cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Sindicaliștii de la Spitalul orășenec Cugir s-au alăturat Grevei Generale declanșate în sistemul de sănătate

Sindicaliștii de la Spitalul orășenec Cugir s-au alăturat Grevei Generale declanșate în sistemul de sănătate

Publicat în 31.10.2016 la ora 17:59

greva-generala-spital-orasenesc-cugir-oct-2016După cum se știe, negocierile pe care le-au purtat sindicatele din sistemul sanitar cu guvernul Cioloș au eşuat, iar acum s-a ajuns la ultima şi cea mai categorică formă de protest: greva generală.

Potrivit hotărârii luate de Consiliul Naţional al Sindicatelor “Sanitas”, și la Cugir sindicaliștii Spitalului Orășenesc: asistente, infirmiere, brancardieri, personal administrative, au intrat în grevă generală, susţinând că protestul are la bază “atitudinea cel puţin indiferentă a guvernanţilor şi, în acelaşi timp, creşterea nivelului de nemulţumire a colegilor nedreptăţiţi ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20/2016 şi OUG 43/2016”.

Așadar, spitalul va lucra în cele două schimburi, la numai o treime din capacitate – practic, asigurând doar urgenţele – situație valabilă  și pentru  pacienţii care se vor prezenta la ambulatoriu pentru consultaţii sau ca să-şi ridice reţete.     

 “Doleanţele noastre sunt legate de cele două ordonanţe, care s-au vrut a fi ordonanţe corectoare, dar au creat discrepanţe şi mai mari, au adâncit diferenţele dintre salariile personalului medical. Nemulţumirile sunt legate şi de calcularea sporurilor, care sunt raportate la salariile din 2009, şi cerem aplicarea sporurilor la salariile de bază din acest an. Conform legii, în timpul grevei, două treimi dintre salariaţii aflaţi în unitatea de sănătate pot participa la grevă, restul trebuie să asigure continuitatea actului medical. Aceştia din urmă pot să nu fie membri de sindicat. În funcţie de parcursul negocierilor de astăzi cu Ministerul Sănătăţii, vom lua o hotărâre: continuăm sau ne oprim”, ne-a declarat Marius Sepi pim – vicepreședinte al Federației Naționale ,,SANITAS”.

Potrivit liderului de sindicat de la Spitalul din Cugir, Camelia Costinaș, ,,sindicaliștii își cer scuze faţă de persoanele care vor fi afectate de grevă şi îi roagă pe pacienți să înţeleagă că revendicările lor sunt pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii decente de lucru, cu respectarea normativului de personal, cu asigurarea stocului corespunzător de  materiale şi medicamente, cu dotări corespunzătoare”.

În acelaşi timp, viceliderul Marius Sepi făcea un nou apel către toate partidele politice parlamentare, să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităţilor şi nedreptăţilor inacceptabile generate de cele două ordonanţe de urgenţă criticate, în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 310 ori

Sindicaliștii de la Spitalul orășenec Cugir s-au alăturat Grevei Generale declanșate în sistemul de sănătate
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.