cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Procesiune religioasă la Cugir de sărbătoarea Sfintei Cruci

Procesiune religioasă la Cugir de sărbătoarea Sfintei Cruci

Publicat în 12.09.2013 la ora 12:42

troita-noua-cugirCredincioșii din Cugir sunt chemați sâmbătă, 14 septembrie, să participe la procesiunea religioasă organizată de Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, lăcaș de cult unde slujește preotul paroh Mircea Giurgea.

Manifestarea, consacrată marii sărbători a Sfintei Cruci se va desfășura începândcu ora 16.00, pe traseul Biserica „Adormirea Maicii Domnului”- Piața de sus a orașului, locul unde începând cu ora  17.00 va avea loc Slujba de Sfințire a unei troițe (foto) ridicată în rondoul din fostul parc, existent până nu de mult în această zonă.
După cum arătam într-un articol publicat cu câteva zile în urmă, autoritățile din Cugir, de comun acord cu bisericile din localitate au hotărât înălțarea unei cruci, pe locul, în care, potrivit unor surse, ale localnicilor a existat cândva un cimitir. Dovezile, în acest sens sunt fragmentele de oase umane scoase la iveală cu prilejul unor săpături efectuate la infrastructura de canalizare și la fundațiile unor clădiri din zonă.
Conform unor informații la evenimentul de sfințire a troietei vor lua parte credincioși, reprezentanți ai administrației locale, precum și un sobor de preoți de la bisericile din localitate, care vor susține slujba consacrată ridicării acestui simbol al credinței noastre strămoșești.

C. P.

Acest articol a fost citit de 731 ori

Procesiune religioasă la Cugir de sărbătoarea Sfintei Cruci
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.