor, consilier și psiholog bun. Trebuie să reatragem lumea și să reclădim încrederea în halatul alb. Oamenii trebuie să se obișnuiască că nu trebuie să consume medicamente doar pentru că vecinului i-a trecut o durere cu acel medicament sau că a căutat el pe internet și a văzut că este bun. Automedicația și utilizarea greşită a antibioticelor a ajuns la cote alarmante. De asemenea, pacienții trebuie să fugă de acele farmacii care s-au transformat în aprozare și le bagă oamenilor medicamente pe gât doar ca să aibă vânzări. Avem medici și farmaciști extraordinari la care trebuie să apeleze. Nu ieșiți dintr-un cabinet medical sau din farmacie fără să știți ce medicamente luați, pentru ce le luați și cum trebuie să le luați. Nu vă bateți joc de sănătatea dumneavoastră!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Patologia venoasă, în atenţia unor specialişti din sănătate reuniți la Cugir. Noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Circa 30 de medici specialişti, de familie şi farmacişti din Cugir, au discutat ieri după amiază, despre cele mai bune soluţii de tratament în cazul patologiei venoase, o boală des întâlnită în comunitate.

Cei prezenţi au împărtăşit informaţii valoroase necesare pentru aplicarea cât mai corectă a tratamentelor şi parcurgerea procesului de reevaluare a pacientului cu această suferinţă.

Accentul a fost pus pe variantele terapeutice disponibile la ora actuală, dar, mai ales pe importanţa colaborarii dintre specialiştii din domeniul medical, deoarece protocoalele actuale de tratament pot fi applicate corect pacienţilor doar dacă aceştia sunt evaluati de specialist, la indicaţia medicului de familie şi, în final, prescripţia medicală este onorată la nivelul farmaciilor.

Masa rotundă cu tema “Inflamaţia vasculară şi difuncţia endotelială: noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică” a fost organizat de dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, în colaborare cu Alfasigma.

„Mi s-a părut extrem de important această întâlnire a cadrelor medicale implicate în tratarea pacientului cu patologie venoasă şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă participând efectiv la discuţii. Pe lângă tratamentul medicamentos al bolii venoase cornice, cu preparate medicamentoase care să susţină funcţia endoteliului venos şi care să transforme “insuficienţa” venoasă în sufiecienţa, funcţionalitate venoasă, există şi alte aspect la fel de importante în tratarea acestei afecţiuni şi care ţin de igiena personală, stilul de viaţă (evitarea consumului de toxice, renunţarea la fumat şi practicarea exerciţiilor fizice). Pentru binele pacientului, reţeaua de colaborare între profesioniştii din domeniul medical trebuie să fie una funcţională. Am vorbit la această întâlnire despre rezultatele tratamentului pe bază de Sulodexid, substanţă care “hrăneşte“ endoteliul venos şi care are proprietăţi antiinflamatorii foarte bune. Nu este neapărat vorba despre o noutate a tratamentului, ci, mai exact, despre nevoia colaborării corecte a specialiştilor implicaţi în diagnosticare şi tratament, pentru ca el să ajungă să fie utilizat în favoarea pacientului.” (dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, medic chirurg chirurgie generală).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Mai multe blocuri de pe strada George Coșbuc au rămas fără apă potabilă, în urma unei avarii la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, furnizarea apei este întreruptă în orașul Cugir pe strada George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii produse la o conductă.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 20.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Cugir a avut loc o acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Let’s do it, Romania!”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În fiecare an, orașul Cugir este solidar cu eforturile depuse în întreaga lume de a curăța deșeurile de pe suprafața Pământului într-o singură zi, printr-o campanie derulată în peste 190 de țări simultan.

Astfel, sâmbătă 16 septembrie, sub sloganul Let’s do it, Romania!- Let’s do it, Cugir!, 60 de voluntari din localitate s-au mobilizat și au adunat gunoaiele aruncate de către unii cetățeni iresponsabili, din zona albiilor Râului Mare și Râului Mic, a Drumului Județean 704, între Șibot și Vinerea și din pășunea Sub vii din Vinerea. .

Voluntarii Cugirului au colectat selectiv 160 de saci cu pet-uri și alte materiale plastice, hărtie, sticle, metal, dar și deșeuri mari precum mobilier, saltele, anvelope, etc. Acestea au fost predate operatorului de salubritate SC RER Vest SA.

Acțiunea a fost organizată de Primăria Cugir și Serviciul Public de Gospodărire Locală, iar voluntarii implicați fac parte din Asociația Năsăpiște, Colegiul Național “David Prodan”, Romsilva-Ocolul Silvic Cugir precum și simpli cetățeni.

Echipamentele necesare demersului de curățenie (saci și mănuși) au venit din partea echipelor de organizare Let’s Do It, Romania!

Campania Let’s Do It, Romania! a fost organizată pentru prima dată pe 16 septembrie 2009. Patrusprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, la nivelul întregii țări s-a dorit implicarea a 100.000 de cetățeni în ceea ce se consideră „cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi” și pentru a crește gradul de conștientizare privind protejarea mediului înconjurător.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir