Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă la cursul dedicat Ambasadorilor eTwinning, desfășurat în Grecia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 18-20 aprilie 2024, în Grecia s-a desfășurat un eveniment de excepție dedicat ambasadorilor eTwinning, având ca temă introducerea în școli a educației socio-emoționale și a stării de bine, o inițiativă crucială pentru a susține sănătatea mentală și emoțională a elevilor și a cadrelor didactice.

A fost organizat un curs la care au luat parte ambasadori eTwinning și reprezentanți ai agențiilor naționale din 42 de țări, cu o agendă bogată în  workshopuri, activități de lucru în perechi sau grupuri mici, schimburi de experiență și partajarea bunelor practici.

De asemenea, a inclus și scurte vizite la obiective culturale din capitala Greciei, Atena, pentru a îmbina învățarea cu experiențele culturale.

Printre participanți s-a numărat și prof. Nicoletta Huștiuc, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir.

Potrivit reprezentantei din Cugir, cursul a debutat cu o introducere susținută de oficiali ai Ministerului Educației din Grecia și ai NSO Grecia, stabilind astfel baza pentru discuțiile și activitățile viitoare. Ambasadorii eTwinning din Grecia au fost gazdele workshopurilor, oferind oportunitatea participanților de a se înscrie la sesiuni în avans.

„Personal, am optat pentru unul din  workshopuri  condus de o colegă ambasadoare, tot profesor pentru învățământul preșcolar, din Grecia, despre educația socio-emoțională la copii și cadrele didactice, folosind exemple practice din proiectele eTwinning integrate în programa școlară.

Din partea României, am fost prezenți 4 ambasadori eTwinning. Acest eveniment a fost pentru mine o oportunitate excepțională de a întâlni oameni deosebiți, de a lega noi prietenii și de a reîntâlni vechi colegi și colege cu care am avut plăcerea să interacționez în diverse contexte internaționale.

Sunt profund recunoscătoare eTwinning România pentru această oportunitate și sunt încântata să fac parte din această minunată comunitate”, ne-a relatat Nicoletta Huștiuc.

Acest curs nu doar că a adus cunoștințe și idei noi în domeniul educației socio-emoționale și al stării de bine în școli, dar a întărit și legăturile între ambasadorii eTwinning din diferite țări, contribuind astfel la consolidarea și extinderea rețelei eTwinning la nivel internațional.

Un aspect important pe care l-am abordat în cadrul acestui eveniment a fost importanța bunăstării în școală. Educația socio-emoțională și accentul pus pe starea de bine a elevilor și cadrelor didactice este esențială pentru crearea unui mediu propice în procesul de învățare. O abordare holistică asupra bunăstării școlare nu numai că contribuie la îmbunătățirea performanțelor academice, ci și la dezvoltarea armonioasă a fiecărui individ în cadrul comunității școlare”, a mai precizat participanta din Cugir.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir