Rămâi conectat

Economie

Romulus MICU: „SC Uzina Mecanică Cugir se va achita de toate datoriile şi va continua să lucreze pe profit”

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

interviu cugirInterviu cu ing. Romulus MICU – director general la SC Uzina Mecanică Cugir.

– Domnule director general, săptămâna trecută aţi participat la Ministerul Economiei la o şedinţă de analiză a activităţii societăţii pe care o conduceţi. Care au fost concluziile rezultate în urma acestei reuniuni?
– Alături de alte 14 societăţi care lucrează pentru industria de apărare şi Uzina Mecanică Cugir a făcut o prezentare a activităţii pe anul 2014, nu doar la ministerul economiei, ci şi la Compania Naţională Romarm, în prezenţa noului director general, doamna Floarea Şerban. În urma prezentării şi a analizei care a avut loc a rezultat că societatea a încheiat anul 2014 pe profit real. Chiar dacă în ultimii cinci ani am avut profit pe exploatare, ca urmare a datoriilor pe ansamblu, nu am putut declara că am făcut profit. După cum se ştie, prin Ordonanţa nr. 25, dată de Guvern, uzina a fost scutită de datoriile aferente activităţii militare, dar au rămas: datoriile aferente producţiei civile (datorii istorice), datoriile la buget, stopajul la sursă şi datoriile la AVAS. Din cele 48 milioane lei datorii am ajuns la 36,5 milioane la finele anului trecut, iar acum mai avem aproximativ 31 milioane.

– Ce măsuri urmează să luaţi în perioada următoare pentru a lichida datoriile care au mai rămas?
– Programul societăţii este de lichidare a datoriilor până la finele anului 2016, astfel încât uzina să nu mai aibă nicio obligaţie faţă de bugete sau clienţi. Ne bazăm pe faptul că suntem ocupaţi cu comenzi la capacităţi pentru personalul existent (2015-2016), fapt ce ne garantează că şi în anii următori vom fi tot pe profit. Ca urmare a numărului mare de contracte pe care le avem de onorat şi a perspectivelor de creştere a comenzilor de la noi parteneri, suntem preocupaţi şi de situaţia resurselor umane. De aceea, am întocmit o documentaţie privind creşterea cu încă 80 de persoane a numărului de salariaţi, cuprins în bugetul pe 2015, documentaţie care se află acum la Ministerul Economiei, Ministerul de Finanţe şi la Ministerul Muncii. Un lucru care ne bucură având în vedere că se creează locuri de muncă şi că într-un interval de şapte luni efectivul uzinei se majorează la 1.143 de angajaţi. Trebuie să recunosc faptul că numărul de oferte este în creştere, urmând ca Romarm şi Romtehnica să încheie noi contracte în perioada ce urmează, pentru produsele muniţie şi armament pe care le fabricăm. Suntem, de asemenea, preocupaţi de programul de lichidare a datoriilor având în vedere că nu debitele care să genereze probleme sunt piedicile, ci penalităţile care reprezintă 76% din datorii. În ceea ce priveşte relaţiile comerciale cu colaboratorii interni, vă pot declara că nu avem datorii faţă de aceştia, fiind la zi cu plăţile.
– Este cunoscut faptul că uzina dispune de mai multe active, o mare parte dintre ele fiind închiriate. Ce planuri de viitor aveţi ştiind că unii investitori doresc să cumpere spaţiile pe care le-au închiriat?
– La acestă dată există 18 cereri de intenţie de cumpărare a spaţiilor de către chiriaşi, pentru 12 active de pe platforma UMC şi externe. Noi am depus dosarele la minister şi aşteptăm eliberarea unui răspuns privind modalităţile de vânzare.
– Ce plan aveţi în domeniul investiţiilor?
– Societatea şi-a propus un plan de investiţii pe anul 2015, care urmăreşte retehnologizarea secţiilor de producţie, dotarea cu utilaje performante, reabilitarea obiectivelor societăţii şi a reţelelor de utilităţi.
– Vă mulţumesc pentru interviu şi vă doresc mult succes!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Uzina Mecanică Cugir la 225 de ani. Respect și prețuire față de cei care au ținut viu spiritul economic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a luat decizia ca personalul muncitor al unității să poarte pe tot parcursul anului 2024, salopeta s-au halatul de lucru, pe care să fie imprimate insemnele „UM Cugir 225 ani”.

Secretarul Sindicatului Liber al UM Cugir, Virgil Matei ne-a declarat că în semn de respect pentru brandul ofrit de marea citadelă a industriei românești, de-a lungul timpului, conducerea societății împreună cu sindicatul și-au propus să ofere în mod inedit o imagine sugestivă acestui an aniversar.

„Împreună ne dorim un an aniversar cu multe realizari profesionale si financiare pe masura celor peste două secole de existență a unitatii noastre. Ne exprimăm recunoștința față de înaintașii nostri, care ne-au lăsat moștenire o unitate ce a ținut viu spiritul economic al orasului Cugir. Ne dorim ca și cei care conduc destinele tării să sprijine cu investiții sigure, Uzina Mecanică, un veritabil fanion a Companiei Naționale Romarm, pentru că aceasta merită o mult mai mare implicare în ceea ce privește investiții si comenzi din partea statului. S-a dovedit prin cifre faptul că, prin asigurare de comenzi, uzina a reusit in ultimii doi ani sa fie pe profit”, a declarat viceliderul Sindicatului Liber, Virgil Matei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 4 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 4 iunie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
PATISERIE ȚUPI SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 5 0758357608
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în comuna ȘIBOT, la data de 28 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 28 mai 2024, pe raza comunei ȘIBOT.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna ȘIBOT și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SIPIGFERM S.R.L. MEDIC VETERINAR 1 0358401297
SIPIGFERM S.R.L. TEHNICIAN VETERINAR 1 0358401297

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir