cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Revoluţionarii din Cugir, nemulţumiţi că nu sunt scutiţi de impozitul pe clădiri

Revoluţionarii din Cugir, nemulţumiţi că nu sunt scutiţi de impozitul pe clădiri

Publicat în 16.12.2017 la ora 10:30

La dezbaterea publică privind taxele şi impozitele locale, desfăşurată recent la nivelul oraşului Cugir, au fost prezente şi câteva persoane care posedă Certificate de revoluţionar cu rol determinant.

Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de refuzul administraţiei locale de a-i scuti pe cei aproape 50 de revoluţionari de impozitul pe clădiri. Potrivit legii, scutirea de impozit pe clădirile aparţinând revoluţionarilor rămâne la latitudinea consiliilor locale, celelalte obligaţii la bugetul local pentru bunuri mobile şi imobile fiind prevăzute în Legea nr. 341/2004, privind cinstirea eroilor martiri şi sprijinirea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Prezent la dezbaterea amintită, primarul Cugirului, Adrian Teban, a afirmat că administraţia nu poate face aceste scutiri decât în situaţia în care Guvernul sprijină financiar, de la bugetul de stat, această cerere. „Dacă Guvernul alocă în compensare contravaloarea obligaţiilor pe care revoluţionarii le au faţă de Direcţia taxe şi impozite, n-avem nimic împotrivă. Nu ne putem permite ca la un buget şi aşa destul de mic să facem scutirile pretinse”, a spus primarul.

După cum susţine revoluţionarul Ioan Cristea, decizia scutirii de impozit aparţine Consiliului Local Cugir, dar este sceptic în ceea ce priveşte rezolvarea acestei probleme. „Nu ne aşteptăm la iniţierea unui proiect de hotărâre privind cererea noastră, dar nici la vreun sprijin din partea consiliului local, mai ales că suntem calificaţi de unii dintre aleşi drept profitori”, a spus Cristea.

C. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 429 ori

Revoluţionarii din Cugir, nemulţumiţi că nu sunt scutiţi de impozitul pe clădiri
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.