cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Recomandări de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru un trafic rutier mai sigur

Recomandări de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru un trafic rutier mai sigur

Publicat în 29.12.2015 la ora 13:39

politie-filtru-cugirinfoIPJ Alba recomandă respectarea regulilor de circulaţie, precum şi a indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic, mai ales în contextul atenţionărilor meteorologice din care reiese că vremea se va răci, vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații, existând riscul apariției poleiului.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în condiții de carosabil umed ori acoperit de zăpadă sau polei, este mult mai mare. Aceștia trebuie să evite să acţioneze brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece pot derapa foarte uşor!

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Biroul de presă al IPJ Alba

Facebook 

Acest articol a fost citit de 58 ori

Recomandări de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru un trafic rutier mai sigur
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.