cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Primăria din Ceru Băcăinți nu mai poate plăti salariile după ce a aplicat Legea salarizării

Primăria din Ceru Băcăinți nu mai poate plăti salariile după ce a aplicat Legea salarizării

Publicat în 13.09.2017 la ora 19:56

Primăria comunei Ceru Băcăinți, care are cinci angajați fără primar și viceprimar, nu mai poate plăti salariile, după ce a aplicat Legea salarizării. ”Dacă nu primim nimic la rectificare până la sfârșitul anului, ne-am dus cu pluta. Mi se rupe sufletul”, spune primarul Ioan Trif.

Ceru Băcăinți este cea mai săracă localitate din județul Alba, iar pe teritoriul ei, de aproape 5.000 de hectare, trăiesc 270 de persoane, jumătate fiind trecuți de 60 de ani. Pe raza comunei un singur magazin desfășoară activitate comercială, iar primarul comunei, Ioan Trif, a declarat că impozitele nu s-au mărit, deoarece aleșii locali s-au ”gândit la oameni”.

Întrebat dacă primăria poate plăti salariile după aplicarea Legii salarizării, primarul Ioan Trif a spus că doar dacă se ia un împrumut.

 ”Nu avem bani de salarii de aici încolo. Dacă nu primim nimic la rectificare până la sfârșitul anului, ne-am dus cu pluta. Nu avem niciun leu pentru salarii nici pentru facturi, nici pentru nimic (…) Mi se rupe sufletul. Nu știu dacă luăm salariul și nu știu dacă aș vrea să încercați să trăiți sentimentul acesta să nu vină banii. Deja suntem în imposibilitate de a plăti. Pe iulie am luat banii, pe august să vedem, nu știu dacă reușim. Să vedem dacă putem împrumuta, contabila se ocupă”, a spus Ioan Trif.

Primăria Ceru Băcăinți are patru referenți și un consilier superior, care se ocupă de registrul agricol, casierie, asistența socială, starea civilă și arhivă, a explicat primarul. Trei dintre ei au avut salariul 1.250 de lei, iar la doi a crescut la 1.700 de lei, respectiv 2.000 de lei. De asemenea, la ceilalți doi angajați, salariile au crescut de la 1.750 de lei, la 2.000 de lei.

Primarul Ioan Trif câștigă 4.000 de lei net

”Câștig patru salarii minime, dar n-am nicio vină. M-aș fi mulțumit și cu mai puțin, am fost și în șomaj și am trăit la fel”, a spus primarul.

Nici în 2018 primarul nu este optimist că va fi mai bine, precizând că se așteaptă să fie bani pentru primele 6-7 luni.

”E bine și așa rău, soluția ar fi la cei care ne conduc să găsească o soluție cu ăștia mici”, a conchis Ioan Trif.

Din cauza că are puțini contribuabili la bugetul local, Primăria comunei Ceru Băcăinți, a rămas, șase luni de la alegerile locale, fără viceprimar, primarul Ioan Trif invocând într-una dintre ședințele de consiliu local că oricum nu sunt bani să-l plătească. De asemenea, contabilitatea este externalizată, iar postul de secretară nu a mai fost scos la concurs, această muncă fiind făcută de unul dintre angajați.

Acest articol a fost citit de 336 ori

Primăria din Ceru Băcăinți nu mai poate plăti salariile după ce a aplicat Legea salarizării
3.5 (70%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.