cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Se poate şi repede, şi bine! ”Autostradă” dintr-un drum inundat, construită în timp record la Ceru Băcăinţi

Se poate şi repede, şi bine! ”Autostradă” dintr-un drum inundat, construită în timp record la Ceru Băcăinţi

Publicat în 03.09.2015 la ora 12:00

autostrada ceru bacaintiDrumul comunal DC Ceru Băcăinți – Bulbuc, de 5,18 kilometri, a fost asfaltat integral într-un timp record, de numai 4 luni, pe lângă asfaltarea propriu-zisă, pe toată lungimea acestuia fiind realizate și rigole betonate.

La recepția lucrărilor au luat parte reprezentanții Primăriei Ceru Băcăinți, în frunte cu primarul Remus Giurgiu, prefectul Gheorghe Feneșer, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții: Doru Cetean – director și Ovidiu Șerbu – inspector. Drumul amintit a fost inundat în anul 2010 și a devenit greu practicabil. În perioada mai – august 2015, acesta a fost asfaltat în baza unui proiect în valoare de circa 1,4 milioane de euro finanțat cu fonduri europene pe Măsura 322 ”Renovarea, dezvoltarea satelor”, Submăsura d) ”Investiții privind lucrări de refacere și modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundații în anul 2010”. ”Licitația a fost câștigată de firma DORALEX Cluj-Napoca, lucrările fiind executate în subantrepriză de SC PRENIS SRL Blaj, reprezentată de domnul Dumitru Ilia, cărora doresc să le mulțumesc și pe această cale. De altfel, toată lumea prezentă a fost impresionată de timpul record în care a fost refăcut drumul, precum și de calitatea deosebită a lucrărilor. Când treci de pe drumul județean pe acest drum, parcă intri pe autostradă”, a declarat pentru ziarul ”Unirea” primarul Remus Giurgiu. Pe de altă parte, el a precizat că au demarat lucrările de pietruire a drumurilor sătești din Fântânele, Groși, Bolovănești, Cucuta, Dumbrăvița și Bulbuc, în lungime totală de 8,5 kilometri. Fondurile necesare, în valoare totală de aproape 100.000 de euro, au fost aprobate de Consiliul Local Ceru Băcăinți, urmând ca, în funcție de condițiile meteorologice, acestea să fie pietruite în circa două luni de zile.

Acest articol a fost citit de 931 ori

Se poate şi repede, şi bine! ”Autostradă” dintr-un drum inundat, construită în timp record la Ceru Băcăinţi
4 (80%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.