Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate deosebite obținute de altleții clubului CSO Cugir la Campionatul național de cros pentru copii și juniori, de la Botoșani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atleții de la CSO Cugir pregătiți de antrenorul Gheorghe Hăprean, au obținut într-o perioadă relativ scurtă, rezultate cu care se pot mândri. Astfel, la Campionatul național de cros pentru copii și juniori desfășurat săptămâna trecută la Botoșani, o competiție de anvergură, care a reunit peste 500 de atleți din 80 de cluburi, sportivii cugireni au înregistrat un neașteptat succes.

Între primii 10 alergători s-au situat: Paraschiv Paul, Mătâcă Corina,  Borroș Antonio, Bîrgoz Eduard. La categoria Juniori 3, echipa de cros formată din Paraschiv Paul,  Bîrgoz Eduard, Urâtoiu Ionică, Cherecheș Cătălin și Cugerean Mihai, au urcat pe podium, obținând locul III.  ,,Nu acesta a fost obiectivul nostru având în vedere că ne-am propus încă înainte cu un an ca la această competiție să obținem titlul de campion național. Tot cu acești copii, în 2015, la Băile Felix am ocupat locul I. Din păcate, ca urmare a unor împrejurări defavorabile am ratat prima treaptă a podiumului”, susține profesorul Gheorghe Hăprean. De reamintit că tot în acest sezon, la București s-a desfășurat Campionatul național de sală pentru Juniori 3, concurs la care, patru sportivi de la CSO Cugir au luat startul la probele de 800 m și 3000 m.

Doi dintre ei și anume Bîrgoz Eduard s-a clasat pe locul IV la 800 m cu timpul de 2 minute,13 secunde, iar Paraschiv Paul a alergat 3000 m cu timpul de 10 minute, 34 secunde. Un alt concurs – Maratonul Aiudului s-a dovedit de asemenea, un frumos succes pentru atleții de la CSO Cugir. ,,Maratonul Aiudului a fost pentru noi cei de azi, o școală în a demonstra că suntem capabili să ducem mai departe tradiția școlii cugirene de atletism în ceea ce privește alergarea de fond și mare fond, începută de profesorul Vasile Lupu. Astfel, la acest concurs desfășurat recent, sportivul Paraschiv Paul a obținut locul I la categ. până la 18 ani în proba de semimaraton  21 km cu timpul de 1 oră, 37 minute, iar Ionașcu Iulian tot la aceeași categorie, locul II cu timpul de 1 oră, 43 minute”, a prcizat antrenorul cugirean.

El a menționat că tot la acest maraton au mai alergat din Cugir atleții seniori Stoian Dan și Cojocaru Edi, precum și veteranii Hârjoc Vasile  și Pâclișan Silviu. Înainte de a încheia, profsorul Gheorghe Hăprean a ținut să-i amintească pe veteranii cugireni Lupu Vasile și Hârjoc Vasile, ,,modele pentru tinerii de azi în ce privește mișcarea, sportul și sănătatea”, fapt dovedit și la Campionatul național de cros pentru veterani de la Pitești, ambii obținând titlul de campion național la categoria de vârstă la care au alergat.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir