Rămâi conectat

Administraţie

Primarul Cugirului, Adrian Teban, la reuniunile Comitetului Regiunilor de la Bruxelles

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Adrian-Teban-primar-CugirConsiliul Local Cugir va lua vineri o decizie cu privire la participarea primarului Adrian Teban, în interes de serviciu, la reuniunile Comitetului Regiunilor de la Bruxelles – Belgia, pe perioada mandatului pe care acesta îl deţine. Teban a fost ales cu ocazia sesiunii plenare constitutive a Comitetului Regiunilor pentru mandatul 2010-2015, în calitate de membru supleant care reprezintă România în Comitetul Regiunilor.

Reprezentanţii locali şi regionali s-au angajat să utilizeze noile competenţe acordate prin Tratatul de la Lisabona pentru a aduce Europa mai aproape de cetăţeni. Pe lângă extinderea cerinţelor privind consultarea CoR pe parcursul adoptării legislaţiei UE, CoR are acum dreptul să introducă acţiuni în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru a apăra prerogativele oraşelor şi regiunilor Europei.
Potrivit Referatului de specialitate, adunarea reprezentanţilor regionali şi locali din Uniunea Europeană este formată din aleşi regionali şi locali aflaţi în serviciul integrării europene. Prin intermediul acestei instituţii se asigură reprezentarea instituţională a tuturor teritoriilor, regiunilor, oraşelor şi localităţilor din Uniunea Europeană. Misiunea CoR este de a implica autorităţile regionale şi locale în procesul decizional european şi de a încuraja astfel o participare mai activă a cetăţenilor. Acţiunea CoR se întemeiază pe convingerea că, pentru a construi o uniune din ce în ce mai strânsă şi mai solidară între popoarele Europei şi pentru a răspunde provocărilor globalizării, cooperarea între nivelurile european, naţional, regional şi local este indispensabilă. În acest scop, se cooperează strâns cu Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, iar în statele membre, cu instituţiile de la diferite niveluri ale autorităţii publice, pentru a promova în special guvernanţa pe mai multe niveluri.
Cei 353 de membri ai Comitetului Regiunilor, care sunt preşedinţi, primari sau reprezentanţi aleşi ai regiunilor şi oraşelor, trăiesc şi muncesc zi de zi în regiunea/oraşul lor de origine, păstrează contactul cu preocupările cetăţenilor, îşi asumă rolul de purtători de cuvânt ai acestora în cadrul procesului decizional şi legislativ european şi invers, îşi informează concetăţenii despre evoluţiile de la nivel european şi găzduiesc şedinţe şi conferinţe ale Comitetului Regiunilor în regiunea/oraşul lor. Mandatul unui membru al CoR este de 5 ani şi începe la data intrării în vigoare a numirii sale de către Consiliu.
În proiectul de hotărâre se menţionează că cheltuielile de deplasare la Bruxelles a primarului oraşului Cugir cu ocazia reuniunilor organizate de către Comitetul Regiunilor se vor suporta din bugetul local, după cum urmează: cheltuieli de cazare şi diurnă în cazul în care participă în baza mandatului CoR; cheltuieli de transport, cazare şi diurnă în cazul în care participă fără mandat CoR.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir