Administraţie
Primăria orașului Cugir a definitivat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice
Primăria orașulu Cugir a stabilit Regulament cu privire la parcarea autovehiculelor în parcările de reşedinţă aflate pe raza Orașului Cugir, modul exploatării şi întreţinerii acestora.
Administratorul parcării este Primăria Orașului Cugir, prin Biroul Administrarea Domeniului Public și privat.Staționarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală în funcție de tipul parcării (modernizată sau nemodernizată), taxă ce se poate modifica prin hotărâri ale Consiliului Local al Orașului Cugir. Respectivele abonamente tip reşedinţă dau dreptul folosirii locului de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta şi duminica pe tot parcursul zilei. Între orele 08.00 – 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană.
Locurile de parcare rezidențiale care fac obiectul atribuirii sunt cele situate în parcările de reşedinţă amenajate în conformitate cu prevederile prezentului regulament, la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, în funcţie de configuraţia perimetrului de amplasare, putându-se depăşi această limită.Staționarea autovehiculelor radiate pe terenurile proprietate publică în sensul prezentului regulament și a legislației specifice în vigoare este interzisă De asemenea, staționarea autovehiculelor fără plăcuțe de înmatriculare sau într-o stare avansată de degradare pe terenurile proprietate publică în sensul prezentului regulament și a legislației specifice în vigoare este interzisă.
Potrivit Regulamentului, se va asigura eliberarea unui singur abonament / locuință (apartament sau familie). Acesta va fi afişat la loc vizibil pe parbriz.Vehiculul pentru care se solicită abonament trebuie să fie în proprietatea solicitantului sau să îi fie dat în folosinţă prin procură încheiată de proprietar, împrejurare dovedită cu certificatul de înmatriculare şi procura, când este cazul;Până în data de 30.03 a anului în curs se eliberează, cu prioritate, abonamentele pentru vehiculele aflate în evidenţă la Direcţia Venituri Cugir.
În cazul în care nu se achită tariful de parcare până la data de 30.03 a anului în curs, terenurile proprietate publică utilizate anterior se pot repartiza altor solicitanţi, caz în care se poate elibera şi al doilea abonament pentru locuinţă ( apartament sau familie).Acesta este valabil exclusiv pe strada şi amplasamentul pentru care s-a eliberat.
Sunt exceptate de la plata taxei: autovehiculele folosite de unităţile instituţiilor din sistemul de apărare naţională, ordine publică, siguranţă naţională, de serviciul de pompieri, protecţie civilă, poliţie şi alte servicii de urgenţă, autovehiculele serviciilor locale de gospodărie comunală, precum şi vehiculele folosite pentru întreţinerea drumurilor; autovehiculele proprietate personală a persoanelor cu handicap folosite exclusiv pentru transportul acestora
Beneficiarilor locurilor de parcare le sunt interzise: ocuparea locului de parcare de reşedinţă atribuit conform prevederilor prezentului regulament, de către alte persoane decât cel căruia i-a fost atribuit; neasigurarea curăţeniei în parcări de către beneficiarii locurilor de parcare; montarea ilegală a unor însemne/plăcuţe pentru rezervarea locului de parcare sau a unor sisteme de blocare acces, altele decât cele amplasate de administraţia publică locală;
Nerespectarea obligațiilor prevăzute mai sus, constituie contravenție și se sancţionează cu amendă contravenţională între 100 și 600 lei.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Primarul Adrian Teban a verificat stadiul lucrărilor de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir
În cursul zilei de joi, 5 septembrie 2024, primarul Cugirului, Adrian Teban, a verificat stadiul în care se află lucrările de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu.
Se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”. Lucrările sunt realizate în procent de 95%.
În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.
La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an.
Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.
La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.
La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.
În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ.
Administraţie
De astăzi, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană preparată în cadrul blocului alimentar propriu
Începând de duminică, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană praparată în cadrul blocului alimentar propriu.
Primarul Adrian Teban a declarat: „Sunt mulțumit de colaborarea dintre Primăria Orașului Cugir și echipa managerială a spitalului condusă de Florin Arion, fapt care a dus din nou la investiții în cadrul spitalului nostru. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că scopul principal al acestei investiții este acela de a contribui la îmbunătățirea serviciilor alimentare oferite pacienților în cadrul spitalului, pentru a asigura în totalitate pregătirea și prepararea hranei în regim propriu în cadrul blocului alimentar. În același timp, s-a urmărit eficientizarea din punct de vedere termic și al consumurilor privind clădirea dar și îndeplinirea condițiilor optime de funcționare din punct de vedere sanitar, de igienă și confort”.
S-a finalizat investiția „Reabilitare bloc alimentar și birouri”, investiție de peste 250 000 euro din fonduri proprii.
S-au executat lucrări de:
– refacere finisaje interioare și exterioare
– se vor reface toate instalațiile electrice, termice și sanitare
– montare tâmplării PVC4 cu geamuri termopan
– învelitoare din țiglă ceramică
– șarpantă din lemn ecarisat de rășinoase, amplasarea elementelor șarpantei urmând elementele structurale din fier beton armat și a zidăriilor portante cu rol de preluare și descărcare a încărcărilor structurale spre fundații
– refacerea buiandrugilor
– trotuare de protecție de minim 60 cm, din beton, cu pantă de scurgere care să asigure înlăturarea apelor pluviale
– anvelopări etc.
De asemenea, blocul alimentar a fost dotat și utilat cu echipamente industriale profesionale precum și mobilier specific din inox.
Blocul alimentar este autorizat DSP și DSV și respectă toate circuitele obligatorii de igienă.
Administraţie
Peste 15 milioane de euro investiți în Cugir prin reducerea emisiilor de carbon bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă
Finanțat din fonduri europene, dar și prin cofinanțare de la bugetul local, cel mai complex proiect implementat până în prezent în Cugir a fost recepționat de către primăria locală.
Primarul Adrian Teban a declarat că: “În ultimii doi ani, orașul nostru a trecut printr-un amplu proces de transformare, devenind acum un oraș în care în maximum 15 minute se poate traversa între punctele cele mai indepărtate. Acest proiect a adus un impact pozitiv major pentru infrastructură și transportul public de călători. Au fost ani de muncă în care am traversat toate etapele – realizarea de documentații, depunerea de proiecte, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări, lucrările efective, iar acum recepționam proiectul. Este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare totală de peste 15 milioane de euro”.
Au fost modernizate străzile: Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, M. Viteazul, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Strada Ion Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Grivițe și Râul Mic.
Pe toate străzile au fost reabilitate şi extinse trotuarele şi au fost înfiinţate piste de biciclete iar pe strada Victoriei au fost amenajate sensuri giratorii și semafoare pentru reducerea vitezei și decongestionarea zonelor cu trafic mai intens.
S-au achiziționat 6 autobuze cu propulsie hybrid Mercedes Benz și 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare până la sfârșitul anului, cu 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).
Au fost înființate 41 de stații de autobuz și a fost introdus un sistem de monitorizare video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu automate e-ticketing pentru eliberarea biletelor de călătorie.
Constantin PREDESCU
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 săptămâni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 5 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
Cosmin M
24.12.2017 la 9:32
Și dacă vine cineva din alta localitate in vizita la părinți de exemplu, iar aceștia nu au mașina și implicit nu este cazul unui abonament? In acest caz cum se procedează? Unde se poate parca? Care sunt parcările publice?