Rămâi conectat

Administraţie

Reabilitarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat participarea UAT Cugir la selecția publică de proiecte necompetitive cu proiectul „Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Vinerea” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

A fost împuternicit Serviciul Public de Asistență Socială Cugir  cu  dreptul de a efectua lucrări de reabilitare, consolidare (inclusiv seismică), modernizare, eficientizare energetică, recompartimentare a imobilului situat în Vinerea str. Morilor nr. 5 precum şi dotarea și accesibilizarea acestuia prin proiectul amintit.

Potrivit demersului, toate cheltuielile neeligibile identificate în faza de elaborare sau în faza de implementare a proiectului, precum şi toate costurile suplimentare din fonduri proprii, în cazul în care, pe parcursul implementării proiectului, în vederea atingerii obiectivelor acestuia, se impune depăşirea bugetului, vor fi suportate din bugetul local.

Se va asigura sustenabilitatea serviciului social pe o durată de minim 5 ani, de la încetarea contractului de finanţare prin Serviciul Public de Asistență Socială Cugir, sens in care se va prelungi corespunzător si Contractul de dare în administrare a imobilului.  Finanțarea acordată pe tip de serviciu social este de 1.107.607,49 lei fără TVA, estimarea distributiei costurilor fiind: Cost reabilitare și accesibilizare: 163.196 Euro=803.364,94 lei (1 euro=4.9227 lei); Cost dotare: 61.804 Euro = 304.242,55 lei (1 euro=4.9227 lei).

„Ținând cont de aceste cheltuieli eligibile, dorim să initiem activități de modernizare si eficientizare energetică a centrului Vinerea prin montarea de panouri solare de putere mare care sa asigure energia electrica necesară consumului propriu instituției si apa calda folosita in centru, dar si incalzirea. Ultimele lucrari de reabilitare/modernizare ale centrului au fost efectuate în anul 2011, cand a fost dată clădirea în folosință. In ceea ce priveste dotarea, dorim achizitionarea unui mijloc de transport adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabiltati in scaun cu rotile, care s-a dovedit a fi de stricta necesitate pentru beneficiarii centrului nostru. Sediul Centrului social multifunctional pentru persoane cu nevoi speciale este situat în Vinerea, pe str. Morilor, nr.5B, la o distanță considerabilă de stația mijloacelor de transport în comun, fiind astfel mai greu accesibil persoanelor cu dizabilități”, a precizat șefa serviciului SPAS Cugir, jr. Viorica Mariana Nedel.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Lucrări de modernizare avansate, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Cugirului, Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările de modernizare la o importantă instituție școlară din oraș se vor încheia în următoarele luni.

La Școala Gimnazială Nr. 3 se lucrează cu motoarele turate la maxim, aici existând o finanțare de  peste 21.000.000 lei investiți prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu”.

Astfel, lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 80% și prevăd modernizare pentru: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, echiparea cu mobilier și echipamente, modernizare băi etc. Se va monta lift pentru persoane cu dizabilități, și sunt executate și lucrări la gardul împrejmuitor și curtea interioară.

„Ulterior va fi montant mobilierul nou, necesar pentru desfășurarea a activităţii de învăţământ.

Prin același proiect se modernizeaza și corpul de pe str. Merilor din Vinerea.

Lucrările sunt realizate în proporție de peste 90% și s-au modernizat: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, băi etc.

De asemenea, se modernizează terenul de sport, curtea interioară și se echipează cu mobilier nou.

Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpului de pe Aleea Constructorului”, ne-a transmis edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir