cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Spectacol omagial dedicat mamelor susținut de elevi din Cugir și Vinerea la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Spectacol omagial dedicat mamelor susținut de elevi din Cugir și Vinerea la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Publicat în 09.03.2017 la ora 15:53

Un grup de elevi aparținând ciclurilor primare și gimnaziale din Cugir și Vinerea au susținut cu ocazia zilei de 8 Martie un emoționant spectacol omagial dedicat mamelor.

Evenimentul intitulat ,,Un gând pentru mama” s-a desfășurat miercuri seara, în incinta bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea (părintele paroh Adrian Cebotari), și a cuprins momente poetice și muzicale interpretate de elevi de la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea și Școala Gimnazială Nr 3 Cugir.

Elevii au fost coordonați în frumosul demers artistic de către cadrele didcatice:  prof. înv. primar Szilagyi-Tomoiu Mihaela, Enescu Luniniţa, Ana Herlea, înv. Buda Ioan și profesor Luminița Cebotari. Tinerii au interpretat melodii dedicate momentului (la chitară și voce), iar unii dintre ei au recitat poezii dedicate mamelor și bunicilor aflate în lăcașul de cult.

Astfel au susținut și recitat poezii elevii : Ioana Ilieș (elevă în clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” Vinerea) cu poezia ”De ziua mamei” scrisă de poeta Elena Farago , Natalia și David Pașca (elevi în clasele I-a și a II–a a aceleiași instituții școlare) cu poeziile „Nimeni ca ea” și „Despre ea” scrise de către poeții români Medana Croitoru și Virgil Carianopol. La rândul ei, eleva Cristina Văidean ( clasa a III–a a Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” Vinerea) a recitând poezia „Mama” aparținând poetei Viorica Cazan.

O prestație specială a avut-o grupul folk „Anotimpuri” format din elevii ai Școlii Gimnaziale Nr 3 Cugir și al Școlii „Ioan Mihu Vinerea” (coordonați de către prof. Luminița Cebotari și preot Adrian Cebotari ), care au interpretat un buchet de trei cântece dedicate mamelor : „Mama” , „Dragostea mamei” și priceasna ” Fii lacrimilor tale”.

La finalul spectacolului fiecare doamnă, domnișoară prezentă a primit din partea consilierilor bisericești în mod simbolic câte o garoafă în semn de prețuire și recunoștință. Cei mici au oferit doamnelor câte o felicitare confecționată chiar de către ei la orele de curs. Potrivit prof. înv. primar Szilagyi-Tomoiu Mihaela, elevii alătur de cadrele didactice au confecționat și pregătit pentru a fi împărțite cu acest prilej 300 de felicitari.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 98 ori

Spectacol omagial dedicat mamelor susținut de elevi din Cugir și Vinerea la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.