cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Schimb intercultural între tineri de etnie romă din Cugir și Franța

Schimb intercultural între tineri de etnie romă din Cugir și Franța

Publicat în 12.06.2019 la ora 11:02

Începând de luni, 10 iunie 2019, în orașul Cugir s-a dat startul desfățurării mai multor activități culturale și educative menite să conducă la combaterea discriminării etnice, prevenirea și diminuarea efectelor stereotipurilor și prejudecăților, promovarea interculturalității, cunoașterea culturii popoarelui român și francez, creșterea gradului de încredere a tinerilor.

Consacrate unui schimb intercultural între România și Franța, manifestările se vor finaliza pe data 14 iunie, cu un miniconcert care va cuprinde cântece tradiționale din cele două țări, precum și melodii din folclorul romilor. Potrivit lui Cristian Roman, reprezentant al SPAS Cugir, activitățile se desfășoară în aer liber, într-o zonă turistică deosebită situată pe Râul Mic din Cugir.

„În acest cadru vor avea loc seri cu specific românesc, franțuzesc și cu specific rom, în care vor fi prezentate, pe lângă muzica reprezentativă a celor două țări și  preparate culinare, iar finalul taberei se va încheia cu miniconcertul tuturor muzicienilor, precum și cu spectacol oferit de fanfara Transilvania din Cugir”, ne-a declarat Cristian Roman.

Implicați în acest proiect sunt: Asociația „Cultură și Tradiție Rom@Gal” din Cugir;  College Sain Joseph Du Puy En Velay Franța reprezentat de către prof. Didier Mercier și educator Alain Velay (speciaizati în activități cu tinerii cu probleme comportamentale), alături de șase tineri instrumentiști; membri ai proiectului „Incluziv”, tineri din grupul țintă alături de experții SPAS Cugir /Partenerul nr.4, implementat de către Primăria Orașului Cugir  2018 – 2020.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 215 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.